Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Zwammen / Zwam in huis

Zwam in huis

Zwammen groeien uitstekend in een vochtige omgeving. Als gevolg daarvan verspreiden zwammen zich ook in je huis als je veel vochtige plekken hebt. De zwammen tasten bijvoorbeeld het hout aan in je huis, met alle gevolgen van dien.

Zwam in huis

Kenmerken zwam in huis

Zwam in huis komt voor in allerlei afmetingen. Toch zijn er een aantal kenmerken die overeenkomen. De zwammen verspreiden zich namelijk door sporen. Deze sporen bestaan uit enorm veel dunne draden. Veel van deze draden bij elkaar noemen we een zwamvlok. De meeste draden hebben in het begin een bruine kleur. Over het algemeen verspreiden zwammen zich met een ongekende snelheid door je huis heen. Zwammen hechten zich aan vrijwel iedere ondergrond zoals hout of kunststof, maar dit gaat het snelst op een vochtige ondergrond.

Zwam in hout

Als zwammen zich verspreiden in je huis, is er een grote kans dat ze op vochtige, houtachtige plekken gaan zitten. Doordat de zwammen leven van het hout ontstaat er houtrot. Dit maakt niet uit als dit in de natuur gebeurt. Als de zwammen echter je meubels of je fundering aantasten, heb je wel een groot probleem. Zwammen als de huiszwam, de inktzwam en de kelderzwam zorgen voor deze aantasting van het hout. Onderneem zo snel mogelijk actie als je merkt dat je te maken hebt met houtrot als gevolg van zwammen, het liefst voordat je huis instort. Bel ons op voor om professioneel zwammen te bestrijden.

Zwam onder de vloer

Zwammen komen ook gemakkelijk onder de vloer. Als zich onder de vloer een vochtige omgeving bevindt, is dit de ideale groeiplek voor zwammen. Waar kom je zwammen dan tegen?

  • in ruimtes onder de vloer
  • in kelders
  • in kruipruimtes

Ze verspreiden hun sporen en deze sporen vormen uiteindelijk een zwamvlok. Als dit zich massaal uitbreidt, is dit nadelig voor je gezondheid en vooral voor de stevigheid van de vloer. Een zwam onder de vloer is te herkennen aan vochtdruppels die worden afgescheiden. Deze vochtdruppels hebben vaak een typische, kruidige geur.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!