Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Zwammen bestrijden

Zwammen in je huis en in andere gebouwen zorgen voor grote ellende. De sporen tasten meubels en andere voorwerpen aan. Zwammen zorgen vaak ook in grote mate voor houtrot. Het is belangrijk om zwammen zo snel mogelijk te bestrijden voordat ze de fundering van je huis aantasten. Behalve risico’s voor je huis, zorgen zwammen ook voor gezondheidsproblemen. Mensen met een schimmelallergie ondervinden sneller last van zwammen. Als gevolg hiervan krijgen ze last van luchtweginfecties en ademhalingsproblemen.

Oorzaak

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen waarom je last hebt van zwammen. Zwammen gedijen goed in een vochtige en slecht geventileerde omgeving. Zwammen kom je daarom vooral tegen:

  • in kelders
  • op zolders
  • in kruipruimtes

Het vocht wordt vaak niet goed genoeg afgevoerd waardoor de zwam eenvoudig in je vloer trekt, met alle gevolgen van dien. Deze zwammen tasten hout en vloeren aan, wat uiteindelijk grote gevolgen heeft voor de uitstraling en stevigheid van woningen en gebouwen.

Kelderzwam

De kelderzwam is de enige zwam die niet in de natuur groeit, maar alleen in gebouwen. De kelderzwam groeit het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, tussen de 5 en 45 graden Celsius. De kelderzwam blijkt optimaal te groeien in een slecht verlichte omgeving. De naam impliceert misschien dat de kelderzwam alleen in kelders aanwezig is, maar de kelderzwam gedijt ook goed op vochtige plafonds. Hoe vochtiger de kamer, des te sneller de kelderzwam groeit. Kelderzwammen zijn soms een periode afwezig, maar komen na jaren soms weer terug. Bestrijding van deze zwam is dan ook erg lastig en kan je beter overlaten aan professionele bedrijven.

Huiszwam

De huiszwam is een zwam die zich nestelt en verspreidt op het hout van je woning. De huiszwam kan grote schade aanrichten aan trappen, plafonds en vloeren. Als je merkt dat je last hebt van huiszwam, schakel dan direct een professioneel bedrijf in. Het is namelijk lastig om zelf deze zwam te bestrijden. Een ervaren iemand onderzoekt vaak eerst de vochtbron om te kijken hoe groot het probleem is. Vervolgens wordt de schimmel vakkundig verwijderd. Het hout bij de woning wordt speciaal behandeld en alle ‘besmette’ voorwerpen worden verwijderd.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.00 en 17.00 bereikbaar per chat.