Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Zwammen / Huiszwam

Huiszwam

Veel zwammen groeien in natuurrijke omgevingen, waar ze gerust hun gang kunnen gaan. Vaak dringt schimmel echter ook door in gebouwen. De huiszwam is hier een goed voorbeeld van. Deze zwam zorgt voor grote schimmelschade en tast voornamelijk hout aan.

Huiszwam

Schadelijk voor gebouwen

Als de huiszwam in huis eenmaal zijn intrede heeft gedaan of in een ander soort gebouw, gaat de staat van het gebouw met een drastische snelheid achteruit. De schimmeldraden van deze zwam zijn zo dun en minuscuul dat ze zich door beton en muren verplaatsen. Als gevolg daarvan verplaatst de huiszwam zich zelfs van gebouw naar gebouw. De schimmeldraden van de huiszwam zijn enorm schadelijk voor hout. Als de huiszwam met hout in contact komt, verliest het hout stevigheid en draagkracht. Als gevolg hiervan kunnen gebouwen, vloeren en daken instorten. Hoe vochtiger de omgeving, hoe meer kans de huiszwam heeft om het hout aan te tasten.

Schadelijk voor gezondheid

Er is veel onderzoek gedaan naar de eventuele schadelijkheid van de huiszwam op de menselijke gezondheid. De huiszwam heeft echter geen directe schadelijke gevolgen voor de gezondheid. De huiszwam produceert echter wel veel klein materiaal, waaronder sporen. Deze sporen irriteren soms wel de luchtwegen. Hier is extra kans op als de betreffende persoon daarvoor al klachten aan de luchtwegen had. De huiszwam gedijt het beste in vochtige omgevingen en in vochtige omgevingen treden er ook vaak gezondheidsklachten op bij mensen.

Verwijderen van huiszwam

De huiszwam is een hardnekkige schimmel en er moet dus veel actie ondernomen worden om de schimmel te verwijderen. De huiszwam gedijt vooral goed in een vochtige omgeving. Als je de schimmel wilt verwijderen, doe dan het volgende:

  • Zorg dan dat het vocht verdwijnt uit de desbetreffende ruimte.
  • Verwijder ook alle aangetaste materialen en meubelen uit de ruimte.
  • Met een brander is het mogelijk om alle schimmelbronnen te doden.

Bel ons op voor professionele hulp bij het bestrijden van de huiszwam, omdat het bestrijden ervan niet gemakkelijk is.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Je betaald géén voorrijkosten
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Heb jij hulp nodig? Ruim 40 bestrijders staan dagelijks voor je klaar in heel Nederland én België. Meer dan 400.000 tevreden klanten gingen je voor.