Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Vlooienbestrijding / Vlooien zelf bestrijden

Vlooien zelf bestrijden

Wanneer je last hebt van vlooien in je huis, wil je deze direct uit je huis hebben. Heel begrijpelijk. Is vlooien zelf bestrijden ook mogelijk?

Vlooien zelf bestrijden

Bestrijdingsmiddelen tegen vlooien

Vlooien zelf bestrijden? Stofzuig eerst je huis, was je huisdier en probeer het daarna eens met bestrijdingsmiddelen als een vlooienspray, vlooienpoeder of een vlooienband. Heb je een heuse vlooienplaag? Vlooien zelf bestrijden is dan lastig, schakel dan snel een ongediertebestrijder in!

Stofzuigen, stofzuigen, stofzuigen

Wanneer je last hebt van vlooien, is vaak het eerste wat je doet: stofzuigen. Wanneer je hebt gestofzuigd, vergeet dan niet de stofzuigerzak weg te gooien. Vlooien gaan meestal niet dood door het stofzuigen, ze klimmen er weer uit en zijn ergens anders in je huis weer tot last. Stop geen vlooienband in de stofzuigerzak, de reden hiervoor is dat er dan giftige dampen via het zuigsysteem in de kamer belanden. Die vlooienband doodt dan misschien de vlooien, maar ondertussen is dit wel schadelijk voor je eigen gezondheid.

Was je huisdier

Doordat vaak vlooien op huisdieren verblijven, is het verstandig om de bron aan te pakken, ook wel de ‘gastheer’ genoemd. Sommige mensen wassen hun huisdier met afwasmiddel en de ander adviseert weer om water met azijn te gebruiken. Het azijngebruik brengt wel enorme stank met zich mee, maar deze manier is vaak wel effectief.

Een vlooienspray tegen vlooien

Wil je proberen vlooien zelf te bestrijden? Een vlooienspray is een bestrijdingsmiddel om vlooien te bestrijden. Toch is gebleken dat een vlooienspray beter preventief te gebruiken is, dan dat het daadwerkelijk helpt om van de vlooien in je huis af te komen. Vlooienspray zorgt ervoor dat er zich een dun beschermlaagje vormt op je huisdier, waardoor eitjes zich minder makkelijk in de vacht nestelen. Spray de vlooienspray op alle mogelijke schuilplaatsen van vlooien, zodat je de kans verkleint dat vlooien daar gaan zitten.

Voor- en nadelen van vlooienspray

Voordelen vlooienspray:

  • Met vlooienspray creëer je een beschermlaagje, waardoor het voor vlooien lastig wordt om zich in je huis of op jouw huisdieren te gaan nestelen.
  • Vlooienspray is geschikt voor binnenshuis gebruik, je kunt dus de vlooienspray gebruiken op al je meubels, vloeren en muren.

Nadelen vlooienspray:

  • Vlooienspray werkt niet perse als je al last hebt van vlooien in huis, ze kunnen dan al overal zitten en de spray zelf jaagt ze niet weg en doodt ze niet.
  • Eitjes en larven overleven makkelijk de periode van de werking van vlooienspray, daarna gaat de cyclus gewoon verder.

Wrijf je huisdier in met vlooienpoeder

Vlooienpoeder is een bestrijdingsmiddel tegen vlooien. De poeder doodt de vlooien. Het nadeel is echter dat je niet alle vlooien bereikt en daardoor binnen no-time weer een vlooienplaag ontstaat. Vlooienpoeder is te gebruiken indien het huisdier al last heeft van vlooien. De werkingsduur van de poeder is een week. Als er na een week nog vlooien aanwezig zijn, is het verstandig om de kuur te herhalen. Je gebruikt de poeder als volgt:

  • Voor gebruik dient de vacht schoon en droog te zijn.
  • Strooi vervolgens de poeder over de vacht van het dier.
  • Wrijf de poeder in de vacht.
  • Kam tot slot de vacht goed door om overtollig poeder weg te nemen.

Pas op met vlooienpoeder!

Houd rekening met onderstaande aandachtspunten voordat je vlooienpoeder gebruikt:

  • Gebruik geen vlooienpoeder bij honden jonger dan 3 jaar en katten jonger dan 6 maanden.
  • Is de hond of kat zwanger? Gebruik geen vlooienpoeder.
  • Neem contact op met de dierenarts als je vlooienpoeder wilt gebruiken in combinatie met andere geneesmiddelen.
  • Vlooienpoeder is ongeschikt voor honden en katten met lange haren.
  • Bij geïrriteerde huid is het onverstandig om de poeder te gebruiken.
  • Voorkom dat het product in de ogen of luchtwegen van het huisdier komt. Voorkom dit ook bij jezelf als je het dier aan het behandelen bent.

Krabbende huisdieren? Ga voor de vlooienband

Vlooien zoeken graag honden en katten uit om zich te voeden middels een vlooienbeet. Voor huisdieren is dit dus ontzettend vervelend. Heeft je hond of kat last van vlooien, dan is het mogelijk om een vlooienband aan te schaffen.

  • Je doet de vlooienband om de hals van de hond of kat.
  • In de vlooienhalsband zit een bestrijdingsmiddel wat langzaam gif afgeeft.
  • Op deze manier komt het gif geleidelijk in de vacht en het huidvet terecht.
  • Zodra een vlo prikt in de huid van de hond of kat, komt de vlo in aanraking met het gif en gaat de vlo dood.
  • Nadat de vlo heeft gestoken, valt het kleine beestje binnen 24 uur van het huisdier af.

Een vlooienband is lang niet altijd effectief

De vlooienband is een vrij ouderwets bestrijdingsmiddel. Doordat de band om de hals van de hond of kat gaat, komt het bestrijdingsmiddel vaak niet terecht op het achterlijf van het huisdier. Hierdoor werkt de vlooienband niet heel effectief. En de werkingsduur van een halsband is vaak beperkt. Daarnaast bevatten de vlooienbanden stoffen waar de hond of kat geregeld bijwerkingen van krijgt. Tegenwoordig zijn er wel nieuwere vlooienhalsbanden te koop waar andere bestandsdelen in zitten en een langere bescherming geven.

Effectieve vlooienbestrijding

Ga je je geld uitgeven aan middeltjes die misschien werken? Voor een effectieve vlooienbestrijding schakel je direct een professionele ongediertebestrijder in bij jou in de buurt. Om een vlooienplaag te bestrijden, moeten de vlooien bestreden worden met effectieve bestrijdingsmiddelen tegen vlooien. Deze middelen zijn echter niet bedoeld voor de particuliere verkoop. Professionals helpen jou met het snel en effectief bestrijden van een vlooienplaag.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!