Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Muizen / Muizen zelf bestrijden

Muizen zelf bestrijden

De mogelijkheid bestaat dat muizen zich schuilhouden in jouw omgeving. Het is dan van belang om zo snel mogelijk een muizenbestrijding te laten uitvoeren om eventuele gezondheidsrisico’s, overlast en schade aan je woning voor te zijn. Er zijn ook verschillende mogelijkheden om de muizen zelf te bestrijden.

Muizen zelf bestrijden

Muizen in huis herkennen

Wil je muizen zelf bestrijden, dan moet je eerst weten waar de muizen in huis zich schuilhouden.

 • Hoor je ’s nachts krassende geluiden? Dit zijn trippelende of knagende muizen.
 • Heb je hagelslagachtige uitwerpselen gevonden? Dit zijn muizenkeutels.
 • Ruik je een muskus-achtige geur? Dit is een typische penetrante lucht van urine van muizen.
 • Heb je schade aan voedsel, meubels of kabels? Muizen knagen aan alles wat los of vast zit.
 • Vind je een hoopje huiselijke materialen bij elkaar? Dan heb je het muizennest gevonden.

Hoe kun je muizen zelf bestrijden?

Muizen zelf bestrijden is niet eenvoudig. Muizen zijn namelijk van nature zeer voorzichtig en gaan daarom niet snel af op het onzekere. Dit kan de geur van muizengif zijn of de aanwezigheid van muizenvallen of muizenlokdoosjes. Als je muizen zelf bestrijden wilt, dan moet je in ieder geval de volgende maatregelen treffen. Zorg dat muizen niet meer je huis binnen kunnen komen door alle gaten en kieren te dichten. Bewaar daarnaast al je voedsel in afsluitbare plastic bakken, zodat muizen niet bij het voedsel kunnen.

Verspreiden van muizengif

Bij het gebruik van muizengif worden muizenkorrels in de daarvoor bestemde muizenlokdoosjes geplaatst. Het is belangrijk dat er geen andere voedselbronnen voor de muizen aanwezig zijn. De lokdoosjes zet je neer op de plekken waar de muizen regelmatig worden gesignaleerd. De muizen komen af op deze doosjes, eten de korrels op waarna zij vergiftigd raken.

Muizenvallen zetten

Een andere methode om muizen te bestrijden is het uitzetten van muizenvallen. Hierbij zijn twee opties mogelijk, namelijk een traditionele muizenklem of een muizenval. Het verschil tussen deze twee methoden is dat er bij de muizenklem een snelle dood volgt, waar de muizenval de muis enkel vangt en niet doodt. De val plaats je het beste langs muren. Wanneer de muis eenmaal de val binnen is, is er geen mogelijkheid meer om naar buiten te komen.

Muizen vangen

Om muizen levend te vangen, heb je een muizenval of een muizenlokdoosje nodig. Deze vallen zorgen ervoor dat de muis slechts tijdelijk gevangen gehouden wordt en niet wordt gedood. De meeste van deze diervriendelijke muizenvallen maken gebruik van een wipwerking of een klepwerking. Muizen vangen, maar hoe?

 • Om de muizen te lokken, plaats je een stukje appel of kaas in de val.
 • Wanneer de muis de val eenmaal binnen is getreden, zorgt de klep of de wip ervoor dat de muis niet naar buiten kan.
 • De muis laat je vrij op een afstand van minimaal 100 meter, zodat de muis niet terugkeert.

Professionele muizenbestrijding

Heb je last van een heuse muizenplaag? Dan wordt het lastig om met deze bestrijdingsmiddelen alle muizen te vangen. Heb je reeds een van deze methodes gebruikt, maar zonder succes? Het is vooral van belang dat je snel handelt, want muizen planten zich razendsnel voort. Voor een effectieve muizenbestrijding schakel je daarom het beste hier een professionele ongediertebestrijder in.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123