Zelf zwammen bestrijden

Als je zwam in huis hebt, kan dit grote gevolgen hebben. Zwammen tasten de stevigheid en de fundering van je woning aan. Bovendien zorgen zwammen als de huiszwam voor houtrot. Zorg er in ieder geval voor dat ruimtes als je kruipruimte en kelder niet vochtig en slecht geventileerd zijn. Hiermee maak je het de zwammen een stuk moeilijker. Behalve voor je woning, zijn zwammen ook schadelijk voor de gezondheid. Laat bestrijding daarom over aan professionele bedrijven. Het is namelijk mogelijk dat je last krijgt van luchtweginfecties of ademhalingsproblemen als je zelf de zwammen probeert te bestrijden.

Vochtbron

Zwammen groeien het liefst in een vochtige en slecht geventileerde omgeving. Als er in je kelder bijvoorbeeld een lek is, is dit de hemel voor zwammen. Zorg er daarom voor dat je de eventuele vochtbron direct verwijdert. Hoe minder vocht, hoe beter. Zodra de vochtbron weg is, heeft de zwam ook geen kans om uit te breiden. Voor verdere zwambestrijding neem je contact met ons op. Wij komen zo snel mogelijk naar je toe voor een professionele bestrijding van de zwammen.

Ventilatie

Zwammen zijn ook dol op slecht geventileerde ruimtes. Als je kruipruimte of je kelder slecht geventileerd is, heb je een grote kans dat je daar zwammen gaat aantreffen. Als je zwam aantreft in een ruimte, zorg dan voor een verbeterde ventilatie in een ruimte. Zo krijgt de zwam geen kans om zich uit te breiden. Voor verdere bestrijding moet je een professionele bestrijder inschakelen. Bestrijders hebben speciale middelen wat ze over de zwammen spuiten die ervoor zorgt dat ze binnen de kortste keren verdwijnen. Je loopt op deze manier ook geen risico’s op gezondheidsproblemen, omdat je zelf de zwammen wilt bestrijden.

Risico’s zelf zwam bestrijden

Behalve de vochtbron wegnemen en een ruimte ventileren, kan je verder zelf beter geen actie ondernemen. Veel mensen willen zelf de zwammen weghalen, maar dit kan je beter overlaten aan een professioneel bedrijf. Waarom?

  • Ten eerste kunnen de sporen zich alsnog verspreiden als je zelf besmet materiaal gaat verwijderen.
  • Een professioneel bedrijf weet precies hoe je dit moet aanpakken.
  • Bovendien loop je ernstige gezondheidsrisico’s als je zelf aan de slag gaat met het bestrijden van zwamoverlast.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!