Steenmarter in de tuin

Steenmarters zijn in de loop der jaren steeds minder schuw geworden tegenover de mens en al haar bezigheden. Als gevolg hiervan maken steenmarters steeds vaker rustplaatsen in tuinen en woningen. Steenmarters richten grote schade aan als ze eenmaal in je tuin zitten. Ook zijn je kippen niet helemaal veilig met steenmarters in de buurt. Wil je de steenmarters in de tuin verjagen? Ga dan niet zelf proberen steenmarters te bestrijden met schoonmaakmiddelen of andere bestrijdingsmethoden. Schakel een gespecialiseerd bedrijf in om de steenmarter te bestrijden.

Oorzaak

Steenmarters schuwen de mens dus steeds minder en nestelen zich in tuinen en huizen. Maar wat hebben steenmarters dan te zoeken in je tuin? Het antwoord is voedsel. Steenmarters eten vrijwel alles:

  • insecten
  • konijnen
  • kippen
  • appels
  • bessen

Als dit te vinden is in je tuin, weten steenmarters dit direct te vinden. Het voordeel hiervan is wel dat steenmarters minder snel je huis ingaan, omdat ze zich al nestelen in je tuin.

Schade

Als steenmarters voedsel in je tuin vinden, gaan ze dit opeten en richten ze schade aan bij planten. Steenmarters nestelen zich het liefst in oude schuurtjes of in holle bomen in je tuin. Behalve je planten en bomen gaan steenmarters soms nog achter ander voedsel aan. Als je bijvoorbeeld kippen in je tuin hebt, dan komen er steenmarters op de eieren af. De steenmarters zullen niet snel je kippen doden, behalve als er onenigheid ontstaat. Bescherm je kippenren met stevig materiaal, zodat steenmarters er niet bij kunnen. Als je zelf niet weet hoe je steenmarters moet weren, neem dan contact met ons op.

Steenmarters in de tuin verjagen

Het helpt niet om de steenmarters te bestrijden met schoonmaakmiddelen of met zogenaamde nare geuren of geluiden. De steenmarter heeft zichzelf inmiddels zo goed aangepast dat ze hier niet meer door worden afgeschrikt. Met schoonmaakmiddelen los je ook niks op, want dit heeft geen effect op steenmarters. Het is het beste om direct professionele bestrijding in te schakelen als je steenmarters signaleert in je tuin. Zij weten precies welke technieken er nodig zijn om de steenmarter definitief te verjagen.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!