Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Zwammen en gezondheid

Zwammen verspreiden zich met een ongekende snelheid door de omgeving. Zodra zwammen in je huis zitten, brengt dit risico’s met zich mee. Niet alleen voor de conditie van je huis, maar ook voor je gezondheid.

Gevolgen van zwammen in huis

Velen zijn bang dat de structuur en stevigheid van het huis eronder komt te lijden. Behalve instortingsgevaar zijn zwammen in sommige gevallen ook schadelijk voor de gezondheid. De zwammen veroorzaken ademhalingsproblemen en voor mensen met een schimmelallergie zijn de zwammen al helemaal funest. Wil je voorkomen dat zwammen opnieuw je huis binnendringen? Zorg dan voor zo min mogelijk vochtige plekken in huis. Hier worden zwammen namelijk massaal door aangetrokken.

Instortingsgevaar

Instortingsgevaar van een huis wordt vaak niet gezien als een gezondheidsrisico. Dat verandert natuurlijk direct zodra het huis instort. Als je zwammen in je huis hebt, laat ze dan direct verwijderen voordat de fundering van je huis wordt aangetast. Haal niet slechts de voorwerpen uit je huis die duidelijk onder de schimmel zetten, maar zorg voor grondige bestrijding. Vaak hebben de zwammen zich veel verder verspreidt dan voor het blote oog zichtbaar is. Professioneel zwammen bestrijden? Neem contact met ons op!

Ademhalingsproblemen en luchtweginfecties

Zwammen zijn niet in alle gevallen schadelijk voor de gezondheid. Er zijn echter een paar zwammen die wel degelijk je gezondheid aantasten. De huiszwam is hier een voorbeeld van. Deze huiszwam kan in je kelder, je schuur of gewoon in je huis zitten. De huiszwam staat erom bekend dat hij zorgt voor ademhalingsproblemen. Als je al problemen hebt met je luchtwegen, blijf dan zover mogelijk uit de buurt van deze zwammen. Deze zwam zorgt tevens voor luchtweginfecties in sommige gevallen. Onderneem dus direct actie als je te maken krijgt met zwamoverlast in je huis.

Schimmelallergie

Zwammen vormen vooral een groot gevaar voor je gezondheid wanneer je last hebt van een schimmelallergie. Als er zwammen in je huis zitten kan je hier heel heftig op reageren. Voorbeelden hiervan zijn:

  • rode en jeukende huid
  • geïrriteerde ogen
  • ademhalingsproblemen

Als je hier last van krijgt, schakel dan direct medische hulp in. Ga niet zelf zwammen bestrijden, maar schakel professionele hulp in. Speciale bestrijders weten precies hoe de zwammen op een deskundige manier verwijderd moeten worden.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.