Zilvervisjes en gezondheid

Zilvervisjes in je huis heeft gevolgen voor jouw gezondheid. Direct of indirect krijg je last van de zilvervisjes. Als je allergisch bent voor zilvervisjes ondervind je direct last van zilvervisjes. Wanneer je echter zilvervisjes in je huis hebt, geeft dat aan dat er iets niet in orde is bij jou thuis. Hier gaat het dan meestal om de vochthuishouding die veel te hoog is. Daarnaast is vaak de ventilatie en luchtdoorstroming niet optimaal in huis. Dit bij elkaar is ook niet bevorderlijk voor jouw gezondheid. Lees hier meer over zilvervisjes en gezondheid.

Allergie

Wanneer je allergisch bent voor zilvervisjes merk je dat erg snel. Je hebt dan dezelfde symptomen als bij astma. Astma is een ontsteking in de longen, deze ontsteking is bij astma chronisch. Astma verdeel je onder in verschillende varianten. Allergisch astma, niet allergisch astma, inspanningsastma, ernstig astma en astma onder controle zijn de verschillende soorten. Bij een allergie voor zilvervisjes gaat het altijd om de variant allergisch astma. Dit veroorzaakt veel klachten, zoals:

  • benauwdheid
  • piepende adem
  • hoesten

Gezondheidsproblemen

Zilvervisjes leven altijd in een vochtige omgeving, dit betekent dat jij ook in deze dezelfde omgeving leeft. Een vochtige leefomgeving is ongezond voor je en brengt gezondheidsproblemen met zich mee. Het vervelende is dat de klachten pas optreden na een langere tijd. Klachten zoals neusverkoudheid, hoesten en vermoeidheid zijn voorbeelden van gezondheidsproblemen. In het ergste geval krijg je last van chronische verkoudheid. Naast het feit dat er klachten ontstaan door de vochtige leefomgeving, verzwakt het immuunsysteem ook flink.

Uitwerpselen van zilvervisjes en gezondheid

Zilvervisjes voeden zich voornamelijk met

  • schimmels
  • suikers
  • cellulose

In de uitwerpselen van de zilvervisjes vind je deze schimmels terug. Deze dierlijke schimmels zijn ook besmettelijk voor mensen. Daarbij zorgt vocht er weer voor dat deze schimmels zich snel uitbreiden, hierdoor ontstaat huismijt. Huismijt is een klein, onzichtbaar, spinachtig beestje. De huismijt geeft een reactie op je huid in de vorm van eczeem. Dit zijn vaak bultjes wat gepaard gaat met jeuk. Ook zorgt huismijt voor de symptomen van astma.

Zilvervisjes bestrijden

Nu je weet wat zilvervisjes voor jouw gezondheid betekenen, wil je ze het liefst zo snel mogelijk uit je huis. Je kunt proberen zilvervisjes zelf te bestrijden met zilvervisjesvallen of zilvervisjessprays. Dit vergt echter wel wat ervaring om ze snel en effectief te bestrijden. Aangezien je wellicht al gezondheidsklachten ondervindt of graag wilt voorkomen, is het best om direct hier een professionele ongediertebestrijder in te schakelen voor een effectieve zilvervisjesbestrijding.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!