Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Zilvervisjes / Zilvervisjes zelf bestrijden

Zilvervisjes zelf bestrijden

Heb jij zilvervisjes in je huis? Dan wil je deze natuurlijk zo snel mogelijk bestrijden. Zilvervisjes zelf bestrijden is mogelijk, maar vraagt wel om kennis en veel geduld. Zilvervisjes in je huis zijn lastige beestjes om te bestrijden, omdat ze zich vaak verstoppen op donkere plekken en ’s nachts actief zijn.

Zilvervisjes zelf bestrijden

Bestrijdingsmiddelen tegen zilvervisjes

Zilvervisjes zijn altijd met meer en zitten op verschillende plekken. Erg vervelend en noodzakelijk om te bestrijden. Er zijn diverse bestrijdingsmiddelen te koop om zilvervisjes te bestrijden, zoals:

  • zilvervisjessprays
  • zilvervisjesvallen
  • milieuvriendelijke bestrijdingsmiddelen

Zilvervisjesspray

De zilvervisjesspray gebruik je om in kieren en gaten te sprayen waar je met een val niet makkelijk bij komt. In deze sprays zitten bepaalde stoffen waarvan zilvervisjes, als ze deze stoffen binnenkrijgen, doodgaan. De zilvervisjesspray breng je aan op plekken waar zilvervisjes zitten. Dit doe je door middel van de dunne, lange spuitlans. Door deze spuitlans kun je bij bijna alle plekken komen. Daarbij is het wel van belang dat je alle plekken behandelt waar de zilvervisjes zitten. Doe je dit niet, dan heb je binnen de kortste keren weer een hele zilvervisjesplaag. Om de gezondheidsrisico’s te verminderen, zijn er ook biologische zilvervisjessprays op de markt gebracht. Deze zijn helaas wel minder effectief dan de chemische variant. Een zilvervisjesspray is ter bestrijding van zilvervisjes, maar je kunt er nog ongedierte mee bestrijden, zoals:

Is een zilvervisjesspray effectief?

Een zilvervisjesspray is eenvoudig in gebruik en tevens niet erg duur. De spray is ideaal om moeilijk bereikbare plekken te behandelen. Door de dunne spuitlans kom je gemakkelijk achter kasten en in hoekjes. Het nadeel van dergelijke sprays is echter dat deze vaak gezondheidsrisco’s met zich meebrengen. Vooral de kinderen, zieken en ouderen onder ons zijn hier gevoelig voor. Als deze personen in de buurt zijn, is het af te raden om de zilvervisjesspray te gebruiken. Zelfs weken na de behandeling kan je nog besmet raken. En ondanks dat je op vele plekken kunt komen met de spray, is het niet aan te raden om de spray te spuiten op plekken waar voedsel aanwezig is.

Zilvervisjesval

Een zilvervisjesval is een val met een bepaalde lokstof. Zilvervisjes voeden zich graag met koolhydraten. Door een sterke lokstof op basis van koolhydraten in de zilvervisjesval wordt het zilvervisje gelokt. De volledige bodem van de zilvervisjesval bevat een krachtige lijmlaag. Wanneer de zilvervisjes op de lokstof afkomen en de val binnengaan, blijven ze vastplakken aan de bodem. Ze kunnen de val niet meer verlaten en gaan dood.

Samenstelling lokstoffen

De lokdoosjes bevatten geen giftige stoffen en is volledig reukloos. Daarnaast bevatten de doosjes ook geen stoffen die schadelijk zijn voor kinderen en huisdieren. De lokstof is gemaakt op basis van koolhydraten wat zilvervisjes voornamelijk als voedingsbron gebruiken. Daarnaast heb je lokdoosjes die de stof feromoon bevatten. Dit is een signaalstofje dat boodschappen overbrengt van het ene zilvervisje naar het andere. Wanneer het zilvervisje vast zit in de val, geeft hij een signaal waardoor de andere franjestaarten ook naar de val komen. Dit wordt ook voor andere insecten gebruikt.

Zilvervisjesval zetten

In de meeste gevallen gaat het om een opvouwbare val. Je vouwt de kaart langs de snijlijnen, zodat de val wordt gevormd. Vervolgens verwijder je de beschermlaag van de lijmlaag. Door de zijkanten in elkaar te steken, sluit de val. De val plaats je op verschillende plekken in huis waar de zilvervisjes actief zijn. Belangrijk is dat de val op een vlakke ondergrond wordt geplaatst, anders hebben de zilvervisjes geen toegang meer tot de val. De val is maximaal zes maanden te gebruiken of totdat de lijmlaag volledig vol zit met franjestaarten of eventuele andere insecten.

Overige zilvervisjesvallen

Naast de gewone vouwbare val zijn er nog twee soorten zilvervisjesvallen:

  • Watertrapval: dit is een val waarbij de zilvervisjes door een bepaalde lokstof met suikerwater naar de trap worden gelokt. Net voor de lokstof met suikerwater zit een geul waar de franjestaarten in vallen en niet meer uitkomen.
  • S-trap op basis van een feromoon tablet die in het midden van de val ligt. Door middel van gaatjes aan de onderkant komen de zilvervisjes naar binnen. Ze blijven plakken door de lijmlaag aan de binnenkant van het doosje.

Professionele zilvervisjesbestrijding

Is het toch niet gelukt om de zilvervisjes in huis te bestrijden? Schakel dan hier een professionele ongediertebestrijder in. Door hun jarenlange ervaring hebben zij de kennis en kunde in huis om snel een effectieve zilvervisjesbestrijding uit te voeren.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!