Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Opkomende zwarte rat lastig te bestrijden

Door Fleur 1 min leestijd20 december 2013

Woon je op het platteland, dan ben je waarschijnlijk de laatste jaren de zwarte rat zo nu en dan weleens tegengekomen. Ben je daar zo klaar mee dat je beslist om naar de stad te verhuizen? Doe dat maar niet! In de lijn der verwachting ligt namelijk dat in de toekomst het kleine beestje gaat urbaniseren. Voor ongediertebestrijders gaat het nog een hele klus worden om de ratten te bestrijden. Europese regelgeving heeft dit veel moeilijker gemaakt.

Nog strenger

Sommige middelen zijn verboden geworden, daarom zijn de bestrijders nu genoodzaakt om over te schakelen op klemmen of minder sterk gif. En wordt de regelgeving nog strenger gemaakt, dan is het straks zelfs zo dat de bestrijdingsmiddelen niet eens buiten meer mogen worden gebruikt.

Meldpunt

Om een overzicht te krijgen van het aantal zwarte ratten in Nederland, heeft de Nederlandse Verenging van Plaagdiermanagement Bedrijven (VPB) een meldpunt geopend. Na een maand staat de teller al op 30.

Bron: www.eenvandaag.nl

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!