Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Vogels / Vogeloverlast

Vogeloverlast

Het is nooit fijn als je vogeloverlast in je tuin hebt. Deze vogeloverlast kan veroorzaakt worden door verwilderde postduiven, maar ook door meeuwen, mussen, kraaien of spreeuwen kan je rust verstoord worden.

Vogeloverlast

Beschermde diersoorten

Sommige vogels zijn beschermde diersoorten en mag je dus niet bestrijden. Verwilderde postduiven zijn echter geen beschermde diersoort. Bij grote overlast worden er aantallen afgeschoten om de populatie terug te dringen. Ga vogeloverlast tegen door pinnen, netten en andere preventieve maatregelen tegen vogels.

Vogeloverlast voorkomen

Veel mensen voeren duiven en meeuwen, terwijl ze eigenlijk niet weten wat voor schade ze daarmee aanrichten.

  • Ten eerste hebben de voorgenoemde soorten genoeg voedsel voorhanden en het is ongezond voor deze vogelsoorten als ze overmatig voer binnenkrijgen.
  • Daarnaast trekt extra voer ook onnodig veel vogels en nog allerlei andere ongewenste dieren aan. De kans op vogeloverlast wordt dus sterk vergroot als je ze bij voert.
  • Vogels komen ook snel op afval af. Laat je afval dus bijvoorbeeld niet open en bloot langs de weg liggen, want de kans op vogeloverlast wordt daarmee aanzienlijk vergroot.

Vogels op het dak

Vogeloverlast wordt veroorzaakt door meerdere soorten vogels, maar de soort die je het meest aantreft op je dak is de meeuw. Grote kans dat je grote overlast ervaart van deze meeuwen, aangezien ze jouw dak onder poepen en dag en nacht naar elkaar krijsen. Als je af en toe je dak opgaat en je maakt de boel schoon, zijn meeuwen al veel minder snel geneigd om op je dak te gaan zitten. Met afval bouwen de meeuwen namelijk nesten en het maakt ze nieuwsgierig. Als dat niet werkt, plaats dan pinnen of netten op je dak om het de meeuwen lastig te maken.

Vogels in de tuin

Heb je vaak allerlei vogels in je tuin die alles onder poepen en ook nog geluidsoverlast veroorzaken? Dan is het begrijpelijk dat je ze wilt verjagen. Vogels die in het wild voorkomen, zijn echter wettelijk beschermd en je mag ze daarom niet doden. Je kan ze echter wel wegjagen en ontmoedigen om een plek in je tuin in te nemen. Laat bijvoorbeeld elektrische bedrading om je huis plaatsen of plaats zogenoemde vogelnetten. Beide manieren zorgen ervoor dat vogels ontmoedigd worden om nog langer in je tuin te bivakkeren. Neem hier contact op met een professionele ongediertebestrijder voor dergelijke hulpmiddelen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!