Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Steenmarter / Wistjedatjes – Steenmarter

Wistjedatjes – Steenmarter

Veel mensen kennen steenmarters, maar weten lang niet alles over deze beesten. Wist je dat steenmarters een beschermde diersoort is? Lees hier meer wistjedatjes over steenmarters.

Wistjedatjes – Steenmarter

Dit wist je nog niet over steenmarters!

Steenmarters richten namelijk grote schade aan als ze eenmaal in je leefomgeving zitten. Ze poepen en urineren je hele zolder onder en verzamelen zelfs dode dieren. In je tuin vreten ze aan planten en gaan ze achter kippen aan. Steenmarters schuwen de mens niet meer, omdat ze zich goed hebben aangepast. Als ze onder je motorkap zitten, bijten ze bedrading door en urineren ze daar ook met de nodige autoschade als gevolg. Bel ons op voor professionele bestrijding. Wij zorgen ervoor dat er snel een eind komt aan deze overlast.

Wist je dat de steenmarter een beschermde diersoort is?

Een aantal jaren geleden is er besloten dat de steenmarter een beschermde diersoort werd. Er werd namelijk veel gejaagd op dit dier. Inmiddels is de populatie van de steenmarters flink toegenomen, onder andere door deze regelgeving. Steenmarters hebben zich dusdanig aangepast dat ze goed omgaan met menselijke geluiden, geuren en handelingen. Als gevolg hiervan bevinden ze zich steeds vaker in de menselijke leefomgeving. Zelf bestrijden is in de meeste gevallen niet doeltreffend. Doe er alleen wel zoveel mogelijk aan om de steenmarters te ontmoedigen.

Wist je dat steenmarters veel overlast veroorzaken?

Steenmarters in je leefomgeving veroorzaken overlast op diverse manieren. Je ondervindt veel geluidsoverlast doordat steenmarters bezig zijn met nesten bouwen of eten. Steenmarters deponeren ontlasting en dode dieren vaak vlak bij elkaar, in zogenoemde latrines. Dit zorgt op den duur voor een overweldigende stankoverlast. Als je dit merkt, schakel dan zo snel mogelijk hulp in van een gespecialiseerd bedrijf. De bestrijder komt direct naar je toe om de steenmarter te verjagen.

Wist je dat steenmarters graag onder jouw motorkap kruipen?

Steenmarters komen niet alleen op je zolder of in je schuur. Als ze op zoek gaan naar een droge plek is de motorkap ook een goede rustplaats. Steenmarters bijten echter vaak kabels door die onder je motorkap zitten. Logisch dus dat je de steenmarter wilt wegjagen. Schaf een apparaatje aan met ultrasoon geluid die de steenmarter afschrikt. Het is ook mogelijk om bepaalde sensoren met elektrische schokjes te plaatsen onder je motorkap. De steenmarters worden dan weggejaagd met onschuldige, elektrische schokjes. Een rooster onder je auto plaatsen helpt ook. Hierdoor wordt het voor dit dier onmogelijk om nog onder je motorkap te komen.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!