Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Wespenbestrijding

Wespen worden vaak als onwenselijk gezien, terwijl ze eigenlijk niet veel meer kwaad doen dan normale vliegen. Een wesp valt door zijn felgele kleur alleen veel meer op en bovendien kan het insect een pijnlijke steek toebrengen. Dit doet een wesp echter niet zomaar.

Wespen in je huis

Wespen in je huis, dat is behoorlijk vervelend en bovendien erg gevaarlijk! Wanneer je wespen in je huis hebt, dan moet er ergens een wespennest in de buurt zitten. Een koningin zoekt het liefst een beschutte plek voor haar wespennest. Jouw huis of schuur is dan ook een ideale plek voor het bouwen van een wespennest en het stichten van een wespenkolonie. Heb je last van wespen in je huis, dan dien je het wespennest op te sporen en een professionele ongediertebestrijder een effectieve wespenbestrijding te laten uitvoeren.

Wespennesten

Een wespennest bestaat uit wel duizenden wespen en bevindt zich meestal op een verscholen plek. Wespen zijn maar een klein kiertje naar binnen nodig om in een loze ruimte onder je dak een gigantisch nest te bouwen. Ook in verlaten holen onder de grond bouwen wespen graag een wespennest. Dit hoeft niet direct voor problemen te zorgen, behalve als het nest zich in je huis bevindt of op een plek waar je graag buiten zit. Wat moet je dan doen?

  • Als je denkt dat je met het afsluiten van het wespennest een effectieve wespenbestrijding uitvoert, dan heb je het goed mis. Sluit de invliegopeningen nooit af! Wespen komen er altijd uit en dan heb je een nog groter wespenprobleem.
  • Wespen zelf bestrijden, is een absolute afrader. Wanneer je te dicht in de buurt van hun wespennest komt, vallen ze je al aan, omdat ze zich bedreigd voelen. Tegelijkertijd alarmeren ze de andere wespen en dan ben je nog niet jarig!
  • Het is raadzaam om een professionele ongediertebestrijder voor een effectieve wespenbestrijding in te schakelen! Dan ben je er zeker van dat het wespennest in zijn geheel bestreden wordt. Bovendien loop je niet het risico op zo’n pijnlijke wespensteek.

Zijn wespen gevaarlijk?

Wespen in je huis vormen een gevaar voor jou en anderen zodra ze zich bedreigd voelen. Wanneer wespen het gevoel krijgen dat ze het wespennest moeten verdedigen of ze zich in het nauw gedreven voelen, worden ze gevaarlijk voor ons. Zodra wespen horizontale vliegbewegingen maken, zijn ze bezig met verdedigen en dit leidt uiteindelijk leiden tot wespensteken. Het belangrijkste is om rustig te blijven, want een wesp is zeer prikkelbaar. Als je in paniek om je heen gaat zwaaien, wordt de kans alleen maar groter dat een wesp gaat steken.

Wespensteek

Een wespensteek krijg je wanneer wespen steken met hun angel. De angel is verbonden met klieren en deze maken een gif aan. Vaak komt bij een wespensteek maar een klein beetje gif mee. Een wespensteek is voor iedereen vervelend, maar meestal ongevaarlijk voor je gezondheid. In sommige gevallen worden mensen ziek van een wespensteek, dit gebeurt in de volgende gevallen:

  • als het gif direct in de ader terecht komt
  • wanneer mensen overgevoelig zijn voor histamine
  • op het moment dat de wesp steekt in de nek of in de mond

Een wespensteek zonder verdere gevolgen dient behandeld te worden met anti-histamine zalf of alcohol. Indien iemand bleek, duizelig of misselijk wordt, schakel dan direct een dokter in. Mogelijk is diegene allergisch voor een wespensteek.

Effectieve wespenbestrijding door ongediertebestrijder

De bestrijding van een wespennest laat je het beste doen. Als wespen zien dat het nest bedreigd wordt, is de kans namelijk groot dat je gestoken wordt. Bij een wespensteek komt er een stofje vrij die andere wespen aantrekt. Hierdoor word je meerdere malen gestoken wat natuurlijk geen pretje is. Schakel via ons hier jouw professionele ongediertebestrijder uit de buurt in. Je moet dan wel het wespennest, of in ieder geval de invliegopening, hebben gevonden. Als het wespennest op een eenvoudige plek zit, zijn binnen no-time de wespen bestreden. Bevindt het nest zich wel op een lastige plek, dan heeft onze professionele ongediertebestrijder de kennis, kunde en middelen in huis om alsnog een effectieve wespenbestrijding uit te voeren.

Wespennest verwijderen

Veel mensen denken dat het hele wespennest wordt verwijderd bij een effectieve wespenbestrijding. Dit klopt niet. Wespen worden bestreden door gif in het nest te spuiten. Dit gif zorgt ervoor dat de wespen doodgaan. Het is dan ook belangrijk dat de ingang toegankelijk blijft, zodat wespen die nog buiten het wespennest zijn nog binnen kunnen komen. Wanneer het nest eenmaal is bestreden, keren er nooit meer wespen terug naar dat wespennest. Je kunt het nest dus gewoon laten zitten. Wil je het wespennest toch weg hebben? Wacht dan een aantal weken en laat dan het wespennest verwijderen door een professionele ongediertebestrijder.