Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Bestrijdingsmiddelen tegen spinnen

Heb je een spinnenplaag in je huis en wil je dit zo snel mogelijk bestrijden? Tegenwoordig zijn er veel bestrijdingsmiddelen beschikbaar om zelf spinnen te bestrijden, zoals spinnenvangers en spinnensprays.

Spinnen zelf bestrijden

Wil je van de spinnen af, maar lukt het je niet om de spinnen zelf te bestrijden? Neem dan contact met ons op voor professionele bestrijding. Wij komen zo snel mogelijk bij je langs om effectief de spinnen te bestrijden.

Spinnen bestrijden met azijn

Spinnen hebben een enorme hekel aan azijn. Azijn bevat azijnzuur, waardoor spinnen direct gedood worden als ze met azijn in aanraking komen.

  • Als je witte azijn en water mengt, kan je dat als bestrijdingsmiddel gebruiken. Doe dit in een schaaltje en zet dit in je huis om spinnen af te schrikken.
  • Het is ook mogelijk om dit mengsel in een plantenspuit te doen. Spuit het mengsel bijvoorbeeld in de buurt van spinnenwebben en in donkere hoeken, kieren en gaten in je huis om de spinnen uit te roeien.

De spinnen worden vrijwel direct gedood en je bent meteen af van de spinnenplaag. Nadeel is wel dat je hele huis naar azijn ruikt.

Spinnenvanger

Eén van de meest diervriendelijke manieren om spinnen te bestrijden, is met een spinnenvanger. Een spinnenvanger is een speciale borstel die je geopend om de spin plaatst. Zodra de spin ertussen zit, sluit de spinnenvanger zichzelf en zit de spin levend opgesloten tussen de borstel. Zodra je de spin hebt gevangen, kan je hem gemakkelijk buiten loslaten. Op deze manier hoef je de spinnen zelf niet aan te raken. Bovendien voorkom je vieze vlekken op de muur, omdat je de spinnen niet dood hebt geslagen. Spinnenvangers zijn tegenwoordig overal te verkrijgen. Het vergt wel veel geduld om een hele spinnenplaag te bestrijden met een spinnenvanger.

Spinnenspray

Heb je geen zin om elke spin te vangen en wil je ze op een andere manier bestrijden? Dan moet je een speciale spinnenspray aanschaffen. Sommige sprays roeien de spinnen direct uit en andere sprays voorkomen dat spinnen nog in de buurt komen. De tweede categorie sprays brengt een speciaal laagje aan op een oppervlak waardoor een spinnenweb niet meer hecht. Hierdoor wordt het voor spinnen onmogelijk om op die plek nog een web te bouwen. Door deze oncomfortabele situatie blijven spinnen eerder weg.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.