Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Wistjedatjes – Zilvervisjes

Wist je dat zilvervisjes een jaar zonder voedsel kunnen? En wist je dat zilvervisjes erg op papiervisjes lijken? Lees hier meer wistjedatjes over zilvervisjes.

Wist je dat zilvervisjes tot bijna een jaar zonder voedsel kunnen?

De voedingsbron van de zilvervisjes zijn voornamelijk:

  • koolhydraten
  • cellulose
  • suikers
  • schimmels

En wist je dat ze daarnaast geen enkele behoefte hebben aan drinken, omdat ze dit al voldoende opnemen door de vochtige omgeving? Wanneer er geen enkele vorm van koolhydraten, cellulose, suikers en schimmels zijn, is dit voor het zilvervisje tot bijna een jaar geen probleem om in leven te blijven.

Wist je dat zilvervisjes alleen in leven blijven met een luchtvochtigheid boven de 50%?

Dit omdat ze het vocht uit de vochtige ruimtes gebruiken als drinken. Daarom is het belangrijk om de luchtvochtigheid zo laag mogelijk te houden in huis. Dit kan je doen door middel van goed en regelmatig ventileren. Ook door het plaatsen van vochtvreters vermindert het percentage vocht in jouw huishouden.

Wist je dat een zilvervisje niet tegen de geur van een etherische olie kan?

Etherische oliën worden vaak gebruikt als weringsmiddel bij zilvervisjes. Wanneer de zilvervisjes de geur ruiken, raken de geur en smaaksensoren van het zilvervisje overbelast. Wanneer ze werkelijk in contact komen met de olie gaan ze dood. Je kunt de etherische olie gebruiken op een stukje stof of door middel van een spray.

Wist je dat zilvervisjes vaak worden verward met het papiervisje, maar er belangrijke verschillen zitten tussen de franjestaarten?

Qua uiterlijk lijken de zilvervisjes en papiervisjes redelijk op elkaar. Het zilvervisje is een stuk groter. Hun levenswijze is daarentegen wel erg verschillend. De papiervisjes kom je tegen op droge en warme plekken, zoals:

  • boeken
  • papieren
  • kleding

Het zilvervisje vind je vooral op vochtige plekken. Het zilvervisje brengt geen schade aan in huis, het papiervisje wel. Vezels die in boeken, behang en kleding zitten zijn hier de dupe van.

Wist je dat zilvervisjes lastig zelf te bestrijden zijn?

Als je een zilvervisje tegenkomt bij het licht aanzetten, betekent dat vaak dat er meer zilvervisjes in je huiszijn. Ze zitten op verschillende plekken in huis en planten zich snel voort. Voor je het weet, heb je last van een zilvervisjesplaag. Zilvervisjes zelf bestrijden kan met bestrijdingsmiddelen uit de winkel, maar voor een effectieve zilvervisjesbestrijding schakel je hier een professionele ongediertebestrijder in.

Heb je vragen?

We helpen je graag op weg. Van maandag tot en met vrijdag zijn we tussen 08.30 en 17.00 bereikbaar per chat.