Wespennest verwijderen

Heb je een wespennest in of rondom je huis en wil je dit wespennest verwijderen? Dan is het allereerst goed om te weten dat er een verschil zit tussen wespen bestrijden en een wespennest verwijderen. Het is namelijk belangrijk dat de wespen in het wespennest allemaal bestreden zijn, voordat je het wespennest mag verwijderen. Anders is de kans groot dat de wespen onrustig en agressief worden als je in de buurt komt van het wespennest en ze twijfelen dan niet om jou te gaan steken. Hieronder lees je hoe je een wespennest kan verwijderen.

Wespen bestrijden

Een actief wespennest moet je nooit verwijderen. Voordat je het wespennest kan verwijderen, moet je eerst de wespen bestrijden. Je kunt echter het wespennest ook laten zitten. In dit geval moeten de wespen wel bestreden zijn, zodat je geen overlast ondervindt. Een niet actief wespennest kan eigenlijk geen kwaad. In veel gevallen zitten wespennesten op lastige plekken en levert het verwijderen van het nest veel gedoe op. De overlast van een wespennest komt door de actieve wespen. Als deze wespen bestreden zijn, is het ongemak ook verholpen. Een wespennest wordt nooit door wespen opnieuw gebruikt, dus je hoeft niet bang te zijn dat de wespen terugkomen.

Zelf wespennest verwijderen

Zodra alle wespen bestreden zijn, betreft het nest een niet actief wespennest en kan het verwijderd worden. Dit is in sommige gevallen net zo lastig als het bestrijden van de wespen zelf. Dit komt omdat de locaties van wespennesten vaak lastig te bereiken zijn. Het is moeilijk om erbij te komen en de wespen hebben het nest zo gebouwd dat het verweven is met bijvoorbeeld de dakconstructie. Het is aan te raden om het verwijderen van het nest met iemand samen te doen. Zit het nest op een erg lastige plek? Kies dan voor een professioneel bedrijf.

Professionele wespenbestrijder

De locatie van het wespennest zorgt er soms voor dat het verwijderen van een wespennest een lastige klus is. Wespennesten zitten vaak:

  • in de spouwmuur
  • in de dakconstructie
  • in de grond

Als je graag het wespennest verwijderd wilt hebben, schakel dan een professionele wespenbestrijder in. Ervaren ongediertebestrijders hebben de kennis, kunde en middelen in huis om veilig een wespennest te verwijderen. Vind hier jouw lokale wespenbestrijder die het nest voor je zal verwijderen.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!