Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Ratten / Rattenbestrijding

Rattenbestrijding

Als je ratten in je huis hebt, is het belangrijk om zo snel mogelijk een effectieve rattenbestrijding te laten uitvoeren. Hier lees je hoe je de bestrijding van ratten op de meest snelle en effectieve manier aanpakt. Een effectieve rattenbestrijding laat je het best doen door een professionele ongediertebestrijder.

Rattenbestrijding

Rattenplaag

Ratten zijn geen reizigers. Hebben ze een goede schuilplek met voldoende voedsel en water gevonden, dan blijven ze daar en planten ze zich snel voort. Het blijft dus niet bij één rat en door hun snelle voortplanting spreek je snel van een plaag. Ratten veroorzaken onhygiënische situaties, knaagschade en psychische schade. Ratten zijn namelijk om gek van te worden en een ratten bestrijden, moet je dan ook snel doen. Veel mensen zijn bang voor ratten en liggen er ’s nachts wakker van.

Zelf doen of laten bestrijden?

Dat is afhankelijk van de plaaggrootte. Het is slim om een grote plaag altijd professioneel te laten bestrijden. Er zijn verschillende manieren om ratten te vangen. Je hebt milieuvriendelijke manieren of je gebruikt een rattenval en/of rattengif.

Zelf ratten bestrijden

Koop rattengif en/of zet een val neer. Er zijn verschillende vallen, ook vallen waarbij de rat blijven leven. Zet je een rat levend uit? Doe dit ver van huis! Denk hierbij ook aan andere huizen in de buurt. Ratten zijn niet kieskeurig! Zet de vallen in de buurt van de hollen en voedsel- en watervoorraad. Je hoort weleens van ultrasound als bestrijdingsmethode, maar geen enkele studie heeft bewezen dat dit effectief is. Geen van deze methoden geven 100% garantie. Als er nog een rat overblijft, kan dit het begin zijn van een nieuwe (nog grotere) plaag.

Professionele rattenbestrijding

Het gemakkelijkst en meest betrouwbare is en blijft het inschakelen van een professional. Zij weten precies waar de ratten eten en drinken, hun nest bouwen en ze kennen hun looproutes. Daarom vergeet een professional niet snel een plek en komt het probleem niet snel terug. Professionals maken gebruik van rattengif en rattenklemmen. Vooral als het gaat om een grote plaag gebruiken ze de rattenklem in combinatie met rattengif. Bespaar jezelf tijd, geld en moeite en schakel onze professionele rattenbestrijder in.

Rattenplaag voorkomen

Ook kan een professional je helpen een rattenplaag te voorkomen. Hieronder lees je alvast wat tips:

 • Maak gaten groter dan twee centimeter dicht (met gaas);
 • Gooi eten direct weg en houd de vuilnisbak dicht;
 • Maak je composthoop dicht, liefst ook geurdicht;
 • Snoei de omgeving, laat de ratten niet via een tak op het dak komen;
 • Ratten houden niet van de geur van terpentine, cayennepeper, kamille en munt. Verspreid deze geur bij je deuren. Het geeft geen garantie dat ratten wegblijven;
 • Neem een kat (met jagersinstinct);
Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!