Muizen zelf bestrijden

De mogelijkheid bestaat dat muizen zich schuilhouden in jouw omgeving. Het is dan van belang om zo snel mogelijk een muizenbestrijding te laten uitvoeren om eventuele gezondheidsrisico’s, geluidshinder en aantasting aan je woning of bedrijf voor te zijn.

Muizen herkennen

Om muizen te bestrijden, moeten de muizen eerst worden opgespoord.

  • Hoor je ’s nachts krassende geluiden? Dan duidt dit mogelijk op de aanwezigheid van muizen in huis.
  • Daarnaast zijn kleine zwarte keutels eveneens tekenen die duiden op de aanwezigheid van een of meer muizen.
  • Een muis valt ook te traceren aan de de muskus-achtige geur die zij achterlaten in je woning.
  • Doordat muizen knaagdieren zijn, knagen zij aan alles wat los of vast zit.
  • Afdrukken van kleine groeven in harde materialen duiden ook op de aanwezigheid muizen.
  • Tenslotte duiden muizennesten ook op muizen, deze worden gebouwd uit huiselijke materialen.

Verspreiden van muizengif

Nu je de muis hebt gesignaleerd, wil je er het liefst zo snel mogelijk vanaf zijn. Het bestrijden van muizen is een lastig karwei. Muizen zijn namelijk van oorsprong zeer voorzichtig en gaan daarom niet snel af op het onzekere. Dit kan de geur van muizengif zijn of de aanwezigheid van muizenvallen. Bij het gebruik van muizengif worden muizenkorrels in de daarvoor bestemde muizenlokdoosjes geplaatst. Deze korrels moeten in grote hoeveelheden worden blootgesteld aan de muizen, wil het gif werken. Bij een minimale verspreiding van het gif wordt de muis mogelijk resistent tegen de korrels.

Muizenvallen zetten

Een andere methode ter bestrijding van muizen is het uitzetten van muizenvallen. Hierbij zijn twee opties mogelijk, namelijk een traditionele muizenval of een muizenklem. Het verschil tussen deze twee methoden is dat er bij de muizenklem een plotselinge dood volgt, waar dit niet het geval is bij een muizenval. Een muizenval houdt de muis enkel en alleen gevangen. Wanneer je aarzelt om een van deze methodes te gebruiken, kun je altijd terecht bij onze professionele ongediertebestrijders. Heb je reeds een van deze methodes gebruikt, maar zonder succes? Raadpleeg hier een van onze bestrijders. Wij staan graag voor je klaar!

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!