Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Processierups / Processierups bestrijden

Processierups bestrijden

De processierups komt steeds vaker voor in Nederland. Het bestrijden van de processierups is dan ook noodzakelijk om zoveel mogelijk overlast van deze beestjes te voorkomen. Processierupsen leven voornamelijk in eikenbomen, vandaar dat ze ook wel eikenprocessierupsen genoemd worden.

Processierups bestrijden

Kan je de processierups zelf bestrijden?

Ja en nee! De processierups lijkt een onschuldige rups, maar dat zijn ze zeker niet. Deze harige beestjes kunnen namelijk bij bedreiging en verstoring hun brandharen afschieten. Deze brandharen geven ons hele nare jeuk, huiduitslag en zelfs ontstekingen. De symptomen verschillen per persoon, maar fijn is het zeker niet. Bovendien kunnen de brandharen lange tijd in de lucht gaan zweven en blijft de overlast dus ook lange tijd. Het is dus niet aan te raden om de processierups zelf te bestrijden.

Spuitlijm tegen processierups

Wil je toch proberen om zelf de processierups te bestrijden, dan zou je het nest met spuitlijm kunnen fixeren. Deze gefixeerde nesten moet je dan laten hangen totdat een professionele bestrijder deze komt verwijderen. Er wordt ook wel gesproken over een bestrijding met haarlak. Deze methode is niet alleen gevaarlijk, maar ook zeer dieronvriendelijk. De spuitlijm, ofwel lijmspray, die je in de winkel kunt kopen is gemaakt op basis van cellulose en is niet schadelijk voor vogels. Haarlak is wel schadelijk voor vogels en andere beestjes.

De gevaren van zelf processierupsen bestrijden zijn de brandharen die de rupsen dan afschieten en op je huid of in je ogen terecht kunnen komen. Het derde ontwikkelingsstadium van de processierups is het meest gevaarlijk. In dit stadium zijn de processierupsen zich aan het vervellen en is de kans het grootste dat ze hun brandharen afschieten.

De eikenprocessierups bestrijden

Eikenprocessierupsen zijn hele nare beestjes die ons voornamelijk in de zomermaanden plagen. Het is belangrijk om dit ongedierte te bestrijden, omdat ze brandharen kunnen afschieten die voor mens en dier gevaarlijk kunnen zijn. Daarbij zijn de processierupsen ook vaak in grote getale, dus zijn er ook grote risico’s. Om deze risico’s zoveel mogelijk proberen te beperken, is het verstandig om direct een professionele ongediertebestrijder in te schakelen voor een effectieve bestrijding.

Professionele bestrijding processierups

Een professionele ongediertebestrijder gebruikt meestal de methode van het wegzuigen van de processierups. Ze hebben daar hoogwerkers voor nodig en enorme stofzuigers met meerdere motoren en grote slangen die de rupsen met gemak opzuigt in een speciale zak of tank om deze vervolgens te kunnen vernietigen. De bestrijders dragen hierbij beschermende kleding zoals speciale pakken, maskers en handschoenen. Neem zelf geen risico en laat deze bijzonder lastige klus over aan een specialist.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!