Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Schillenboer krijgt zijn plek terug in Rotterdam

Door Fleur 1 min leestijd23 april 2016
Afvalresten in de afvalbak

De schillenboer keert terug naar Rotterdam, zo staat het in een brief van wethouder Joost Eerdmans aan de gemeenteraad. Ondanks het feit dat de brief al geschreven is, is er nog een klein probleempje. Tot nu toe is er nog niemand gevonden die de taak van schillenboer op zich wil nemen.

Inzameling en bestrijding

Je vraagt je af waarom de schillenboer terugkeert. Volgens de gemeente Rotterdam zit de meerwaarde van zo’n schillenboer met name in gebieden met flats en appartementen. Het gaat bij een schillenboer om het inzamelen van groente en fruit en mogelijk andere voedselresten. Fijne bijkomstigheid is dat dit bijdraagt aan de bestrijding van ongedierte. Worden voedselresten niet opgehaald, dan gooien mensen het namelijk op straat. Dit vinden verschillende soorten ongedierte binnen een mum van tijd. Daarnaast is het ook nog eens duurzaam om als stad over een schillenboer te beschikken. Anders wordt overgebleven voedsel zomaar weggegooid, wat natuurlijk erg zonde is.

Broodbakken

De plaatsing van broodbakken is hier een andere oplossing voor. Men doet dan overgebleven brood hier in, in plaats van het in de afvalbak te gooien. De gemeente in de wijk Bloemhof wil hier een proef mee starten. Vooral moslims raken in de nesten als ze voedsel zomaar, onnodig weggooien. Het terugkomen van een schillenboer en het plaatsen van broodbakken lost deze gewetenskwestie op.

Compost

Tot slot is er het voordeel dat van het opgehaalde groente en fruit weer compost gemaakt wordt voor dieren. Zo wordt het voedsel niet alleen opgehaald en worden Rotterdamse wijken vrij van ongedierte gehouden, maar wordt het ook nog eens op een goede manier hergebruikt.

Bron: www.metronieuws.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!