Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Zwammen / Zwammen bestrijden

Zwammen bestrijden

Wanneer zwammen zich buiten in de natuur nestelen, is er niet zoveel aan de hand. Zwammen in je huis en in andere gebouwen zorgen voor grote ellende. Zodra je zwammen in huis ontdekt, laat dan zo spoedig mogelijk de zwammen bestrijden.

Zwammen bestrijden

Zwammen in je huis

De sporen tasten meubels en andere voorwerpen aan. Zwammen zorgen vaak ook in grote mate voor houtrot. Zwammen bestrijden moet je zo snel mogelijk doen, voordat ze de fundering van je huis aantasten. Behalve risico’s voor je huis, zorgen zwammen ook voor gezondheidsproblemen. Mensen met een schimmelallergie ondervinden sneller last van zwammen. Als gevolg hiervan krijgen ze last van luchtweginfecties en ademhalingsproblemen.

Waarom heb ik last van zwammen?

Allereerst is het belangrijk om te achterhalen waarom je last hebt van zwammen. Zwammen gedijen goed in een vochtige en slecht geventileerde omgeving. Zwammen kom je daarom vooral tegen:

  • in kelders
  • op zolders
  • in kruipruimtes

Het vocht wordt vaak niet goed genoeg afgevoerd waardoor de zwam eenvoudig in je vloer trekt, met alle gevolgen van dien. Deze zwammen tasten hout en vloeren aan, wat uiteindelijk grote gevolgen heeft voor de uitstraling en stevigheid van woningen en gebouwen.

Kelderzwam

De kelderzwam is de enige zwam die niet in de natuur groeit, maar alleen in gebouwen. De kelderzwam groeit het beste in een omgeving met een hoge luchtvochtigheid, tussen de 5 en 45 graden Celsius. De kelderzwam blijkt optimaal te groeien in een slecht verlichte omgeving. De naam impliceert misschien dat de kelderzwam alleen in kelders aanwezig is, maar de kelderzwam gedijt ook goed op vochtige plafonds. Hoe vochtiger de kamer, des te sneller de kelderzwam groeit. Kelderzwammen zijn soms een periode afwezig, maar komen na jaren soms weer terug. Bestrijding van deze zwam is dan ook erg lastig en kan je beter overlaten aan professionele bedrijven.

Huiszwam

De huiszwam is een zwam die zich nestelt en verspreidt op het hout van je woning. De huiszwam kan grote schade aanrichten aan trappen, plafonds en vloeren. Als je merkt dat je last hebt van huiszwam, schakel dan direct een professioneel bedrijf in. Het is namelijk lastig om zelf deze zwam te bestrijden. Een ervaren iemand onderzoekt vaak eerst de vochtbron om te kijken hoe groot het probleem is. Vervolgens wordt de schimmel vakkundig verwijderd. Het hout bij de woning wordt speciaal behandeld en alle ‘besmette’ voorwerpen worden verwijderd.

Verwijder aangetaste objecten

Als je huis besmet is met zwammen, is het allereerst belangrijk om aangetaste objecten te verwijderen. De zwammen verspreiden zich met een ongekende snelheid door middel van sporen. Als je zelf aan de slag gaat met het verwijderen van deze aangetaste objecten, dan heb je kans dat de sporen zich alsnog verspreiden. Professionele bedrijven hebben hier veel meer ervaring mee. Vaak verspreiden zwammen zich ook ongezien. Alle objecten in een straal van een meter rondom de zichtbare besmetting zijn meestal ook besmet.

Vervang aangetaste onderdelen

Bel ons op voor professionele bestrijding van zwammen in je huis en wij schieten je direct te hulp. De aangetaste delen van je huis moeten wellicht vervangen worden. Wij komen langs om het zand in je kruipruimte of bepaalde houten balken te vervangen. Vaak is dit wel nodig omdat zwammen als de huiszwam houtrot veroorzaken. Dit levert ernstige risico’s op wat betreft de stevigheid van constructies. In de meest ernstige gevallen moeten grote delen van je huis worden vervangen. Zorg dat je huis niet vochtig is en zorg voor een goede ventilatie. Hierdoor maak je de kans op zwammen al een stuk kleiner.

Zwammen bestrijden door professionals

Het zelf bestrijden van zwammen is een risicovolle onderneming. Veel mensen weten niet genoeg af van zwammen om over te gaan tot degelijke bestrijding. Kies er daarom voor om de bestrijding uit te laten voeren door professionele bedrijven. Zij weten precies welk materiaal er verwijderd en vervangen moet worden. Bovendien beschikken deze bedrijven over een zwam bestrijdingsmiddel waardoor de zwam grondig wordt aangepakt. Door jarenlange ervaring heb jij binnen de kortste keren geen last meer van zwammen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!