Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

4 tips – voorkom ongedierte tijdens de feestdagen

Door Isabelle 2 min leestijd23 december 2020
4 tips - voorkom ongedierte tijdens de feestdagen

Ja! Het is kerst! Dé tijd om uitgebreid te koken, de kerstboom in huis te halen en heerlijke geuren van vers gebakken lekkernijen door je hele huis te verspreiden. Naast de inkoop van cadeautjes, ben je ook nog eens organisator van het kerstdiner. Door al die verschillende taken, is er eigenlijk geen oog meer voor bijkomende zaken, zoals ongedierte. Want, ja, het is ook lastig om met alles rekening te houden. Maar, je wilt toch zeker niet een muizenplaag in huis, nog voordat 2021 begonnen is? Hieronder vind je onze 4 tips, voorkom ongedierte tijdens de feestdagen!

1. Houd je huis schoon

Dit is natuurlijk ontzettend logisch, maar kan nog wel eens vergeten worden tijdens hectische dagen. Verwijder alle kruimels na het koken en eten en maak de kastjes een keer goed schoon. Chocolade hagel, vruchtenhagel en gestampte muisjes die in je la blijven liggen, kunnen muizen, ratten en kakkerlakken snel aantrekken. Zijn er al muizen in je huis? Dan zal je ze sneller opmerken als je vaker schoonmaakt. Langs plinten en in hoekjes laten de muizen vaak uitwerpselen achter.

2. Check de kerstboom

Heb je nog een echte kerstboom in huis? Dan is het goed mogelijk dat er verschillende insecten en beestjes in je boom zijn blijven hangen. Wanneer je de kerstboom in huis haalt kan je de boom het beste nog even in de schuur laten staan en schud hem goed uit. De makkelijkste oplossing: koop een kunstboom!

3. Maak gaten en kieren rondom het huis dicht

Muizen, ratten, kakkerlakken en andere insecten vinden net zoals wij, kou niet heel fijn en zoeken graag de warmte op bij mensen thuis. Als zij ook nog al dat lekkere eten ruiken, zullen ze niet lang twijfelen voordat ze naar binnen gaan. Door de kleine openingen, rondom je huis, komen ze gemakkelijk binnen. Loop dus een keer een rondje om je huis en kijk of je gaten of kieren kan vinden.

4. Gooi afval op tijd weg

Afval, zoals het karkas van een kalkoen, dat te lang in je prullenbak blijft liggen gaat op een gegeven moment een geur verspreiden, dit valt snel op bij muizen en ratten. Gooi een volle vuilniszak dus meteen weg in een container die buiten staat.

Heb je last van een ongedierte plaag? Wacht dan niet te lang en schakel zo snel mogelijk een professionele ongediertebestrijder in!

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!