Mogen wij je helpen?

Waar woon je?
Opnieuw

Wespen schuimspray

Wespen zijn vrij nuttige diertjes, ze eten muggen en andere insecten. Toch is een wespennest in je leefomgeving niet prettig. Een bestrijding wordt veelal uitgevoerd door professionele bedrijven, maar je kan ook eerst proberen zelf wespen te bestrijden.

Hoe gebruik je wespen schuimspray?

Een wespen schuimspray is een product waarmee je een nest kan bestrijden. De spray is een precieze schuimformulering waarmee wespennesten bestreden worden. Voor het gebruik van dit middel moet het nest wel direct bereikbaar zijn. Denk aan de volgende punten bij het gebruik van de wespen schuimspray:

  • Bestrijding dient ´s avonds te gebeuren. Alle wespen zijn dan aanwezig in het nest en de kans is kleiner dat je gestoken wordt door wespen die het nest willen beschermen.
  • Schud de spuitbus voor gebruik.
  • Voorzie de ingangen met het schuim. De nestingangen zitten aan de onderkant van het nest. De wespen kunnen op deze manier niet meer vluchten.
  • Zijn de ingangen geblokkeerd? Steek dan het buisje van de spray door de ingangen het nest in. Nu kun je het hele nest vol sprayen.
  • Na de bestrijding moet de ruimte geventileerd worden.

Werkt wespen schuimspray?

Bij sommige situaties is het gebruik van de wespen schuimspray ongeschikt:

  • Zit de ingang niet aan de onderkant van het nest? Gebruik dan geen schuimspray.
  • Gebruik geen schuimspray als er in de nabije omgeving jonge kinderen van 0 tot 4 jaar leven. Het schuim is giftig en de kans is groot dat de kinderen in aanraking komen met het middel.
  • Zit het nest in de buurt van de keuken of een andere locatie waar voedsel aanwezig is of bereid wordt? Gebruik dan geen schuimspray.
  • Zit het nest op een lastige situatie, bijvoorbeeld onder een dakgoot? Dan is schuimspray geen goed middel.

Wanneer gebruik je wespen schuimspray?

Naast het juist gebruiken van de wespen schuimspray is de periode van bestrijding ook van belang. De vroege zomer is de beste periode om het wespennest met de schuimspray te bestrijden. Juni is de beste maand, omdat de koningin van de wespenplaag de plek voor het nest dan net heeft uitgekozen. Het nest is nog relatief klein. Merk je het nest pas later op, dan is het nest door de werksters al volledig afgemaakt en leven er wel 1000 wespen in het nest.

Professionele wespenbestrijding

Zoals je ziet, zitten er veel haken en ogen aan het gebruik van een schuimspray om wespen te bestrijden. Daarnaast is bestrijden niet zonder risico. De wespen kunnen agressief worden en je aanvallen met wespensteken als gevolg. Daarom laat je het beste het bestrijden over aan een professionele ongediertebestrijder. Deze bestrijdt wespennesten snel, veilig en effectief.