Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Spinnen / Bestrijdingsmiddel tegen spinnen

Bestrijdingsmiddel tegen spinnen

Heb je een spinnenplaag in je huis en wil je dit zo snel mogelijk bestrijden? Veel mensen schakelen direct een professionele ongediertebestrijder in om spinnen te bestrijden als ze last hebben van een spinnenplaag. Maar tegenwoordig zijn er ook allerlei bestrijdingsmiddelen tegen spinnen beschikbaar om zelf spinnen te bestrijden, zoals spinnenvangers en spinnensprays.

Bestrijdingsmiddel tegen spinnen

Spinnenvanger

Eén van de meest diervriendelijke manieren om spinnen te bestrijden, is met een spinnenvanger. Een spinnenvanger is een speciale borstel die je geopend om de spin plaatst. Zodra de spin ertussen zit, sluit de spinnenvanger zichzelf en zit de spin levend opgesloten tussen de borstel. Zodra je de spin hebt gevangen, kan je hem gemakkelijk buiten loslaten. Op deze manier hoef je de spinnen zelf niet aan te raken. Bovendien voorkom je vieze vlekken op de muur, omdat je de spinnen niet dood hebt geslagen. Spinnenvangers zijn tegenwoordig overal te verkrijgen. Het vergt wel veel geduld om een hele spinnenplaag te bestrijden met een spinnenvanger.

Spinnenspray

Een effectieve manier om spinnen te bestrijden, is het spuiten van spinnenspray. Sommige sprays roeien de spinnen direct uit en andere sprays voorkomen dat spinnen nog in de buurt komen. De tweede categorie sprays brengt een speciaal laagje aan op een oppervlak waardoor een spinnenweb niet meer hecht. Hierdoor wordt het voor spinnen onmogelijk om op die plek nog een web te bouwen. Door deze oncomfortabele situatie blijven spinnen eerder weg.

Spinnen bestrijden met azijn

Spinnen hebben een enorme hekel aan azijn. Azijn bevat azijnzuur, waardoor spinnen direct gedood worden als ze met azijn in aanraking komen.

  • Als je witte azijn en water mengt, kan je dat als bestrijdingsmiddel gebruiken. Doe dit in een schaaltje en zet dit in je huis om spinnen af te schrikken.
  • Het is ook mogelijk om dit mengsel in een plantenspuit te doen. Spuit het mengsel bijvoorbeeld in de buurt van spinnenwebben en in donkere hoeken, kieren en gaten in je huis om de spinnen uit te roeien.
  • De spinnen worden vrijwel direct gedood en je bent meteen af van de spinnenplaag. Nadeel is wel dat je hele huis naar azijn ruikt.

Spinnen wegjagen met kastanjes

Spinnen zijn ook af te schrikken door middel van kastanjes. Er is vrijwel niks bekend over het waarom het spinnen afschrikt, maar het blijkt wel te werken als je kastanjes in de buurt van spinnen legt. Sommigen beweren dat er een soort chemische stof in kastanjes zit die spinnen niet aanstaat. Snijd de kastanjes doormidden om deze chemische geur vrij te laten komen. Behalve kastanjes blijken walnoten en vruchten hetzelfde afwerende effect tegen spinnen te hebben.

Pepermuntolie tegen spinnen

Behalve kastanjes is pepermuntolie ook een effectief middel om spinnen weg te jagen. Spinnen haten namelijk geuren als pepermunt en eucalyptus. Meng het met water en spuit het in kieren en gaten waar spinnen je huis binnenkomen. De spinnen worden afgeschrikt en blijven voortaan eerder weg. Is dit nog niet effectief genoeg? Strooi dan wat druppels olie door het hele huis en voornamelijk in donkere hoekjes. Door het te mengen met water is de olie namelijk verdund en wellicht een te slap middel om spinnen weg te jagen.

Spinnen zelf bestrijden

Wil je van de spinnen af, maar lukt het je niet om de spinnen zelf te bestrijden? Neem dan contact met ons op voor professionele bestrijding. Wij komen zo snel mogelijk bij je langs om effectief de spinnen te bestrijden.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!