Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Vlooienbestrijding / Vlooienbeet

Vlooienbeet

Een vlo is een bijtend insect, hij bijt om zich te voeden met bloed. Warmbloedige dieren en de mens zijn de voedingsbron van de vlo. Wij mensen krabben nog makkelijk onszelf, maar dieren bereiken hun rug minder goed en hoe vervelend is het als je net niet bij dat jeukende plekje komt.

Vlooienbeet

Symptomen van vlooienbeten

Een vlooienbeet bij mensen herken je aan het volgende:

 • Klein, rood bultje op de plek van de beet;
 • Erge jeuk, waardoor je geneigd bent om te krabben;
 • Bij overgevoeligheid voor vlooienbeten krijgt men niet alleen een jeukend bultje op de plek van de beet, maar uitslag over het hele lichaam.

Waarom jeukt een vlooienbeet?

Wanneer een vlo je bijt, laat hij een beetje speeksel achter. Als reactie op dit speeksel maakt het lichaam een stofje aan om dit af te stoten. Een rond, rood vlekje met een klein puntje bloed zal je zien rondom de plek van de jeuk. Hoe lastig het ook is, probeer deze niet open te krabben, hierdoor kan een ontsteking ontstaan.

Is een vlooienbeet schadelijk voor je gezondheid?

Vlooien staan er bekend om dat ze ziektes overdragen. Dat ze dit doen, was in de middeleeuwen al bekend. Daar ontstond door de mensenvlooien de zogeheten builenpest waar miljoenen mensen aan zijn gestorven. Deze mensenvlo leefde veel op ratten en zo ging de verspreiding nog sneller. Men hoeft tegenwoordig niet meer bang te zijn voor de pest of de mensenvlo. Doordat er tegenwoordig een betere hygiëne is dan vroeger, komt de mensenvlo amper nog voor. Het bewijst wel wat zo’n klein beestje kan aanrichten voor de mensheid.

Lintworm door vlooien

Bij het inslikken van een vlo, kan men last krijgen van lintworm. Honden en katten hebben hier echter vaker last van, doordat zij nog weleens van de grond eten waar de vlo is gevallen na het krabben. Omdat vlooien op huisdieren zitten, is het goed om je huisdier regelmatig te ontwormen door middel van tabletten.

Allergisch voor vlooienbeten

Vlooienbeten bij mensen zijn in principe niet gevaarlijk, tenzij mensen allergisch zijn voor vlooien. Dit leidt tot extreme jeuk, uitslag over je gehele lichaam of eczeem. Vlooien en gezondheid gaat dus niet altijd goed samen. Wanneer je enorm last hebt van de jeuk is het raadzaam om je huisarts te raadplegen, zij weten wat hiervoor de beste behandeling is. Houd jezelf en je huisdieren goed in de gaten als je last hebt van vlooienbeten.

Hoe behandel je een vlooienbeet?

Voor een enkele beet is er meestal geen behandeling nodig, dan is de jeuk meestal nog wel te verdragen. Heb je echter een vlooienplaag in huis, ben je vaker gebeten en heb je er erg last van, dan zijn er een aantal middeltjes die je op de jeukende bulten smeert om zo de jeuk te verzachten. Volg onderstaande tips op:

 • Niet krabben, dit verergert de jeuk alleen maar;
 • Meng azijn met koud water en dep dit met een watje op de vlooienbeten;
 • Smeer een verzachtende zalf op de jeukende bultjes.

Vlooienplaag bestrijden

Vlooien moeten bloed blijven zuigen om te overleven, daarom zullen ze altijd een bron van ziektes blijven vormen. Naast de jeuk is een enkele beet niet zo ernstig, maar wanneer je last hebt van een vlooienplaag is het wel belangrijk om in te grijpen. Hoe meer vlooien, des te groter de kans op een besmette vlo en dat risico wil je natuurlijk niet nemen. Laat de vlooien in je huis verwijderen door een professionele ongediertebestrijder en voorkom dat ze ziektes overbrengen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!