Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Wespenbestrijding / Last van een wespennest? Laat het wespennest verwijderen.

Last van een wespennest? Laat het wespennest verwijderen.

Heb je veel last van af- en aanvliegende wespen, dan is de kans groot dat je ergens in de buurt een wespennest heeft zitten. Maar hoe weet je of er een nest in je omgeving zit? En wat doe je dan? Wij leggen alles uit. Van het herkennen van wespennesten tot het punt waarop alle wespenoverlast verdwenen is, de kosten van verwijdering en hoe dit het beste aangepakt kan worden.

Last van een wespennest? Laat het wespennest verwijderen.

Kosten voor het verwijderen van een wespennest

Een van de eerste vragen die je zult hebben: wat gaat dit kosten? Helaas kunnen we daar niet zo eenvoudig antwoord op geven. De kosten hangen af van een aantal factoren. Een belangrijke factor hierin is of je het nest zelf wilt verwijderen of dit door een professional te laten doen. Wij raden voor je eigen veiligheid de laatste optie aan, later leggen we dit verder uit. 

Kosten bij een professional

Als je besluit het wespennest door een professional te laten verwijderen, zijn de kosten afhankelijk van de omvang van het wespennest en de bereikbaarheid. Een professionele ongediertebestrijder zal echter altijd voor hij aan het werk gaat de kosten aan je doorgeven. Zo kom je niet ongewenst voor verrassingen te staan. 

Kosten als je het zelf doet

Als je toch besluit zelf aan de slag te gaan om het wespennest te verwijderen, ben je geld kwijt aan de bestrijdingsmiddelen en beschermende kleding. Er zijn tegenwoordig veel verschillende middelen op de markt. Laat je daarom goed informeren over de juiste bestrijdingsmiddelen en volg de gebruiksaanwijzing nauwkeurig op. Bij het zelf gebruiken van bestrijdingsmiddelen heb je helaas geen garantie dat je daarna daadwerkelijk van het wespen probleem af bent. 

Wees er op tijd bij

Heb je een wespennest gevonden? Wacht dan vooral niet met het ondernemen van actie. Kleien wespennesten zijn een stuk makkelijker te verwijderen dan grote nesten. Geef de wespen dus niet de tijd om hun wespennest verder uit te breiden. Dit ga je op den duur namelijk voelen in de portemonnee.

Wespennest professioneel laten verwijderen

Het verwijderen van een wespennest is niet zomaar gedaan. Sterker nog, vaak kan je het nest helemaal niet verwijderen. Wel kan de overlast van de wespen verholpen worden. 

Waar heb je overlast van?

De overlast die je ervaart is van de actieve wespen. Deze vliegen af- en aan bij het wespennest en kunnen uit angst of agressie mensen in hun weg steken. Een leeg wespennest zonder actieve wespen hoeft daarentegen helemaal geen overlast te geven. Zolang je de wespen hebt bestreden en het nest niet op een vervelende plek zit, raadt men vaak aan het nest te laten zitten. Soms kan het schade geven of het wespennest te verwijderen en dit is natuurlijk zonde als je er geen last van hebt. Een leeg wespennest kan niet later door wespen weer gebruikt worden. Je hoeft dus niet bang te zijn dat de wespen terug komen als je het nest laat zitten. 

Effectief en veilig bestrijden door professionals

Het gif dat voor een particulier in de winkel te verkrijgen is, is een stuk minder sterk dan het gif dat een ongediertebestrijder gebruikt. Dit maakt de kans van slagen bij een professionele ongediertebestrijder een stuk groter. Daarnaast kunnen de wespen agressief worden als je niet slaagt in je poging om de ingang van het nest met gif in te spuiten. En als je dan niet voldoende beschermd bent kan je ervan uitgaan de je gestoken wordt door één of meerdere boze wespen. Professionele ongediertebestrijders hebben de kennis, kunde en middelen in huis om wespen te bestrijden. En dan op een snelle, effectieve en vooral veilige manier.

Hoe bestrijden wij de wespen?

Je kunt bij ons rekenen op een veilig en effectieve aanpak om het wespennest en de overlast van de wespen tegen te gaan. We begrijpen natuurlijk heel goed dat je wilt weten waar je aan toe bent voor je contact met ons opneemt. Daarom hebben we alles uitgelegd in een 5-stappenplan

Stap 1:

Beschrijf je probleem. Wacht niet te lang, maar neem direct contact met ons op. Dan ben je zo snel mogelijk van het probleem af. Leg aan ons uit waar het wespennest volgens jou dit en hoe groot deze is. Dan kunnen we snel en adequaat handelen.

Stap 2:

Maak een afspraak. Bel ons of laat je terugbellen door een ongediertebestrijder bij jou in de buurt. Geef hierbij aan of het een spoedklus is, dan doen onze bestrijders hun best om je zo snel mogelijk te helpen.

Stap 3:

Onze vakman komt eraan. Nadat je een afspraak met een van onze ongediertebestrijders hebt gemaakt, zullen deze op de afgesproken dag en tijd voor je deur staan. 

Stap 4:

Beestjes kwijt! Dit is natuurlijk de stap waar jij al zo lang op zit te wachten. Je bent van de overlast van de wespen af door het snelle werk van de ongediertebestrijder. Reken af bij de bestrijder en laat nog even een beoordeling achter.

Stap 5:

Preventie advies. Dat klinkt saai, maar is hard nodig. Onze bestrijders geven je preventieadvies voor ze weer bij je weg gaan. Zo kan je voorkomen dat je in de toekomst weer last krijgt van wespen. En dit scheelt natuurlijk weer in de portemonnee.

Wespennest toch zelf verwijderen?

Er zijn een paar dingen om rekening mee te houden als je besluit zelf de wespen te gaan bestrijden. Er zijn middelen die je vooraf in huis moet halen, maar ook dingen waar je tijdens de bestrijding rekening mee moet houden.

Beschermende kleding

om goed te beginnen bij het zelf bestrijden van wespen is het regelen van een beschermende outfit erg belangrijk. Het best is het dragen van een wespenpak. Alle lichaamsdelen moeten bedekt worden, want wespen steken gemakkelijk door stoffen zo dik als spijkerstof heen. En als ze eenmaal doorhebben dat jij een bedreiging vormt voor hun nest, is er een grote kans dat de wespen agressief worden. 

Kies het juiste tijdstip

Je kunt het beste tot de avond wachten om de wespen te bestrijden. De wespen gaan ‘s avonds namelijk weer terug het wespennest is om te rusten. Je kunt de wespen het best bestrijden als ze allemaal in het nest zitten.

Denk om de veiligheid van je omgeving

Houd kinderen en huisdieren ver uit de buurt. Als de bestrijding, om welke reden dan ook, niet goed loopt, zullen de wespen agressief worden. Ze zullen met zijn allen massaal uit het nest komen en proberen de boosdoener de steken om hun koningin te beschermen. 

Lees de beschrijving goed

Voordat je aan de slag gaat, is het belangrijk dat je de gebruiksaanwijzing van het bestrijdingsmiddel goed leest. De gebruiksaanwijzingen zijn erg belangrijk om de bestrijding zo soepel mogelijk te laten verlopen. Door de aanwijzingen goed op te volgen, verhoog je de kans van een geslaagde wespenbestrijding. 

Breng het middel aan

Zoals in de gebruiksaanwijzing ook zal staan: breng het middel rechtstreeks op de ingang van het wespennest aan. Hiervoor moet je heel dicht bij het wespennest komen. Toch is dit nodig, want als je het middel niet goed op de invliegopening spuit of strooit, zal het niet veel uithalen en zal je de wespen eerder boos maken.

Bij twijfel, laat het door een professional doen

Als nu nog niet alle alarmbellen zijn afgegaan, willen we nog een laatste keer waarschuwen voor je zelf aan de slag gaat met het bestrijden van de wespen. Professionele ongediertebestrijders hebben de kennis, kunde en middelen om het tot een goed einde te brengen. Zo breng je jezelf en je omgeving niet in gevaar.

Hoe spoor je een wespennest op?

De koningin zal ergens een plek kiezen waar het nieuwe wespennest gebouwd zal worden. De wespen zullen vervolgens op die plek een wespennest opzetten. Er zijn een paar trucjes om een wespennest te lokaliseren. 

Heb je een vermoeden?

Het vinden van een wespennest begint met een vermoeden. Er vliegen bijvoorbeeld veel wespen in de omgeving of ze hebben een vaste aan- en uitvliegroute. Dan is er best een kans dat er in je omgeving een wespennest zit. Ga met de volgende trucjes na of je een nest kan vinden.

Hoe ziet een wespennest er uit?

Wespennesten zijn te herkennen aan de papierachtige uitstraling, vaak in de vorm van een kegel. Dit nest zullen de wespen naarmate de tijd verstrijkt steeds groter maken. Het nest dat je vind, kan dus zowel erg klein als erg groot zijn. Dit is afhankelijk van de verblijfsduur van de wespen op deze locatie. 

Volg de wespen

Vaak merk je dat wespen rond bepaalde plekken verzamelen of er steeds weer op uitkomen. Dan is de kans erg groot dat het nest zich in die omgeving bevindt. Volg de wespen en kijk of ze je op die manier per ongeluk naar hun nest leiden. Wespen vliegen de hele dag op en af om naar voeding te zoeken. Ze keren dus ook regelmatig terug naar het nest.

Waar kan je een wespennest vaak vinden?

Wespen bouwen vaak nesten op droge en beschutte plekken van waar ze makkelijk weg kunnen vliegen. We vinden vaak wespennesten onder dakranden, overkappingen en dakpannen. Maar ook in spouwmuren, op zolder of ergens in de tuin. Elk wespennest wordt maar één seizoen gebruikt, dus het is ook nog mogelijk dat je op dit soort plekken oude, en dus lege, wespennesten tegen komt. Deze zullen niet opnieuw in gebruik genomen worden. 

Wel of geen actief wespennest

Vanaf ongeveer maart tot september is het wespenseizoen. De kans dat je dan een actief wespennest tegenkomt is een stuk groter dan buiten dat seizoen. Dit maakt het echter niet onmogelijk om in de winter een actief wespennest te vinden. Ook dan is het belangrijk om snel hulp in te schakelen. Een actief wespennest is te herkennen aan de af- en aanvliegende wespen. Bij een inactief wespennest vliegen geen wespen naar binnen en deze zal ook niet later nog in gebruik genomen worden. Kijk dus goed ook er veel wespen van en naar het nest vliegen en of deze naar binnen gaan of om het nest bezig zijn. Heb je het vermoeden dat een gevonden wespennest inactief is? Wees dan toch voorzichtig en schakel een ongediertebestrijder in om het eventueel te verwijderen. Zo loop je geen enkel risico.

Wat moet je wel of niet doen wanneer je zelf een wespennest gaat verwijderen?

Volg het stappenplan zoals deze eerder in dit artikel is beschreven. Veiligheid staat voorop en het is dan ook belangrijk om de instructies goed na te leven. Je wilt voorkomen dat de wespen agressief worden voor je ze goed en wel hebt kunnen bestrijden. Als je rond je keel of mond wordt gestoken door een wesp loopt je namelijk een groot risico. Dit zijn plekken die snel opzwellen en kunnen zorgen voor verstikken. Voor je eigen veiligheid en die van je omgeving, is het dus van belangrijk om een wespenbestrijding zorgvuldig aan te pakken. Het belangrijkste om hierbij te onthouden is om niet aan het nest zelf te zitten, behalve als dit expliciet in de gebruiksaanwijzing van het gif staat. De wespen zullen zich bedreigt voelen en agressief worden. 

Wespennest laten verwijderen door gemeente

Tegenwoordig is het bestrijden van wespen op eigen terrein niet meer de verantwoordelijkheid van de gemeente. Maar mocht je een wespennest tegenkomen op openbare plekken, is het dit nog wel. Dus vind jij een wespennest in bijvoorbeeld het park of bij de bibliotheek, stel dan je gemeente op de hoogte. Zij schakelen dan een professionele ongediertebestrijder in om de wespen te komen bestrijden. De gemeente kan niet van alles op de hoogte blijven, dus het is belangrijk dat je een wespennest meld. Pas dan kunnen er maatregelen getroffen worden. 

Twijfel je of het wespennest op jouw terrein zit of op dat van de gemeente? Neem dan voor de zekerheid contact op met jouw gemeente. Zij kunnen dan laten weten wie in dit geval de kosten voor de bestrijding moet dragen. 

Wanneer laat je een wespennest verwijderen door een professional?

Er zijn een paar richtlijnen om aan te houden wanneer je twijfelt of je zelf een wespennest wilt gaan bestrijden. Als je niet goed bij het nest kan komen, je niet over beschermende kleding beschikt of geen ervaring hebt met het werken met gif, wordt het sterk afgeraden dit zelf te doen. Ook als je allergisch bent voor wespensteken, is het niet slim om de wespen zelfstandig te bestrijden. 

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!