Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Vogels / Vogelnest

Vogelnest

Wat veel mensen niet weten, is dat vogels goede architecten zijn. Sommige vogels maken een waar bouwwerk van hun nest, terwijl anderen slechts een kuil ergens maken en dat als hun nest beschouwen.

Vogelnest

Waarom bouwen vogels een nest?

Velen denken dat het vogelnest alleen dienstdoet als plaats voor de eieren, maar een nest wordt ook nog voor andere doeleinden gebruikt. Een nest is bijvoorbeeld ook belangrijk voor de paarvorming onder vogels. Toch veroorzaken deze vogels met hun nesten vaak genoeg overlast. Neem hier contact op met een professionele ongediertebestrijder om deze overlast tegen te gaan en de vogels bij jou thuis te bestrijden.

Nesttypes

Elk vogeltype heeft zijn eigen manier van nesten bouwen. Er zijn vier verschillende nesttypes te onderscheiden, namelijk:

  • platformnesten
  • holtenesten
  • grondnesten
  • komvormige nesten

Elk type vogel heeft zijn voorkeur voor een bepaald nest. Een kraai bouwt bijvoorbeeld snel een nest in een boomholte, terwijl andere soorten liever nesten bouwen op harde, rotsachtige ondergrond. Er bestaan zelfs vogels die hangende nesten produceren en zo hun kroost onderbrengen.

Overlast door vogelnesten

Vogels maken vaak op de meest uiteenlopende plekken een vogelnest. Veel mensen ervaren hierdoor overlast van vogels, omdat hun hele tuin vol ligt met ontlasting of door geluidsoverlast doordat er ontelbaar veel vogelnesten in hun tuin of op hun dak zitten. Er zijn een aantal effectieve manieren om ervoor te zorgen dat vogels geen nest in je tuin of op je dak maken. Wij helpen je met het nemen van de juiste maatregelen om deze overlast terug te dringen. Als je last hebt van ongewenste vogelnesten, wacht dan niet met actie ondernemen maar schakel direct professionele bestrijding in voor vogelwering.

Vogelnest onder dakpannen

Vogels bouwen overal nesten en je komt ze voornamelijk tegen in je tuin. Toch zijn er ook vogels die besluiten een nest te bouwen op je dak of onder je dakpannen. Sommige vogels gebruiken zelfs schoorstenen om hun nest te bouwen. Dit kan problemen veroorzaken, zoals brandgevaar en gevaar met koolmonoxidevergiftiging. Vogels houden van beschutte plekken, mogelijk zitten er dus ook vogelnesten onder je dakpannen. Deze nesten tasten je dak aan en zorgen voor stank en ander ongedierte. Daarnaast geven deze nesten ook geluidsoverlast en hoor je gekrijs van de vogels als je in je huis zit.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!