Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Ovenvisjes / Ovenvisjes in huis

Ovenvisjes in huis

Ovenvisjes komen weinig in huis voor, maar als je ze ziet, verblijven ze vooral op de warmere plekken in huis waar weinig licht is. Maar hoe komen ze je huis binnen en wat zijn de effecten van ovenvisjes in je leefomgeving?

Ovenvisjes in huis

Waar zitten ovenvisjes in huis?

Ovenvisjes in huis komen vooral af op donkere, warme plekken waar voldoende voedsel voor ze te vinden is. De ideale temperatuur waarin ze verblijven, is tussen de 32 en 42 graden en ze functioneren het best bij een luchtvochtigheid van ongeveer 30%. Dit is bijvoorbeeld in de ruimte rondom de cv-ketel, achter de oven of in kleine kieren en gaten. Ovenvisjes zie je wel regelmatig in bakkerijen en restaurants, dit is immers een ideale verblijfsplek voor ze. Overdag heb je weinig last van ovenvisjes. Ze zijn namelijk vooral ’s nachts actief. Ben je ’s nachts toevallig in de keuken en zie je snel iets wegglippen? Dan is er een kans dat het ovenvisjes zijn. Echter komen ook papiervisjes en zilvervisjes regelmatig in huis voor.

Hoe komen ovenvisjes in huis?

Ovenvisjes reizen net als zilvervisjes en papiervisjes vaak van huis tot huis. Hier doe je weinig tegen. Ze liften mee in iemands tas of ze glippen mee in de jaszak van je visite. Ook koffers zijn een ideaal vervoersmiddel voor ovenvisjes. Het is er donker, warm en erg is genoeg voedsel aanwezig. En wat dacht je van de pakketpost? Als er een vrouwtje met bevruchte eitjes in je huis terecht komt, heb je binnen de kortste keren gegarandeerd meerdere ovenvisjes in je huis.

Schade door ovenvisjes

Ovenvisjes voeden zich voornamelijk met koolhydraten en cellulosevezels. Ze eten dus vooral aardappels, pasta en brood, maar ook papier en textiel. Ovenvisjes brengen hierdoor veel schade toe aan fotoboeken, kledingkasten en verwoesten zelfs hele archiefkasten. Ovenvisjes zijn dus vooral erg vervelend en je wilt er het liefst zo snel mogelijk van af.

Zijn ovenvisjes schadelijk voor je gezondheid?

Ovenvisjes komen vooral af op warme omgevingen. Je treft ze daarom gelukkig ook niet vaak in huis aan, behalve misschien in de keuken, in de buurt van de oven. Doordat ze in huis weinig voorkomen, zijn ze gelukkig meestal onschuldig. Maar heb je een bakkerij en last van een ovenvisjesplaag? Dan is het goed om ze te laten bestrijden. In groten getale brengen ovenvisjes namelijk wel bacteriën over en kunnen ze zorgen voor allergische reacties.

Onhygiënische omgeving

Als je ovenvisjes in je huis of bedrijfspand vindt, is dit een teken dat er iets niet pluis is. Ovenvisjes voeden zich namelijk met zetmeelhoudende voedselvoorraden, zoals brood, pasta en aardappelen. Wanneer je last hebt van ovenvisjes is dit hoogstwaarschijnlijk een teken dat je huis onvoldoende hygiënisch is en dat er veel voedingsresten aanwezig zijn. Deze onhygiënische omgeving trekt natuurlijk ook veel ander ongedierte aan. Deze brengen op hun beurt weer allerlei bacteriën en ziektekiemen met zich mee, wat wel degelijk tot gezondheidsklachten leidt.

Bestrijdingsmiddelen tegen ovenvisjes

Ten slotte leiden ook bestrijdingsmiddelen, zoals een ovenvisjesspray, voor gezondheidsklachten wanneer ze niet op de goede manier worden gebruikt. Lees dus altijd goed de gebruiksaanwijzing voordat je de spray gebruikt. Maar beter is nog om gebruik te maken van professionele ongediertebestrijding. Zij weten om te gaan met het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen.

Ovenvisjes bestrijden

Ondanks dat ovenvisjes niet per se van grote overlast zijn, wil dat niet zeggen dat je ze gewoon moet laten zitten. Ovenvisjes zijn namelijk wel schadelijk als ze zich voortplanten en in groten getale voorkomen. Daarnaast zorgen ovenvisjes indirect wel degelijk voor gezondheidsklachten. Werk je in een bakkerij en heb je ovenvisjes gezien? Of denk je dat je in je keuken last hebt van een ovenvisjesplaag? Dan is het sowieso goed om ze te laten bestrijden. Het beste is dan om gebruik te maken van professionele ongediertebestrijding en daarbij ben je bij ons aan het juiste adres!

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!