Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Goedkoop is duurkoop

Wat kost een bestrijding?

Onze bestrijders geven je een duidelijke prijs en zadelen je niet op met verrassingen. Bij ons kies je voor een vakman bij jou in de buurt. De prijs voor een bestrijding hangt af van de situatie van het ongedierte en kan soms flink variëren.


Enkele voorbeelden:

Wespen bestrijden

75 Gemiddeld
Wegingsfactoren

Houtworm bestrijden

500 Gemiddeld
Wegingsfactoren

Vlooien bestrijden

200 Gemiddeld
Wegingsfactoren

Muizen bestrijden

150 Gemiddeld
Wegingsfactoren
Benieuwd naar de kosten voor jouw ongedierteprobleem?

Maak een afspraak en laat je terugbellen door onze lokale bestrijder.

Afspraak maken

Prijsopbouw

Wat bepaalt nu de hoogte van de kosten voor ongediertebestrijding? Je hebt te maken met verschillende factoren die de prijs beïnvloeden.

Ongediertesoort

Er bestaan veel verschillende soorten ongedierte die allemaal tot veel overlast kunnen zorgen. Van kleine kruipende beestjes die je bijna niet kunt zien tot wat grotere dieren die je misschien wel hebt betrapt of duidelijke sporen hebben achtergelaten. Elk ongedierte vraagt dan ook zijn eigen bestrijdingsmethode en hierin lopen de prijzen erg uiteen.

Omvang probleem

Heb je een muis in je keuken zien lopen of staat je huis op instorten vanwege houtworm in de constructiebalken? De omvang van je ongedierte probleem kan enorm verschillen. In sommige gevallen wil je graag wering tegen een bepaald ongedierte en in andere gevallen zullen er grotere maatregelen genomen moeten worden om gevaarlijke situaties te voorkomen. Uiteraard variëren hierin de kosten voor de bestrijding.

Middelen

Bestrijders hebben verschillende effectieve middelen ter beschikking die ze kunnen inzetten voor de bestrijding van ongedierte. Zo wordt er gewerkt met poeder, schuim, korrels of sprays bijvoorbeeld. Bij elk soort ongedierte werkt een bepaald soort middel. Aan elk bestrijdingsmiddel hangt een verschillend prijskaartje en om deze reden kunnen de prijzen variëren bij verschillende ongedierte.

Methode

De behandelmethode is afhankelijk van welk ongedierte jouw plaagt. Voor bedwantsen geldt een hele andere methode dan voor wespen bijvoorbeeld. Soms wordt er gewerkt met speciale machines, maar het kan ook zijn dat er vallen en lokdozen worden gebruikt. Een combinatie van verschillende methoden komt ook vaak voor. De prijs hangt af van de gekozen methode die ervoor zorgt dat de ongedierte verdwijnt.

Aantal behandelingen

Bij een aantal soorten ongedierte zal de behandeling herhaald moeten worden om volledig van het ongedierte af te komen. De hardnekkigheid van de voortplanting speelt hierbij een belangrijke rol. Vlooien en bedwantsen zijn hierbij een goed voorbeeld en kan je er gerust vanuit gaan dat de bestrijding niet in een keer kan worden gedaan.

Benodigdheden

De prijsopbouw van ongediertebestrijding kun je grofweg verdelen in drie componenten, namelijk:

  • arbeid
  • materiaal
  • voorrijkosten

Arbeid

Hoe lang een bestrijder bezig is, is afhankelijk van de moeilijkheidsgraad van de bestrijding. De hoeveelheid arbeid is net als bij ieder beroep doorslaggevend voor de prijs.

Materiaal

De meest logische benadering is: hoe meer bestrijdingsmiddelen, hoe hoger de kosten.

Voorrijkosten

Bedrijven die door het hele land opereren, rekenen altijd voorrijkosten om bij jou thuis te komen, nog voordat ze überhaupt een bestrijding hebben uitgevoerd. De hoogte van deze voorrijkosten is afhankelijk van de afstand die afgelegd moet worden. Kies je voor een ongediertebestrijder uit jouw buurt, dan betaal je weinig tot geen voorrijkosten.

Let wel, de kosten voor het verwijderen van ongedierte kunnen zeker verschillen per bedrijf en kunnen ook afhangen van in welke plaats jij woont. Dus het is zeker mogelijk dat je voor hetzelfde ongedierteprobleem bij het ene bedrijf meer geld kwijt bent dan bij het andere bedrijf. Ook zal het verschillen of jij in de randstad woont of in het noordelijkste puntje van Groningen.

Kosten besparen op ongediertebestrijding

Ongediertebestrijding is natuurlijk niet iets waar je geld aan uit wilt geven. Maar helaas gaat ongedierte niet uit zichzelf weg, ook niet als je het ze vriendelijk vraagt. Dus hoe dan ook ben je geld kwijt als je van ongedierte in huis af wilt komen. Of je nu ongedierte zelf gaat bestrijden of een professionele ongediertebestrijder de klus laat klaren. Toch zijn er wel degelijk manieren om de kosten te beperken.

Onze bespaartips

Wat kun je doen om op de kosten voor ongediertebestrijding te besparen? Lees hieronder enkele bespaartips:

  • Ongedierte zelf bestrijden
  • Tref voorbereidingen
  • Ongediertebestrijding door gemeente
  • Bestrijd samen met de buren
  • Schakel een lokale ongediertebestrijder in

Ongedierte zelf bestrijden

Ongediertebestrijding is een specialistisch vak, maar dat wil niet zeggen dat je dit zelf helemaal niet kan. Zo kun je besparen op de kosten door zelf bestrijdingsmiddelen in huis te halen, besef je echter wel dat deze middelen voor consumenten vaak niet zo sterk zijn als die van een gecertificeerde ongediertebestrijder. Vaak resulteert dit in een tijdelijke oplossing en moet je alsnog een bestrijder inschakelen. Overweeg of het rendabel is om het zelf te doen, maar denk hierbij aan je eigen veiligheid en gezondheid.

Voorbereidingen treffen

Voorafgaand aan een bestrijding kun je alvast een aantal voorbereidingen treffen. Zo zorg je ervoor dat alle naden en kieren gedicht zijn. Zet daarnaast je meubels aan de kant, zodat de bestrijder direct aan de slag kan. Overleg met de ongediertebestrijder wat je zoal kan doen, voordat hij komt. Hoe help je mee aan de bestrijding? Zo bespaar je gemakkelijk op de arbeidskosten en scheelt het je al gauw € 20.

Ongediertebestrijding door gemeente

In sommige gevallen kun je een beroep doen op de gemeente om het ongedierte te bestrijden. Gemeenten brengen daar doorgaans geen kosten voor in rekening. Of dit in jouw geval ook geldt, zou je moeten checken bij jouw eigen gemeente.

Bestrijd samen met buren

Heb niet alleen jij last van ongedierte, maar klagen de buren ook over overlast en heerst er dus waarschijnlijk een ongedierteplaag in jouw omgeving? Schakel dan samen een ongediertebestrijder in. Hierdoor kun je niet alleen samen de kosten voor ongediertebestrijding delen, ook wordt voor iedereen het ongedierteprobleem opgelost. Neem je alleen een ongediertebestrijder in de arm en doen de buren niets, dan bestaat er de kans dat je binnen de kortste keren weer ongedierte in huis hebt.

Schakel een lokale ongediertebestrijder in

Een bestrijder uit jouw buurt hoeft nooit ver te rijden, rekent daarom geen voorrijkosten en kan jou exact vertellen wat je moet doen en weet wat er speelt bij jou in de omgeving. Andere ongediertebestrijders werken vaak door het hele land en rekenen daardoor hoge voorrijkosten. Daarnaast word je vaak sneller geholpen, aangezien de bestrijder vaak om de hoek woont. Hiermee bespaar je jezelf al gauw gemiddeld 10% op de totaalprijs.

Bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte

Uiteraard is het mogelijk om ongediertebestrijding zelf uit te voeren. Dit is echter niet aan te raden. Zeker als het een ware ongedierteplaag betreft, zullen de bestrijdingsmiddelen die voor particulieren beschikbaar zijn weinig effect hebben. Voor een succesvolle bestrijding moeten chemische bestrijdingsmiddelen aan te pas komen, waar specialistische kennis voor nodig is om deze middelen effectief, maar bovenal veilig toe te passen. Het beste is om direct een professionele ongediertebestrijder in te schakelen.

Afhankelijk van het soort ongedierte kun je proberen om het ongedierte zelf te bestrijden. Daarvoor dien je bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte aan te schaffen. Welke bestrijdingsmiddelen mogelijk effectief zijn, vind je hieronder.

  • Poeder, schuim of korrels
  • Lokdozen
  • Insecticidensprays

Poeder, schuim of korrels

Zowel poeder, schuim als korrels zijn bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte waarin gif zit verwerkt. Zodra het ongedierte in aanraking komt met dit gif, zal hij doodgaan. Om te zorgen dat dit inderdaad gebeurt, dien je de bestrijdingsmiddelen in de buurt van de nestplaatsen, looproutes of verblijfplaatsen te leggen of te sprayen. Pas wel op met deze bestrijdingsmiddelen tegen ongedierte, ze zijn immers ook niet goed voor onze gezondheid.

Lokdozen

De naam zegt het eigenlijk al, lokdozen zijn bakjes waar ongedierte op af komt. Het ongedierte wordt aangetrokken door de lokdoosjes waar zogenaamde lokstoffen in zitten. Het ongedierte loopt in de val en wordt gevangen of vergiftigd. Deze lokdozen dien je op strategische plekken neer te zetten. Dat wil zeggen bij nestplaatsen, looproutes en verblijfplaatsen, zodat het dicht genoeg bij het ongedierte in de buurt is.

Insecticidensprays

Spuit dit op alle plekken waar het ongedierte komt. Vergeet daarbij niet de naden en kieren in huis. Het nadeel is dat het moeilijk is om alle plekken te bereiken waar het ongedierte zit. Hierdoor bestaat er een grote kans dat het ongedierte na verloop van tijd terugkeert.

Houd er rekening mee dat al deze producten een mindere werking hebben dan professionele bestrijdingsmiddelen. Ongediertebestrijders moeten niet voor niets certificaten halen om hun vak uit te mogen oefenen. Het vergt nogal wat kennis om met deze bestrijdingsmiddelen te mogen werken. De bestrijdingsmiddelen die professionals mogen gebruiken zijn dan ook veel effectiever dan de bestrijdingsmiddelen die voor particulieren beschikbaar zijn. Voor een succesvolle bestrijding van jouw ongedierte, laat je het best dan ook een ervaren ongediertebestrijder komen.

Ongedierte voorkomen

Probeer ongedierte in huis te voorkomen en je bent helemaal geen kosten kwijt aan ongediertebestrijding. Maar hoe?

  • Houd luchtvochtigheid in huis op peil
  • Bewaar voedsel in afgesloten bakken
  • Houd je huis goed schoon
  • Behandel je hout met een beschermend middel
  • Dicht naden en kieren in huis

Luchtvochtigheid in huis

Ongedierte gedijt goed in een warme, vochtige omgeving. Als je de luchtvochtigheid in huis op peil houdt, blijft ongedierte in huis eerder weg. Je doet dit door een ruimte goed te ventileren.

Voedsel in afgesloten bakken

Voedsel waar eenvoudig bij te komen is, trekt al snel ongedierte aan. Dit voorkom je door je eigen etenswaren, maar ook het voer voor je huisdieren in afgesloten bakken te bewaren. Uiteraard moeten deze bakken wel bestand zijn tegen het geknaag bijvoorbeeld van ongedierte.

Een schoon huishouden

Ongedierte heeft niets liever dan een rommelig huishouden. Dit betekent immers goede schuilplaatsen in donkere, stoffige hoekjes, vaak voldoende rondslingerende voedselresten op een vuil aanrechtblad of niet veilig weggezet vuilnis. Allemaal redenen voor ongedierte om zich in jouw omgeving te vestigen.

Beschermd hout

Ongedierte zoals houtworm of boktor is gek op onbehandeld hout. Als je de houten voorwerpen in en rondom huis behandelt met een beschermende laag, verklein je de kans op deze houtaantasters in je hout. Deze objecten behandel je bijvoorbeeld met een beits, olie of was.

Een afgedicht huis

Ongedierte komt echt via de kleinste gaten en kieren je huis binnen en kruipt vervolgens waar het niet gaan kan. Zorg dat je zoveel mogelijk deze gaten en kieren dicht. En plaats horren voor ramen en deuren, zodat ongedierte ook op die manier geen kan krijgt.

Wie is verantwoordelijk voor de kosten?

Ongedierte zit overal. Dit kan bij jou thuis zijn, maar ook op het werk of in het park bij jou in de buurt. Als je met ongedierte te maken hebt, wil je er uiteraard snel vanaf. Vervelend dat bij het bestrijden van ongedierte kosten gepaard gaan. Die wil je natuurlijk het liefst niet zelf betalen als het niet hoeft. Maar wanneer zijn de kosten voor ongediertebestrijding voor jouw rekening?

Ongedierte in openbare ruimte

Zie jij ongedierte zitten in een openbaar gebouw, zoals de bibliotheek, in de speeltuin waar je kind vaak speelt of in het park waar je altijd met de hond wandelt? Ook dan wil je hiervan af, maar is dit jouw verantwoordelijkheid? Nee, dat is het niet. Het ongedierte bevindt zich namelijk niet op jouw terrein, maar in de openbare ruimte, het eigendom van de gemeente. Het is de taak van de gemeente om ongedierte in openbare ruimte te bestrijden.

Melding maken van ongedierte in openbare ruimte

Ondanks dat het niet jouw taak is om het ongedierte te bestrijden, is het wel aan jou om de gemeente hiervan op de hoogte te stellen. Het is niet zo dat gemeenteambtenaren de hele dag rondrijden door de gemeente op zoek naar ongedierte. Als jij dus ongedierte ziet, is het jouw taak om dit bij de gemeente te melden. Zij komen er immers niet achter als niemand de moeite neemt om een melding te maken. De gemeente schakelt daarna een professionele ongediertebestrijder in om het ongedierte te bestrijden.

Ongediertebestrijding gemeente

Er is een tijd geweest dat je een beroep kon doen op de gemeente als je last had van bepaalde soorten ongedierte, ook al bevond het zich op jouw terrein. Tegenwoordig is dit niet altijd zo. Vaak ben je zelf verantwoordelijk voor het bestrijden van ongedierte. Als je last hebt van ongedierte, dan is de kans groot dat er ergens een nest of iets dergelijks in de buurt zit. Probeer deze te vinden en zie of het zich op jouw grond bevindt of op die van de gemeente.

Ongedierte op eigen terrein

Zit er ongedierte in of rondom jouw huis, zoals op zolder, in de spouwmuur, heg, schuur of grond? Dan hoef je niet op hulp te rekenen van de gemeente. Dit is namelijk jouw eigen terrein waar het ongedierte zich op bevindt. Degene die jou wel graag te hulp schiet, is een professionele ongediertebestrijder.

Wie betaalt: huurder of verhuurder?

Je huurt een woning of bedrijfsruimte en hebt last van ongedierte. Erg vervelend en je wilt er direct vanaf. Dat er een professionele ongediertebestrijder moet langskomen om het ongedierte te bestrijden, ben je al over uit. Maar wie is er verantwoordelijk voor de overlast van ongedierte in en om het gehuurde? En wie gaat er dus opdraaien voor de kosten die het bestrijden van ongedierte met zich meebrengt?

De wet

Het onderhoud van het gehuurde is verdeeld tussen de huurder en verhuurder. In de wet staat geschreven dat de verhuurder verantwoordelijk is voor het groot onderhoud en de huurder moet zorgen voor het klein onderhoud. Over ongedierte wordt gezegd dat de huurder verantwoordelijk wordt gesteld voor het bestrijden van ongedierte voor zover de kosten gering zijn en de verhuurder zorg moet dragen voor de bestrijding van ongedierte ten gevolge van overmacht.

Huurcontract

Elke dag krijgen wij wel vragen met betrekking tot de verantwoordelijkheden bij overlast van ongedierte. Aangezien de wet het niet precies afbakent, proberen wij hier wat meer duidelijkheid over te scheppen. Huurder en verhuurder komen samen een huurcontract overeen. Hierin staat vaak ook een paragraaf over ongedierte. Het voorkomen en bestrijden van ongedierte valt onder klein onderhoud en is voor de rekening van de huurder, tenzij dit in jouw overeenkomst anders staat omschreven.

Huurder verantwoordelijk klein onderhoud

Omdat het meest ongedierte kan worden bestreden door een simpele handeling zonder dat daarbij de verhuurder hoeft te worden ingeschakeld, valt dit onder klein onderhoud. De kosten hiervan vallen vaak ook mee. Omdat je als huurder toch verantwoordelijk bent, kan je beter zo snel mogelijk het ongedierte laten bestrijden. Anders wordt het probleem alleen maar groter. En daarmee de kosten.

Voor welke ongediertebestrijder kies je?

Je hebt last van ongedierte en gaat Googlen: ‘ongedierte bestrijden’. Wat zie je dan? Een aantal advertenties, sites die offertes aanbieden en wat lokale ongediertebestrijders. Die adverteerder met z’n enorm lage kosten voor ongediertebestrijding is interessant, kan ook nog eens met spoed komen. Of zal je toch maar eens wat offertes laten maken op die offertesite. Wie weet kan het toch nog ergens goedkoper?

De prijzenstunter: geloof het niet

Je hebt het allemaal wel eens gezien: het bedrijf die met enorm lage prijzen adverteert op Google. Dat lijkt erg aantrekkelijk, maar je moet deze bedrijven niet geloven. Ook deze bedrijven moeten hun geld ergens mee verdienen. En hun arbeidsuren en materieel zijn nog niet betaald met dat scherpe tarief wat jij ziet. Linksom of rechtsom zal de prijzenstunter zijn kosten betaald krijgen en waarschijnlijk ben jij degene die dit gaat bekostigen.

Goed, je hebt een afspraak gemaakt en de volgende dag is het zover. De bestrijder staat bij jou aan de deur en begint vervolgens met de inspectie van het ongedierteprobleem. Daar begint het. Dit probleem is niet te verhelpen met een enkel bezoek. Nee, hij zal meerdere keren moeten terugkomen om het echt te verhelpen. En voor je het weet, heeft de bestrijder jou meerdere bezoeken verkocht. Dan nog de voorrijkosten en je bent weer wat lichter.

Kies dus niet voor degene die stunt met prijzen, maar kijk eens verder. De lokale bestrijder bij jou uit de buurt zal je altijd een kwalitatieve dienstverlening willen leveren tegen een acceptabel tarief.

Offertesites: ons niet gezien

Waarschijnlijk ben je ze al tegengekomen of heb je er zelfs al eens gebruik van gemaakt: offertesites. Websites waar opdrachtgevers hun opdracht plaatsen en waar ondernemers weer hun aanbieding op kunnen doen. Klinkt mooi: vraag en aanbod ontmoeten elkaar, maar zo mooi is het niet. Want ook offertesites hebben hun verdienmodel. Voor elke offerte die een aanbieder maakt, moet hij een bepaald bedrag betalen, zodat ie ook bij jou terechtkomt. Uiteindelijk zul jij degene zijn die voor deze kosten opdraait.

De ondernemers die namelijk reageren op jouw offerte zijn voornamelijk prijzenkopers. De prijzenkoper verdiept zich niet in jouw situatie. Hij wil alleen de opdracht binnenslepen. En hoe doet hij dat? Door jou een heel scherpe prijs aan te bieden. Vervolgens krijg jij een stuk of vijf offertes binnen, 9 van de 10 zou kiezen voor de goedkoopste aanbieder. Jij toch ook? De vraag is alleen: krijg je daarvoor ook kwaliteit?

Natuurlijk zal elke offertesite jou vertellen dat het goed is om ongediertebestrijders met elkaar te vergelijken. Je betaalt nooit teveel voor een opdracht, omdat je prijzen naast elkaar kunt leggen. Vergeet daarbij alleen niet dat elke ondernemer moet geld verdienen, ook een ongediertebestrijder. Als hij niet voldoende omzet haalt, moet hij de stekker uit zijn onderneming trekken. Ook zijn schoorsteen moet roken en ook bij hem moet brood op de plank komen.

Maar ook deze ongediertebestrijder is er zich van bewust dat er concurrentie is in de markt. Dus hij rekent inderdaad zijn arbeidsuren en zijn materiaal, maar daarnaast blijft er niet zoveel marge over om ook te blijven concurreren.

Ga voor de lokale bestrijder uit jouw buurt

Zoek je een partij welke in alle opzichten betrouwbaar is en een geschikte partij om jouw ongedierteprobleem op te lossen? Kies dan voor een ongediertebestrijder van Ongediertebestrijden.com om het ongedierte in huis te bestrijden! En wel om deze redenen:

  • Het grootste netwerk van ongediertebestrijders
  • Échte ongediertebestrijders uit jouw buurt, dus geen voorrijkosten
  • Alleen gediplomeerde bestrijdingstechnici

Ongediertebestrijden.com werkt alleen samen met de beste bestrijders uit jouw omgeving, daarom worden er geen voorrijkosten gerekend. Al deze ongediertebestrijders hebben één of meerdere hoog aangeschreven opleidingen gevolgd en een ruime ervaring in het bestrijden van ongedierte. Door de jaren heen hebben zij veel kennis en expertise opgebouwd op het gebied van curatieve en preventieve bestrijding van ongedierte. Hierdoor zijn de bestrijders van Ongediertebestrijden.com in staat om iedere situatie afzonderlijk te beoordelen en een op maat gemaakte bestrijding uit te voeren.

Ongediertebestrijden.com is een landelijk platform van ongediertebestrijders. Daarin zijn we niet de enige. Waarin verschillen wij dan van de rest? Ongediertebestrijden.com is het enige platform dat niet afrekent per aanvraag. Andere platforms zijn echte leadgeneratoren, zoals dat wordt genoemd. Hun voornaamste taak is het verkrijgen van contactgegevens van potentiële klanten, oftewel ‘leads’. Deze leads worden vervolgens gegeven aan de ongediertebestrijder tegen een bedrag per lead. De bestrijder zal op zijn beurt deze kosten willen doorberekenen in zijn kostprijs.

Bij Ongediertebestrijden.com kom je direct in contact met de ongediertebestrijder bij jou om de hoek en deze rekent een eerlijke prijs voor jouw ongedierteprobleem. Hier zit niemand tussen. Via Ongediertebestrijden.com vind je dus gemakkelijk een bestrijder bij jou in de buurt en betaal je géén voorrijkosten.

Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!