Oma weet raad – Vlooien

Is je huisdier continu aan het krabben? Dan heeft hij waarschijnlijk last van vlooien. Ongedierte dat graag honden en katten op zoekt om bloed af te tappen. Jeukende vlooienbeten zijn het gevolg. Er zijn veel bestrijdingsmiddelen te koop om vlooien zelf te bestrijden. Een goedkoper alternatief is het gebruik van huismiddeltjes. Lukt het niet om van de vlooien in je huis af te komen met onderstaande trucs, dan kan je altijd overgaan op het kopen van bestrijdingsmiddelen of het inschakelen van een professionele ongediertebestrijder voor een effectieve vlooienbestrijding.

Manden en dekens wassen

De vlooien zoeken naast de vacht van een hond of kat ook graag tapijten, manden en dekens op. In veel gevallen komen daar ook de eitjes in terecht. Verzamel alle tapijten, manden en dekens waar het huisdier graag op ligt. Stop dit in de wasmachine. Het allerbeste is om vervolgens 15 tot 20 minuten de was in de droger te stoppen. Door de droger worden de eitjes, larven en vlooien gedood.

Zout en stofzuigen

Overal waar je huisdier is geweest en wat je niet kunt dweilen (vloerbedekking, kleden, meubels, etc.), strooi je zout. Laat het vervolgens een paar uur met rust, zodat het goed intrekt. Het zout zorgt er namelijk voor dat niet alleen de eitjes, larven en vlooien aan de oppervlakte uitgedroogd raken, maar ook diegene die diep in het vloerkleed zitten. Vervolgens stofzuig je alle plekken grondig waar je zout hebt aangebracht. Verwijder na het stofzuigen direct de stofzuigerzak. Doe de zak in een plastic zak, knoop het goed dicht en gooi het weg in een container die buiten staat.

Water met afwasmiddel

Een bak met water en afwasmiddel is ook een truc om vlooien te bestrijden. Zet ’s avonds een bak met water en een aantal druppels afwasmiddel neer. Vervolgens zet je er een aantal brandende kaarsjes in. Zodra het echt donker wordt, komen de vlooien af op het licht van de kaarsjes. Ze komen in de bak met water en door het afwasmiddel lukt het de vlooien niet om uit de bak te springen. Ze verdrinken na een tijdje.

Karnemelk

Geef je hond of kat elke ochtend een bakje met karnemelk. Voor je huisdier is het heerlijk. De vlooien komen vervolgens niet meer op het huisdier, omdat ze de vacht niet meer aantrekkelijk vinden.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!