Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
muis in de keuken

Muizen in huis

De één rent gillend weg voor een muis en de ander haalt zijn schouders er voor op. Muizen in huis zijn voor veel mensen een ware nachtmerrie. Voor de ander is het een “vies” probleem wat opgelost moet worden.

Waarom heb ik muizen in huis?

Muizen in huis, het kan iedereen overkomen. Maar waarom komen deze brutale beesten je huis in? Het is eigenlijk heel logisch, want muizen houden net als de mens van warmte en beschutting. Ze hebben een zacht skelet waardoor ze via hele smalle gaatjes en kieren naar binnen kunnen kruipen, ze passen al door een opening van 5 millimeter! Muizen vestigen zich sneller in huizen waar genoeg voedselresten te vinden zijn. Voorkom een muizenplaag door je huis goed schoon te houden.

Signalen van muizen in huis

Muizen in huis kun je herkennen aan een aantal opvallende signalen:

 • Muskusachtige geur

  Ruik je een muskusachtige geur? Deze onaangename geur wordt door de urine van een muis verspreidt. De geur wordt door muizen gebruikt om territorium af te bakenen en zich zo te oriënteren. Deze geur is het sterkst dichtbij een muizennest.

 • Knarsende geluiden

  Hoor je ‘s nachts knarsende geluiden? Muizen zijn nieuwsgierige dieren en onderzoeken graag hun omgeving. Na zonsondergang gaan ze op pad en kan je muizen horen knagen.

 • Aangevreten voorwerpen

  Heb je aangevreten voorwerpen gevonden? Voedselpakketten worden vaak met knaagschade gevonden, maar ook matrassen, hoofdkussen, banken en andere voorwerpen in huis kunnen worden aangevallen. Muizen moeten immers hun tanden scherp houden en gebruiken het als bouwmateriaal.

 • Muizenkeutels

  Muizenkeutels gevonden? Je kunt nu met zekerheid zeggen dat je muizen in huis hebt. Een muis produceert minstens vijftig muizenkeutels per dag, deze kan je dus met gemak in je huis tegenkomen wanneer er meerdere muizen in je huis leven.

Last van muizen? Laat ze bestrijden.

Hoe komen muizen je huis binnen?

Soms is het echt een raadsel hoe muizen je huis binnenkomen. Denk je geen gaten en kieren in en rondom je huis te hebben? Loop dan nog eens een rondje. Ze kunnen binnenkomen via openingen in de buitenmuur, ventilatieroosters, open stootvoegen en door openingen voor riolering, dakgoten en leidingen. Deze ingangen staan meestal in verbinding met spouwmuren, voorzetwanden, isolatielagen, vloeren en plafonds. Muizen kunnen zich ook door ongelofelijk kleine gaatjes wringen en komen soms simpelweg binnen door een kierende voordeur of raam.

Flexibel skelet

Door het zachte, flexibele skelet van muizen is kunnen ze zich door een opening van slechts 5 millimeter wringen. De meeste muizen in je huis zijn binnen gekomen via smalle doorgangen of leidingen om zich vervolgens te settelen op rustige plekken. Zulke rustige plekken zijn bijvoorbeeld de zolder, tussen de muur, onder de keuken of achter de koelkast.

Muis in huis tussen kier bij leidingen

Muizen in huis voorkomen

Een muis als huisdier, een enkeling kiest hiervoor. Maar niemand zit te wachten op een grote hoeveelheid muizen in huis die buiten dat kleine kooitje leven. Om een muizenplaag te voorkomen zijn er een aantal dingen die je kunt doen.

 • Houd je huis schoon

  Zorg dat er geen etensresten op de grond liggen en sluit voedsel in luchtdichte verpakkingen af. Muizen eten met gemak gaatjes in bijvoorbeeld plastic zakjes, dus gebruik bijvoorbeeld metalen opbergdoosjes.

  Azijn als bestrijdingsmiddel: welk ongedierte is gevoelig voor azijn?
 • Berg je vuilnis goed op

  Het afval dat je verzameld, kan voor muizen een eetparadijs worden. Zorg daarom dat de muizen er niet bij kunnen en hopelijk een bezoek aan jouw huis daarom overslaan.

  ratten eten van afval
 • Dicht kieren, gaten en spleten

  Maak kieren, gaten en spleten dicht met speciale weringspasta of tijdelijk met aluminium folie. Muizen komen je huis binnen door openingen die groter zijn dan je duim. Ze hebben hele tedere skeletten en je zult versteld staan hoe makkelijk deze grijze diertjes door kleine gaatjes kruipen. Let ook op deuren die aan de onderkant niet goed aansluiten.

  Muizenhol
 • Lucht je huis

  Lucht regelmatig je huis door bijvoorbeeld de ramen open te gooien. Muizen houden namelijk van warme en vochtige plekken en zullen minder snel gaan huisvesten in een fris en koel huis.

  Wat zijn de gevolgen van vochtproblemen?
 • Ruim rommel op

  Probeer zo min mogelijk schuil- en nestelplaatsen in je huis te creëren. Heb je een grote rommel op zolder of staat je schuur helemaal vol met dozen en andere spullen? Dit is min of meer een uitnodiging voor muizen om lekker rustig tussen deze rommel te gaan nestelen. Tijd om op te ruimen dus.

  Afvalresten in de afvalbak
 • Neem een kat als huisdier.

  De meeste katten zijn namelijk dol op muizen. Muizen zijn bijzonder leuke speeltjes voor katten en soms staat de muis ook op het menu. Ideaal als jouw kat alle muizen die proberen binnen te komen vangt of verjaagt.

  Kat wacht tot dat muis uit zijn hol vertrekt

Bestrijding van muizen in huis

Muizen in huis bestrijden kan op verschillende manieren. Schakel je direct een muizenbestrijder in? of ga je eerst zelf muizen proberen te bestrijden? Muizenvallen en muizengif zijn de meest voorkomende bestrijdingsmethoden voor het bestrijden van muizen in huis. Let er bij gebruik van gif goed op dat het niet open en bloot in de ruimte ligt, plaats gif altijd in muizendoosjes. Kinderen en huisdieren kunnen ernstig ziek worden van muizengif en daarom moet je er voor zorgen dat ze niet bij het gif kunnen. Muizenvallen kunnen heel effectief zijn maar gebruik ook deze alleen buiten bereik van kinderen en huisdieren. We hopen dat je met onze tips van de muizen af komt, al is het soms dweilen met de kraan open.

huismuis op de grond

Benieuwd naar de kosten?

Direct contact met onze muizenbestrijder

Wil je voor goed af van muizen in huis? Schakel dan een professionele muizenbestrijder in om echt van je muizenplaag in huis af te komen.

 • Transparant over de kosten en bestrijding
 • Verzekerd tegen schade
 • Altijd een vooraf afgesproken prijs
 • Vakkundig muizenbestrijder
 • Gediplomeerd en gecertificeerd

Liever direct telefonisch contact?

085-8001123

Jouw gegevens zijn hier veilig
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!