Zilvervisjes zelf bestrijden

Zilvervisjes zelf bestrijden is mogelijk, maar vraagt wel om kennis en veel geduld. Zilvervisjes in je huis zijn lastige beestjes om te bestrijden, omdat ze zich vaak verstoppen op donkere plekken en ’s nachts actief zijn. Daarnaast zijn zilvervisjes altijd met meer en zitten op verschillende plekken. Erg vervelend en noodzakelijk om te bestrijden. Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen te koop om zilvervisjes te bestrijden, zoals:

  • zilvervisjessprays
  • zilvervisjesvallen
  • milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen

Zilvervisjesspray

De zilvervisjesspray gebruik je om in kieren en gaten te sprayen waar je met een val niet makkelijk bij komt. Een spray bevat de stof permetrine of tetramethrine. Dit is een giftige stof die slecht afbreekbaar is. Deze stoffen zijn schadelijk voor mensen en dieren. Wanneer er kinderen of huisdieren in de buurt zijn, is deze manier van bestrijden niet verantwoord. Daarnaast is het verstandig om een masker te dragen wanneer je de spray wel gaat gebruiken.

Zilvervisjesval

Een zilvervisjesval is een val met een bepaalde lokstof. Wanneer deze lokstof geroken wordt, lok je het zilvervisje letterlijk naar de val. Uiteindelijk loopt het zilvervisje de val binnen en blijft vastplakken aan de lijm die in de val zit. Hij kan de val niet meer verlaten en gaat dood. De meest voorkomende zilvervisjesval is gemaakt op basis van koolhydraten. Daarnaast bestaan er ook een aantal vallen met het signaalstofje feromoon. De val is niet schadelijk voor de mens of eventuele huisdieren.

Milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen

Aangezien niet alle bestrijdingsmiddelen tegen zilvervisjes onschadelijk zijn voor mensen of dieren, zijn er ook producten op de markt die niet giftig zijn. Deze producten bevatten natuurlijk oppervlakte actieve stoffen en etherische oliën. De chemische producten daarentegen werken wel sneller en effectiever.

Werkwijze zilvervisjes zelf bestrijden

Wanneer je ervoor kiest om zelf zilvervisjes te bestrijden, is het belangrijk dat je op een bepaalde manier te werk gaat. Elk hoekje, plinten, kiertje en gaatje moet meegenomen worden. Het is verstandig om dit te doen voordat je bijvoorbeeld op vakantie gaat. Bij terugkomst het hele huis goed luchten en alle hoekjes, plinten, kiertjes en gaten dicht kitten. Voor een snelle, effectieve zilvervisjesbestrijding schakel is het beter om direct hier contact op te nemen met een professionele ongediertebestrijder bij jou uit de buurt.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!