Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Vlooien / Oma weet raad – Vlooien

Oma weet raad – Vlooien

Last van vlooien? Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen vlooien. Als jij deze huismiddeltjes toepast, heb je binnen no-time geen vlooien meer in huis.

Oma weet raad – Vlooien

Vlooien bestrijden

Is je huisdier continu aan het krabben? Dan heeft hij waarschijnlijk last van vlooien. Vlooien zijn ongedierte die graag honden en katten opzoeken om bloed af te tappen, met jeukende vlooienbeten als gevolg. Er zijn veel bestrijdingsmiddelen te koop om vlooien zelf te bestrijden, maar zijn vaak duur in gebruik, met niet altijd het gewenste effect. Een goedkoper alternatief is het gebruik van huismiddeltjes. Lukt het niet om van de vlooien in je huis af te komen met onderstaande trucs, dan kan je altijd overgaan op het kopen van bestrijdingsmiddelen of het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder voor een effectieve vlooienbestrijding. Eerst zelf de vlooien bestrijden? Lees hier onze tips.

Manden en dekens wassen

De vlooien zoeken naast de vacht van een hond of kat ook graag tapijten, manden en dekens op. In veel gevallen komen daar ook de eitjes in terecht. Verzamel alle tapijten, manden en dekens waar het huisdier graag op ligt. Stop dit in de wasmachine. Het allerbeste is om vervolgens 15 tot 20 minuten de was in de droger te stoppen. Door de hetelucht in de droger worden de eitjes, larven en vlooien gedood.

Zout strooien tegen vlooien

Overal waar je huisdier is geweest en wat je niet kunt dweilen (vloerbedekking, kleden, meubels, etc.), strooi je zout. Laat het vervolgens een paar uur met rust, zodat het goed intrekt. Het zout zorgt er namelijk voor dat niet alleen de eitjes, larven en vlooien aan de oppervlakte uitgedroogd raken, maar ook de vlooien die diep in het vloerkleed zitten. Vervolgens stofzuig je alle plekken grondig waar je zout hebt aangebracht. Verwijder na het stofzuigen direct de stofzuigerzak. Doe de zak in een plastic zak, knoop het goed dicht en gooi het weg in een container die buiten staat.

Vlooien weren met planten

Vlooien hebben een hekel aan een aantal soorten planten en blijven hier het liefst zo ver mogelijk van uit de buurt. Dit komt doordat de planten bepaalde sterke geuren en oliën bevatten die de vlo niet fijn vindt. De planten die hieronder vallen zijn:

 • lavendel;
 • rozemarijn;
 • munt;
 • citroengras;
 • kattenkruid;
 • polei;
 • chrysanten.

Vlooien laten verdrinken

Een bak met water en afwasmiddel is ook een truc om vlooien te bestrijden.

 1. Zet ’s avonds een bak met water met een aantal druppels afwasmiddel neer.
 2. Zet hier een aantal brandende kaarsjes in.
 3. Zodra het donker wordt, komen de vlooien af op het licht van de kaarsjes.
 4. De vlooien komen in de bak met water en door de afwasmiddel lukt het de vlooien niet om uit de bak te springen.
 5. Na een tijdje verdrinken de vlooien.

Geef je huisdier karnemelk te drinken

Geef je hond of kat elke ochtend een bakje met karnemelk. Voor je huisdier is het heerlijk. De vlooien komen vervolgens niet meer op het huisdier, omdat ze de vacht niet meer aantrekkelijk vinden. Geef je voor de eerste keer karnemelk aan je huisdier? Begin dan eerst met een paar druppeltjes, zodat de hond of kat geen heftige reactie krijgt.

Kom je maar niet van die vlooien af? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Zij weten waar ze moeten zoeken en welke bestrijdingsmethoden er ingezet moeten worden voor een effectieve bestrijding!

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!