Zilvervisjesval

Zilvervisjes in je huis zijn vervelende beestjes. Je komt ze niet snel overdag tegen, aangezien ze zich schuilhouden op donkere, vochtige plekken. Toch is het mogelijk dat er eentje voorbijflitst in de badkamer of keuken. Om de zilvervisjes zelf te bestrijden, kan je gebruik maken van een zilvervisjesval.

Werking van een zilvervisjesval

Een zilvervisjesval werkt snel en effectief. Zilvervisjes voeden zich graag met koolhydraten. Door een sterke lokstof op basis van koolhydraten in het doosje wordt het zilvervisje gelokt. De volledige bodem van het lokdoosje bevat een krachtige lijmlaag. Wanneer de franjestaarten op de lokstof afkomen en de val binnengaan, blijven ze vastplakken aan de bodem. Vervolgens gaan de zilvervisjes dood.

Samenstelling stoffen

De lokdoosjes bevatten geen giftige stoffen en is volledig reukloos. Daarnaast bevatten de doosjes ook geen stoffen die schadelijk zijn voor kinderen en huisdieren. De lokstof is gemaakt op basis van koolhydraten wat zilvervisjes voornamelijk als voedingsbron gebruiken. Daarnaast heb je lokdoosjes die de stof feromoon bevatten. Dit is een signaalstofje dat boodschappen overbrengt van het ene zilvervisje naar het andere. Wanneer het zilvervisje vast zit in de val, geeft hij een signaal waardoor de andere franjestaarten ook naar de val komen. Dit wordt ook voor andere insecten gebruikt.

Zilvervisjesval zetten

In de meeste gevallen gaat het om een opvouwbare val. Je vouwt de kaart langs de snijlijnen, zodat de val wordt gevormd. Vervolgens verwijder je de beschermlaag van de lijmlaag. Door de zijkanten in elkaar te steken, sluit de val. De val plaats je op verschillende plekken in huis waar de zilvervisjes actief zijn. Belangrijk is dat de val op een vlakke ondergrond wordt geplaatst, anders hebben de zilvervisjes geen toegang meer tot de val. De val is maximaal zes maanden te gebruiken of totdat de lijmlaag volledig vol zit met franjestaarten of eventuele andere insecten.

Overige zilvervisjesvallen

Naast de gewone vouwbare val zijn er nog twee soorten zilvervisjesvallen:

  • Watertrapval: dit is een val waarbij de zilvervisjes door een bepaalde lokstof met suikerwater naar de trap worden gelokt. Net voor de lokstof met suikerwater zit een geul waar de franjestaarten in vallen en niet meer uitkomen.
  • S-trap op basis van een feromoon tablet die in het midden van de val ligt. Door middel van gaatjes aan de onderkant komen de zilvervisjes naar binnen. Ze blijven plakken door de lijmlaag aan de binnenkant van het doosje.

Voor een snelle, effectieve zilvervisjesbestrijding neem je hier direct contact op met een professionele ongediertebestrijder die alle zilvervisjes weet te vinden en te bestrijden.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!