Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

5 tips tegen mieren

Door Fleur 2 min leestijd13 augustus 2019
mierennest in afval

Veel mensen genieten van de periode dat de temperaturen weer gaan stijgen en alles in de natuur weer tot leven komt. Deze periode brengt helaas ook wat nadelen met zich mee, ongedierte. Ook mieren vallen hieronder, ze komen dan voor op plekken zoals in de keuken of bij je op het terras. Door onze 5 tips tegen mieren te gebruiken kun je heel eenvoudig wat tegen deze mierenstroom doen. Met simpele huis tuin en keuken ingrediënten zijn de mieren snel verjaagd.

1. Geur

Mierenkolonies lopen altijd bepaalde looproutes, deze routes zijn gebaseerd op geur. Ze volgen de geur en lopen daarom altijd dezelfde route. Om deze route te onderbreken, moet je dus een andere sterkere of vieze geur in de route leggen, zodat de mieren weer teruggaan naar waar ze vandaan komen. De andere geur verbreekt de route en houdt die mieren weg van je huis.

2. Koffiedik

Dit is een handige tip voor koffieliefhebbers. Koffiedik is afval en dit gooi je normaal gesproken weg, maar het is ook effectief tegen mieren. Door koffiedik op het pad van de mieren te strooien, wordt hun looproute onderbroken en gaan ze terug naar hun nest. Ook een voordeel voor mensen die niet van katten houden; katten zijn net zoals mieren niet dol op koffiedik en blijven daardoor graag op afstand.

3. Kruiden

Kruiden hebben over het algemeen een sterke geur voor mensen, ook mieren ruiken deze sterke geur en houden hier niet van. Je kunt dus bijvoorbeeld peper, lavendel, salie, munt, kruidnagel, basilicum, nootmuskaat of kaneel bij de ingang van de mieren leggen en hier een beetje water bij gooien. Zo gaan de mieren hier niet naar binnen, ze gaan namelijk nooit over een sterk geurend kruid lopen.

4. Andere middelen

Koper is een ander materiaal waar mieren niet overheen lopen. Span eenvoudig een koperdraadje voor de ingang waar de mieren doorheen komen. Of leg een paar koperen muntjes waar de mieren je huis binnentreden. Ook in stoepkrijt of babypoeder zit een stof waar mieren niet van houden. Het trekken van een streep stoepkrijt of het strooien van wat babypoeder is effectief. Als laatst is er nog de optie voor azijn met water. Met een azijnmengsel maskeer je de mierengeur.

5. Hygiëne

Ten eerste is het dan wel belangrijk dat je geuronderbrekers regelmatig vervangt, anders werken ze na een tijdje niet meer. Daarnaast komen de mieren vooral af op etensresten, zorg er dus voor dat er voor de mieren geen aanleiding is om je huis bijvoorbeeld binnen te komen. Houd alles dus goed schoon ter preventie van de mieren.

Lukt het maar niet om van al die mieren af te komen? Schakel dan een professionele ongediertebestrijder in. Binnen no-time ben je van de mierenplaag af.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!