Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Zwammen / Zelf zwammen bestrijden

Zelf zwammen bestrijden

Veel mensen hebben weleens last van zwammen in hun huis. Als je zwam in huis hebt, kan dit grote gevolgen hebben. Behalve voor je woning, zijn zwammen ook schadelijk voor de gezondheid. Bovendien zorgen zwammen als de huiszwam voor houtrot. Laat bestrijding daarom over aan professionele bedrijven. Het is namelijk mogelijk dat je last krijgt van luchtweginfecties of ademhalingsproblemen als je zelf zwammen bestrijden gaat.

Zelf zwammen bestrijden

Zwammen voorkomen

Het beste is om zwammen in huis te voorkomen, dan is er immers geen sprake van zelf zwammen bestrijden. Plekken met weinig licht en veel vocht zijn geliefde plekken voor zwammen. Een vochtige omgeving is een uitstekende leefomgeving voor zwammen. Het is dan makkelijk om zich te verspreiden via zogenoemde sporen. Zorg er in ieder geval voor dat ruimtes als je kruipruimte en kelder niet vochtig en goed geventileerd zijn. Zorg ook voor goede verlichting en een goede isolatie. Al deze dingen dragen bij aan het voorkomen van schimmel in je huis.

Vocht in huis

Zwammen groeien het liefst in een vochtige en slecht geventileerde omgeving. Als er in je kelder bijvoorbeeld een lek is, is dit de hemel voor zwammen. Zorg er daarom voor dat je de eventuele vochtbron direct verwijdert. Hoe minder vocht, hoe beter. Zodra de vochtbron weg is, heeft de zwam ook geen kans om uit te breiden. Voor verdere zwambestrijding neem je contact met ons op. Wij komen zo snel mogelijk naar je toe voor een professionele bestrijding van de zwammen.

Ventilatie

Zwammen zijn ook dol op slecht geventileerde ruimtes. Als je kruipruimte of je kelder slecht geventileerd is, heb je een grote kans dat je daar zwammen gaat aantreffen. Als je zwam aantreft in een ruimte, zorg dan voor een verbeterde ventilatie in een ruimte. Zo krijgt de zwam geen kans om zich uit te breiden. Voor verdere bestrijding moet je een professionele bestrijder inschakelen. Bestrijders hebben speciale middelen wat ze over de zwammen spuiten die ervoor zorgt dat ze binnen de kortste keren verdwijnen. Je loopt op deze manier ook geen risico’s op gezondheidsproblemen, omdat je zelf de zwammen wilt bestrijden.

Zwammen in de badkamer

Ventilatie is een belangrijk onderdeel bij het voorkomen van zwammen in je huis. Als een ruimte niet genoeg geventileerd wordt, is dit een paradijs voor zwammen. Door de kranen en de douche in de badkamer is dit een aangename plek voor schimmels. Om er toch voor te zorgen dat het vocht in je badkamer geen hoogtepunt bereikt, kan je wel een aantal dingen ondernemen.

 • Zet het raam van je badkamer open als je gaat douchen
 • Zet ook de afzuiging aan als je gaat douchen
 • Maak de douche na gebruik weer droog

Zo beperk je de hoeveelheid vocht en geef je zwammen geen kans.

Was drogen

Bij het binnenshuis drogen van de was neemt de luchtvochtigheid in grote mate toe. Als je de was enkele dagen laat drogen op zolder of in de bijkeuken, is al het vocht verdwenen. Het meeste vocht hoopt zich ergens op in huis. Er zijn een aantal trucs waardoor de invloed van die hoeveelheid vocht afneemt. Hang de was goed uit in je bijkeuken en zet een raam open terwijl je de was droogt. Een open raam zorgt voor een toegenomen ventilatie waardoor het voor zwammen veel moeilijker wordt.

Risico’s zelf zwammen bestrijden

Behalve de vochtbron wegnemen en een ruimte ventileren, kan je verder zelf beter geen actie ondernemen. Veel mensen willen zelf zwammen bestrijden, maar dit kan je beter overlaten aan een professioneel bedrijf. Waarom?

 • Ten eerste kunnen de sporen zich alsnog verspreiden als je zelf besmet materiaal gaat verwijderen.
 • Een professioneel bedrijf weet precies hoe je dit moet aanpakken.
 • Bovendien loop je ernstige gezondheidsrisico’s als je zelf aan de slag gaat met het bestrijden van zwamoverlast.
Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!