Wespenbestrijding

Wespen worden vaak als onwenselijk gezien, terwijl ze eigenlijk niet veel meer kwaad doen dan normale vliegen. Een wesp valt door zijn felgele kleur alleen veel meer op en bovendien kan het insect een pijnlijke steek toebrengen. Dit doet een wesp echter niet zomaar. Een wesp steekt pas als deze zich bedreigd voelt of als het wespennest in gevaar dreigt te komen. Heb je last van wespen, dan is het beste advies om rustig te blijven en om een professionele ongediertebestrijder in te schakelen voor een effectieve wespenbestrijding.

Een wespennest

Een wespennest bestaat uit wel duizenden wespen en bevindt zich meestal op een verscholen plek. Wespen zijn maar een klein kiertje naar binnen nodig om in een loze ruimte onder je dak een gigantisch nest te bouwen. Ook in verlaten holen onder de grond bouwen wespen graag een wespennest. Dit hoeft niet direct voor problemen te zorgen, behalve als het nest zich in je huis bevindt of op een plek waar je graag buiten zit. Wat moet je dan doen?

  • Als je denkt dat je met het afsluiten van het wespennest een effectieve wespenbestrijding uitvoert, dan heb je het goed mis. Sluit de invliegopeningen nooit af! Wespen komen er altijd uit en dan heb je een nog groter wespenprobleem.
  • Wespen zelf bestrijden, is een absolute afrader. Wanneer je te dicht in de buurt van hun wespennest komt, vallen ze je al aan, omdat ze zich bedreigd voelen. Tegelijkertijd alarmeren ze de andere wespen en dan ben je nog niet jarig!
  • Het is raadzaam om een professionele ongediertebestrijder voor een effectieve wespenbestrijding in te schakelen! Dan ben je er zeker van dat het wespennest in zijn geheel bestreden wordt. Bovendien loop je niet het risico op zo’n pijnlijke wespensteek.

Effectieve wespenbestrijding door professional

De bestrijding van een wespennest laat je het beste doen. Als wespen zien dat het nest bedreigd wordt, is de kans namelijk groot dat je gestoken wordt. Bij een wespensteek komt er een stofje vrij die andere wespen aantrekt. Hierdoor word je meerdere malen gestoken wat natuurlijk geen pretje is. Schakel via ons hier jouw professionele ongediertebestrijder uit de buurt in. Je moet dan wel het wespennest, of in ieder geval de invliegopening, hebben gevonden. Als het wespennest op een eenvoudige plek zit, zijn binnen no-time de wespen bestreden. Bevindt het nest zich wel op een lastige plek, dan heeft onze professionele ongediertebestrijder de kennis, kunde en middelen in huis om alsnog een effectieve wespenbestrijding uit te voeren.

Verwijderen wespennest

Veel mensen denken dat het hele wespennest wordt verwijderd bij een effectieve wespenbestrijding. Dit klopt niet. Wespen worden bestreden door gif in het nest te spuiten. Dit gif zorgt ervoor dat de wespen doodgaan. Het is dan ook belangrijk dat de ingang toegankelijk blijft, zodat wespen die nog buiten het wespennest zijn nog binnen kunnen komen. Wanneer het nest eenmaal is bestreden, keren er nooit meer wespen terug naar dat wespennest. Je kunt het nest dus gewoon laten zitten. Wil je het wespennest toch weg hebben? Wacht dan een aantal weken en laat dan het wespennest verwijderen door een professionele ongediertebestrijder.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!