Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Wespenbestrijding / Wespen zelf bestrijden

Wespen zelf bestrijden

Heb je een wespennest ontdekt in of rondom je huis, wees dan voorzichtig. Wespen reageren agressief en steken onmiddellijk als ze zich bedreigd voelen of wanneer hun wespennest in gevaar is. Om vervelende situaties te voorkomen, plan je zo snel mogelijk een wespenbestrijding in door een professionele ongediertebestrijder.

Wespen zelf bestrijden

Wespennest vinden

Voordat je wespen zelf bestrijden kunt, dien je het wespennest te vinden. Het is niet mogelijk om wespen te bestrijden, zonder dat je het wespennest hebt gevonden. Een wespennest ziet er uit als een kegel en is grijsachtig van kleur. Merk je de wespenoverlast in het voorjaar op, dan is het wespennest vaak nog niet zo groot, later in het seizoen kunnen er wel 1000 wespen in een wespennest zitten. Wil je wespen zelf bestrijden, onderneem dan de volgende stappen:

 1. Houd in de gaten waar de wespen telkens heen vliegen. Zie je ergens wespen telkens af aan vliegen, dan heb je waarschijnlijk de invliegopening van het wespennest gevonden.
 2. Eenmaal gevonden, hangt het van de locatie van het wespennest en de omvang van het wespennest af hoe makkelijk het wespennest te bestrijden is. Is het wespennest te groot of hangt het wespennest op een onmogelijke locatie, ga dan niet zelf het wespennest bestrijden. Dit brengt teveel risico met zich mee.
 3. Voor een effectieve wespenbestrijding laat je een professionele ongediertebestrijder langskomen.

Zelf wespennest bestrijden

Heb je het wespennest gevonden en wil je nu beginnen met het zelf bestrijden van het wespennest? Hierbij een kort stappenplan:

 1. Zorg voor beschermende kleding. Het beste is het dragen van een wespenpak, alle lichaamsdelen moeten bedekt worden, want wespen steken gemakkelijk door een spijkerbroek heen. Voor je het in de gaten hebt, heb je al een wespensteek te pakken.
 2. Wacht bij voorkeur dat totdat de wespen ’s avonds in het nest zitten. Zorg ervoor dat er geen andere mensen rondom het nest staan en houd kinderen en huisdieren al helemaal uit de buurt. Als de bestrijding niet goed gaat, kunnen de wespen agressief worden en vliegen alle wespen uit het wespennest.
 3. Breng het bestrijdingsmiddel rechtstreeks aan op het wespennest. Dit houdt in dat je zeer dicht bij het wespennest moet staan. Het bestrijdingsmiddel dien je in de invliegopening van het wespennest te spuiten of te strooien.

Tips voor zelf wespen bestrijden

Wespen zelf bestrijden brengt risico’s met zich mee. Om op een verantwoorde manier wespen zelf te bestrijden, vind je hieronder een aantal tips voor wespenbestrijding.

 • Houdt het wespennest overdag in de gaten. Zodra alle wespen ’s avonds in het nest zitten, kun je beginnen met de wespenbestrijding.
 • Blokkeer nooit de in- en uitgang van een wespennest.
 • Kies voor het juiste bestrijdingsmiddel. Laat je informeren en lees de gebruiksaanwijzing van het bestrijdingsmiddel aandachtig door.
 • Zorg voor volledig bedekte kleding. Vergeet je handen en gezicht niet af te dekken. Eenmaal beschermd, kun je beginnen met het zelf bestrijden van het wespennest met het bestrijdingsmiddel.
 • Laat iemand in je omgeving weten dat je begint met de wespenbestrijding.

Professionele wespenbestrijding

Heb je geprobeerd wespen zelf te bestrijden, maar is dit niet gelukt? Of leek het je toch beter om een professionele wespenbestrijding uit te laten voeren? Voor een effectieve wespenbestrijding schakel je een professionele wespenbestrijder in. Wespen zelf bestrijden is een risicovolle klus, waar onze ongediertebestrijders al jarenlange ervaring mee hebben. Wil je graag een professionele wespenbestrijder bij jou uit de buurt, dan vind je deze hier.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
 • Snel van je probleem af
 • Eerlijk & transparant
 • Vrijblijvend advies
 • Bestrijding door een vakman
 • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!