Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Zwammen / Wistjedatjes – Zwammen

Wistjedatjes – Zwammen

Wist je dat zwammen zich via schimmeldraden verspreiden? En wist je dat de huiszwam de meest voorkomende schimmel is in huis? Lees hier meer wistjedatjes over zwammen.

Wistjedatjes – Zwammen

Dit wist je nog niet over zwammen

Zwammen groeien in allerlei vormen en gedaantes. Sommige zwammen hebben bovengrondse vruchtlichamen, zoals de paddenstoelen. Andere schimmels, zoals zwarte schimmel en de huiszwam, nestelen zich voornamelijk op je zolder of in je kelder. Door middel van de uitzonderlijk dunne draden zijn schimmels in staat om zichzelf in ongekende snelheid voort te planten. Hierdoor kan een enkele zwam je hele huis besmetten. Over het algemeen wordt er een onderscheid gemaakt tussen eencellige en meercellige zwammen.

Wist je dat zwammen zich via schimmeldraden verspreiden?

Zwammen hebben van zichzelf in de meeste gevallen een bleke kleur. Paddenstoelen zijn zwammen met een bovengronds vruchtlichaam. In plaats van een lichaam dat dieren hebben, bezitten zwammen een thallus. Deze thallus bestaat uit flinterdunne schimmeldraden (mycelium) die zich onder de grond verspreiden. Het totale netwerk van al deze schimmeldraden noemen we een zwamvlok. Door middel van deze flinterdunne draden zijn zwammen in staat om zichzelf snel te verspreiden. De draden gaan niet alleen door zachte grond heen, maar ook door beton en door muren. Is je huis besmet en verspreidt de zwam zich snel? Zorg dan voor professionele bestrijding die effectieve maatregelen tegen de zwammen neemt.

Wist je dat de huiszwam de meest voorkomende schimmel is in huis?

De huiszwam is een veelvoorkomende schimmel in huis. Deze schimmel gedijt goed in vochtige omgevingen. Bepaalde ruimtes in je huis zijn extra vochtig door optrekkend vocht of een eventuele lekkage. Je komt de huiszwam vooral tegen in kelders, kruipruimtes en op zolders. Als de huiszwam zich eenmaal verspreidt door middel van sporen zorgt het voor houtrot. De huiszwam kan hierdoor bijvoorbeeld steunbalken aantasten waardoor de stevigheid van een gebouw wordt aangetast. Als je last hebt van de huiszwam, schakel dan direct professionele bestrijding in. Doe je dit niet op tijd, dan richt de huiszwam grote schade aan.

Wist je dat sommige zwammen eencellig en andere zwammen meercellig zijn?

Schimmels planten zich voort door middel van hun sporen. Deze sporen ontstaan in de vruchtlichamen of in de schimmeldraden. Sommige zwammen zijn eencellig en andere zwammen zijn meercellig. Eencellige zwammen worden gisten genoemd. Een paddenstoel is weer een meercellige zwam met een vruchtlichaam. Deze zwammen worden hogere zwammen genoemd. Zwammen die geen vruchtlichamen produceren worden lagere zwammen genoemd. Raadpleeg ons direct als je overlast hebt van zwammen. Doe dit op tijd, zodat de zwam zich niet verder verspreidt.

Wist je dat schade door zwammen kan oplopen tot €100.000,-?

Ja, je leest het goed! €100.000,-! Doordat schimmeldraden 10 meter lang kunnen worden, kunnen ze op veel uiteenlopende plekken schade aanrichten. Steunbalken die zich dieper in de fundering van het huis bevinden kunnen bereikt worden door de schimmeldraden. Wanneer steunbalken zijn aangetast door zwammen zijn deze balken niet meer bruikbaar en moeten ze vervangen worden, om instortingsgevaar te voorkomen. Deze kosten kunnen hoog oplopen als de besmette plek moeilijk bereikbaar is en bijvoorbeeld de keuken noodgedwongen gesloopt moet worden. Zie je dus een zwam, of ruik je schimmel? Schakel dan meteen een specialist in, de kans is dan groter dat je nog op tijd bent.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!