Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

6 weetjes over muizen

2 min leestijd15 november 2021
Man houdt muis vast die is gevangen door een kat

Wist je dat muizen dol zijn op de krachtige geur en smaak van pindakaas? En wist je dat muizen zich door een opening van slechts 5 millimeter wringen? Lees hier wat jij nog niet wist over muizen!

Pindakaas om muizen in de val te lokken

Ter bestrijding van muizen is het aanbrengen van pindakaas op een muizenval of een muizenlokdoosje een zeer effectieve methode. Doordat pindakaas een plakkerige substantie is, duurt het gemiddeld wat langer voor de muis om dit te consumeren waardoor de val sneller afgaat. En wist je dat een ander voordeel van het gebruik van pindakaas is dat het minder snel vervangen moet worden door de langere houdbaarheidsduur?

Muizen hebben relatief weinig water nodig

Dit komt doordat de muizen al genoeg vocht opnemen uit het voedsel wat zij binnenkrijgen. Wanneer er wel water in de buurt is, drinken de muizen gemiddeld zo’n 3 milliliter op een dag. Muizen worden gezien als alleseters. Echter bestaat het voornaamste voedsel van de muizen uit:

  • noten
  • zaden
  • granen
  • kleine insecten
  • hun eigen uitwerpselen

Muizen eten hun eigen uitwerpselen, omdat dit goede vitaminen bevat die de stofwisseling stimuleert.

Muizen eten op wel twintig verschillende plekken per nacht

Muizen eten op veel verschillende plekken rondom hun nest. Ze eten op elke plek een kleine hoeveelheid voedsel van ongeveer 0,15 gram. Ze zijn ook echte alleseters, dus eten alles wat ze op hun route tegenkomen.

Muizen hebben indrukwekkende springkwaliteiten

Muizen kunnen tot wel 25 cm hoog springen. Dit is dan ook voor veel mensen een reden om bang te zijn voor deze dieren. Stel je voor dat ze ineens op je schoot springen. De snelheid van deze dieren is voor vele angstaanjagend, laat staan dat ze ook nog eens ver kunnen springen.

Muizen hebben een bijzonder goed gehoor, reuk en tastzin

Muizen hebben een zeer goed gehoor en kunnen ultrasone golven tot wel 90 khz horen. Ze kunnen ook op deze frequentie met elkaar communiceren. Muizen voelen met hun snorharen en vertrouwen op hun reuk, tastzin en gehoor. Ze kunnen namelijk niet goed zien.

Muizentanden groeien met een snelheid van 0,03 cm per dag

Muizen zijn knaagdieren en knagen aan alles wat los en vast zit. Hun tanden blijven dan ook doorgroeien en moeten geslepen blijven. De snelheid waarmee hun tanden weer aangroeien is 0,03 cm per dag. De beestjes moeten flink doorknagen dus.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!