Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Wespen / Wespenpoeder

Wespenpoeder

Heb je last van een wespennest in of rondom jouw huis? Je moet een wespennest bestrijden om van de wespenoverlast af te komen. Wil je het wespennest zelf bestrijden? Wespenpoeder is een bestrijdingsmiddel tegen wespen, waarmee je dit kunt proberen.

Wespenpoeder

Wespen zelf bestrijden

Wespenpoeder is een middel om wespen zelf te bestrijden. Het poeder moet aangebracht worden bij de ingang van het wespennest, zodat de wespen continu in aanraking komen met het middel als ze het nest verlaten of weer binnen vliegen. Op deze manier wordt het poeder verspreid, waardoor de wespen sterven. Het is noodzakelijk om de poeder meerdere keren aan te brengen. Wespenpoeder heeft alleen kans van slagen bij kleine wespennesten.

Hoe werkt wespenpoeder?

Evenals bij gebruik van wespen schuimspray moet wespenpoeder ook aangebracht worden bij de ingang van het nest. Het grote verschil tussen deze twee middelen is dat schuimspray de ingang blokkeert, waardoor de wespen er niet meer uit kunnen vliegen. Bij wespenpoeder blokkeer je de ingang niet, je brengt enkel het wespenpoeder aan. Let dus beter op dat je het bestrijdingsmiddel op het juiste moment gebruikt.

Bestrijd het wespennest ’s avonds

Het juiste moment voor een wespenbestrijding is ’s avonds laat. Overdag zitten niet alle wespen in het wespennest, de werksters zijn er dan op tijd om voedsel te verzamelen. In de avond keren alle wespen terug naar hun wespennest. Als je overdag de wespen gaat bestrijden, dan vliegen ze rondom hun nest en zullen jou steken omdat ze hun wespennest willen beschermen. Het beste moment is dus ’s avonds, de wespen zitten dan in hun wespennest, zijn wat slaperig en de kans is kleiner dat er nog wespen rondvliegen in of rondom je huis.

Werkzame stoffen in wespenpoeder

Er zijn verschillende soorten wespenpoeder te koop van verschillende merken. In de poeders zitten de volgende werkzame stoffen waar wespen niet tegen kunnen:

  • Deltamethrin
  • Permethrin
  • Tehteramethrin

Lees voordat je een bestrijdingsmiddel gebruikt altijd de gebruiksaanwijzing van het middel. Houd er rekening mee dat wespenpoeder voor consumenten een lager percentage werkzame stoffen bevat en daardoor veel minder effectief zijn tegen wespen.

Risico’s bij wespenbestrijding

Het bestrijden van een wespennest is niet ongevaarlijk. Het brengt de nodige risico’s met zich mee. Het is heel belangrijk om bedekkende kleding te dragen. Vergeet je gezicht en handen ook niet te bedekken. Doordat het wespenpoeder aangebracht moet worden bij de ingang van het wespennest, sta je heel dicht met je gezicht bij het nest. Dit maakt het gevaarlijk. Zorg er altijd voor dat kinderen en huisdieren niet in de buurt zijn van het nest als je het wespennest wilt bestrijden.

Professionele wespenbestrijding

Om de risico’s te vermijden en toch een effectieve wespenbestrijding uit te voeren, schakel je het best een professionele wespenbestrijder in. Deze bestrijdt snel en veilig jouw wespennest. Wespenpoeder werkt mogelijk, maar is vaak niet effectief genoeg tegen een hardnekkige wespenplaag. Heb je in je leefomgeving last van een groot wespennest? Dan is wespenpoeder niet voldoende om het nest te bestrijden. Er is dan een sterker bestrijdingsmiddel nodig. Professionele bestrijders werken met sterkere bestrijdingsmiddelen tegen wespen. Heb je veel wespenoverlast en heb je van alles geprobeerd zonder succes? Bel ons en wij zorgen ervoor dat we het wespennest bestrijden.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!