Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Steenmarter / Tips tegen steenmarters

Tips tegen steenmarters

Last van steenmarters? Ga ze dan niet zelf bestrijden door ze te vangen of te doden. Steenmarters zijn namelijk een beschermde diersoort. Met deze tips tegen steenmarters houd je ze uit je huis en tuin. Schakel professionele bestrijding in als je een steenmarter uit je huis wilt verjagen.

Tips tegen steenmarters

Steenmarters verjagen met geluiden en geuren

Een aantal jaren geleden kon je steenmarters nog verjagen met harde geluiden of nare geurtjes. De populatie van steenmarters is enorm uitgebreid sinds ze een beschermde diersoort zijn geworden. Ze zijn steeds meer gewend raakt aan mensen. Aan allerlei geuren en geluiden zijn ze dus inmiddels wel gewend. Steenmarters bestrijden met schoonmaakmiddelen is ook zinloos. Steenmarters worden hier namelijk niet door aangetast. Voor bestrijding kan je het beste professionele hulp inschakelen.

Steenmarters voorkomen

Er zijn een hoop manieren om te voorkomen dat ze je huis of tuin in komen. Dicht alle gaten en kieren van 5 centimeter en groter. Steenmarters komen namelijk door de kleinste openingen je huis in. Ze bouwen soms ook nesten onder dakpannen. Wil je geen steenmarters in je tuin hebben? Zorg dan dat je tuin onaantrekkelijk is voor steenmarters. Verwijder composthopen en haal planten waar fruit aan groeit uit je tuin. In de compost bouwen ze een nest en omdat ze alles eten, is het fruit altijd aantrekkelijk.

Bescherm je huisdieren en auto

Vaak is preventie alleen niet genoeg. Zorg ook voor de nodige bescherming voor je tuin en voor je auto. Heb je kippen in je tuin? Omhein de kippenren dan met gaas, zodat de steenmarter er niet bij kan. Ze zijn dol op eieren en kuikens en eten die gegarandeerd op als ze erbij kunnen. Gaas is ook handig voor je auto. Ontneem steenmarters de toegang tot je motorkap door het spannen van gaas aan de onderkant. Als steenmarters eenmaal onder je motorkap zitten, bijten ze kabels door en deponeren ze daar ook hun ontlasting. Neem contact op met ons voor professionele bestrijding van steenmarters.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!