Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Catefix kopen

Wil je zelf de processierups in jouw omgeving bestrijden? Dat kan eenvoudig en veilig met Catefix. Gebruik onderstaande kortingscode en ontvang een minimale korting van 5%. Kortingscode: ONGEDIERTEBESTRIJDEN21 Bestel via Catefix Gebruik deze code tijdens het afrekenen.

Catefix kopen

Wat is Catefix?

Catefix is een volledig biologisch afbreekbaar bestrijdingsmiddel tegen de processierups. Zowel particulieren als professionele ongediertebestrijders kunnen het bestrijdingsmiddel inzetten tegen de processierupsen. Door de plantaardige en hernieuwbare grondstoffen blijft de omliggende natuur intact en worden de ingrediënten zelfs teruggegeven aan de natuur. Nadat het processierupsen nest is bespoten met Catefix, wordt het behandelde nest bewoond door insecten en opgegeten door vogels.

Catefix fixeert het nest, hierdoor kunnen rupsen en brandharen het nest niet meer verlaten. De rupsen kunnen vervolgens geen eten meer zoeken en zullen snel sterven. Na droging vormt Catefix een hard kapsel om het nest heen en ben jij klaar met de bestrijding. Het nest hoeft niet meer op een externe locatie verbrand te worden, maar kan in de natuur blijven. 

Catefix tegen processierups

Catefix is ontwikkeld om de overlast van processierupsen te stoppen. Doordat de processierupsen populatie de laatste jaren maar bleef stijgen, kregen ongediertebestrijders het te druk om elk nest te kunnen verwijderen. Catefix gaat dit tegen door de particulier de mogelijkheid te geven ook zelf de nesten op het eigen terrein te bestrijden. Wanneer je last hebt van de processierups kan dit vervelende gevolgen hebben, zoals jeuk, ademhalingsproblemen en pijn in de ogen.

Het fixeren van de processierups

Fixeren betekent letterlijk ‘vastzetten’. Catefix fixeert het nest, waardoor rupsen en brandharen vast komen te zitten in het eigen spinsel. Na droging vormt Catefix een hard kapsel, waardoor het nest geen kant meer op kan. De rupsen hebben geen mogelijkheid meer om eten te zoeken en zullen snel sterven. Ook de overlast van brandharen is direct weggenomen. Processierupsen schieten deze namelijk af wanneer zij in gevaar zijn en het nest bestaat grotendeels uit brandharen. Door het nest met Catefix te doordrenken, kunnen brandharen niet meer vrijkomen.

Catefix is 100% afbreekbaar, 100% biologisch en 100% duurzaam. Dit betekent dat het bestrijdingsmiddel geen nevenschade kan veroorzaken. Andere insecten en dieren hebben geen last van het middel en maken er naderhand zelfs gebruik van. Insecten bewonen de behandelde nesten en vogels zien het als voedsel. Compleet aangevreten nesten zijn al gespot tijdens de verschillende onderzoeken.

Hoe gebruik je Catefix?

Onderzoek

Heb je processierupsen in de tuin? Bekijk dan eerst of je ook een nest kan vinden. Catefix werkt namelijk alleen wanneer er spinsel is. Geen spinsel is geen nest.

Bescherm jezelf

Ook met Catefix is het belangrijk dat je beschermende kleding aantrekt. Draag een volledig bedekkende overall, handschoenen, bescherming voor de ogen, mondkap en dichte schoenen. Tijdens de bestrijding kunnen brandharen rondvliegen en zo in jouw kleding terechtkomen.

Spuit het nest in

Catefix spuit je met een lage drukspuit op het nest. Verdeel het middel ruimschoots over het nest, zodat het hele nest doordrenkt is met Catefix. Spuit Catefix ook met een ring van 5 centimeter om het nest heen. Je kunt de lage drukspuit dichten met een stukje huishoudfolie, zodat het middel niet indroogt.

Je bent klaar!

Maak je geen zorgen, je kunt het nest gerust laten zitten. Vanaf hier doet de natuur zijn werk.

Veelgestelde vragen over Catefix

Kan ik het nest laten zitten?
Catefix bestaat uit plantaardige en hernieuwbare grondstoffen. Hierdoor zijn er geen gevolgen voor de omliggende natuur. Het behandelde nest wordt zelfs bewoond door insecten en opgegeten door vogels.
Wat gebeurt er met het nest als het gaat regenen?
Als je het nest hebt behandeld met Catefix en het gaat daarna regenen hoef je je geen zorgen te maken. Catefix wordt weer plakkerig en zal na droging verder samentrekken. Regen heeft dus geen negatieve gevolgen voor de bestrijding.
Is Catefix ook voor particulier gebruik?
Ja zeker! Het middel is veilig en eenvoudig in gebruik. Met een aantal voorzorgsmaatregelen kun jij zelf gemakkelijk het processierupsen nest bestrijden. Ook onze professionele ongediertebestrijders hebben de beschikking over Catefix. Dus als je het toch liever aan een professional overlaat, is dat natuurlijk ook mogelijk.
Bevat Catefix gif?
Nee, Catefix is 100% biologisch afbreekbaar. Alleen natuurlijke grondstoffen zijn gebruikt voor het product. Vandaar dat de omliggende natuur intact blijft en zelfs vogels het zien als voedsel.
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!