Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten

Bladpootrandwants: een vreemde kever in huis

Door Fleur 1 min leestijd29 maart 2020
bladpootrandwants vreemde kever in huis

Lopen er bij jou ook van die vreemde kevers in huis? Grote kans dat het gaat om de bladpootrandwants, soms ook wel bladpootwants genoemd. Het beestje is nog vrij onbekend in Nederland, maar duikt nu steeds vaker op. De bruine kever is zo’n 10 jaar geleden uit Amerika naar Europa overgekomen en zit vaak in onze huizen om te overwinteren.

Hoe ziet de bladpootrandwants er precies uit?

De bladpootrandwants is ongeveer 2 centimeter lang en is voor het grootste gedeelte bruin en rood van kleur. De kop van de kever is zwart met een rode streep erop. Opvallend is het patroon op de rug van de kever. In dit patroon zitten ook een aantal witte strepen die lijken op de letter ‘h’. De bladpootrandwants heeft twee antennen van ongeveer 1,5 centimeter lang.

Geen gevaarlijke kever

Nee, de bladpootrandwants is niet gevaarlijk. De steeksnuit van de kever wordt gebruikt om de plantensap te zuigen en niet om bijvoorbeeld gif te spuiten. De kever zou het eventueel wel kunnen proberen, maar komt niet door dikte van onze huid heen. De bladpootrandwants in huis kan heel vervelend zijn, maar is dus een onschuldige binnendringer.

Bladpootrandwants of Kissing bug?

Er bestaan veel verschillende kevers en sommige lijken erg veel op elkaar. Zo wordt de bladpootrandwants wel eens verward met de zogenoemde Kissing bug. Er zit alleen wel een groot verschil tussen deze twee insecten, de bladpootrandwants is niet gevaarlijk en de Kissing bug wel! De kissing bug is een kever uit zuid Amerika die de ziekte van Chagas veroorzaakt. Deze ziekte heeft enge symptomen zoals hevige koorts, bloedarmoede en zwellingen in het gezicht. De wantsen verbergen zich tussen kieren en spleten en komen ’s nachts tevoorschijn. De beestjes voeden zich voornamelijk op het gezicht van de mens, vandaar de naam Kissing bug. Al lijkt dit toch meer op een scene uit een horror film?

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!