Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Last van steenmarter of ratten in huis?

Door Fleur 2 min leestijd5 juli 2020
Steenmarters bij dakgoot

Hoor je rare geluiden in huis en krijg je steeds een vieze lucht in je neus? Grote kans dat je last hebt van ongedierte in huis. Maar de vraag is, heb je nu een steenmarter of ratten in huis? Deze dieren worden nog wel eens verward wanneer er overlast als geluid en stank wordt opgemerkt.

Hoe weet je of je een steenmarter of ratten in huis hebt?

Een steenmarter heeft een grotere pootafdruk dan een rat. Bovendien kan je in de pootafdruk zien dat de steenmarter lange nagels heeft. Ook de uitwerpselen van een steenmarter zijn veel groter dan die van een rat. Wanneer je een steenmarter in huis hebt, kan je flink stommel geluid horen. Het geluid van ratten gaat meer richting trippel geluid. Bij een enorme stank is de kans ook groot dat je last hebt van een steenmarter. Bij overlast van ratten zal je veel meer specifieke knaagsporen tegenkomen.

Wat is het verschil tussen steenmarter en ratten?

De twee dieren zijn totaal verschillend van elkaar, maar kunnen soms wel dezelfde mate van overlast veroorzaken. Steenmarters zijn roofdieren uit de familie marterachtigen en ratten zijn zoogdieren uit de familie knaagdieren. Een steenmarter is vele malen groter dan een rat. Een steenmarters leeft alleen en in een eigen territorium, waarop ratten daarentegen in sociale groepen leven die enorm groot kunnen zijn.

Steenmarter verjagen

Steenmarters behoort tot de beschermde diersoorten en mogen niet gevangen of gedood worden. Een professionele ongediertebestrijder mag wel bij grote overlast de steenmarter verjagen op een diervriendelijke manier.

Ratten bestrijden

Ratten bestrijden kan op verschillende manieren gebeuren. Je kunt ratten zelf bestrijden met bijvoorbeeld rattenvallen of via rattenwering. Bij grote overlast kan je de bestrijding het beste overlaten aan een professionele ongediertebestrijder.

Overlast van ratten beperken met behulp van steenmarters

Je kunt in ieder geval nooit last hebben van beide ongedierte tegelijk. Steenmarters eten namelijk heel gevarieerd en ratten staan ook zeker op het menu. Doordat steenmarters goed zijn in het vangen van ratten en muizen, kan je overlast van ratten in je omgeving beperken. Handig toch? Of toch niet?

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!