Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Wespenpoeder

Heb je in je leefomgeving last van een groot wespennest? Dan is wespenpoeder niet voldoende om het nest te bestrijden. Er is dan een sterker bestrijdingsmiddel nodig. Professionele bestrijders werken met sterkere bestrijdingsmiddelen tegen wespen.

Wespenpoeder

Wespen zelf bestrijden

Wespenpoeder is een effectief middel om wespen zelf te bestrijden. Het poeder moet aangebracht worden bij de ingang van het wespennest, zodat de wespen continu in aanraking komen met het middel als ze het nest verlaten of weer binnen vliegen. Op deze manier wordt het poeder verspreid, waardoor de wespen sterven.

Hoe werkt wespenpoeder?

Evenals bij gebruik van wespen schuimspray moet wespenpoeder ook aangebracht worden bij de ingang van het nest. Het grote verschil tussen deze twee middelen is dat schuimspray de ingang blokkeert, waardoor de wespen er niet meer uit kunnen vliegen. Bij wespenpoeder blokkeer je de ingang niet, je brengt enkel het wespenpoeder aan. Let dus beter op dat je het bestrijdingsmiddel op het juiste moment gebruikt. Het juiste moment is ’s avonds laat, de wespen zitten dan in het nest, zijn wat slaperig en de kans is kleiner dat er nog wespen rondvliegen in het huis of in de schuur.

Werkzame stoffen in wespenpoeder

Er zijn verschillende soorten wespenpoeder te koop van verschillende merken. In de poeders zitten de volgende werkzame stoffen waar wespen niet tegen kunnen:

  • Deltamethrin
  • Permethrin
  • Tehteramethrin

Lees voordat je een bestrijdingsmiddel gebruikt altijd de gebruiksaanwijzing van het middel. Houd er rekening mee dat wespenpoeder voor consumenten een lager percentage werkzame stoffen bevat en daardoor veel minder effectief zijn tegen wespen.

Risico’s bij wespenbestrijding

Het bestrijden van een wespennest is niet ongevaarlijk. Het brengt de nodige risico’s met zich mee. Het is heel belangrijk om bedekkende kleding te dragen. Vergeet je gezicht en handen ook niet te bedekken. Doordat het wespenpoeder aangebracht moet worden bij de ingang van het wespennest, sta je heel dicht met je gezicht bij het nest. Dit maakt het gevaarlijk. Zorg er altijd voor dat kinderen en huisdieren niet in de buurt zijn van het nest als je het wespennest wilt bestrijden.

Professionele wespenbestrijding

Om de risico’s te vermijden en toch een effectieve wespenbestrijding uit te voeren, schakel je het best een professionele wespenbestrijder in. Deze bestrijdt snel en veilig jouw wespennest. Wespenpoeder werkt mogelijk, maar is vaak niet effectief genoeg tegen een hardnekkige wespenplaag. Heb je veel wespenoverlast en heb je van alles geprobeerd zonder succes? Bel ons en wij zorgen ervoor dat we het wespennest bestrijden.