Wespen in je huis

Wespen in je huis, dat is behoorlijk vervelend en bovendien erg gevaarlijk! Wanneer je wespen in je huis hebt, dan moet er ergens een wespennest in de buurt zitten. Een koningin zoekt het liefst een beschutte plek voor haar wespennest. Jouw huis of schuur is dan ook een ideale plek voor het bouwen van een wespennest en het stichten van een wespenkolonie. Heb je last van wespen in je huis, dan dien je het wespennest op te sporen en een professionele ongediertebestrijder een effectieve wespenbestrijding te laten uitvoeren.

Zijn wespen gevaarlijk?

Wespen in je huis vormen een gevaar voor jou en anderen zodra ze zich bedreigd voelen. Wanneer wespen het gevoel krijgen dat ze het wespennest moeten verdedigen of ze zich in het nauw gedreven voelen, worden ze gevaarlijk voor ons. Zodra wespen horizontale vliegbewegingen maken, zijn ze bezig met verdedigen en dit leidt uiteindelijk leiden tot wespensteken. Het belangrijkste is om rustig te blijven, want een wesp is zeer prikkelbaar. Als je in paniek om je heen gaat zwaaien, wordt de kans alleen maar groter dat een wesp gaat steken.

Wespensteek

Een wespensteek krijg je wanneer wespen steken met hun angel. De angel is verbonden met klieren en deze maken een gif aan. Vaak komt bij een wespensteek maar een klein beetje gif mee. Een wespensteek is voor iedereen vervelend, maar meestal ongevaarlijk voor je gezondheid. In sommige gevallen worden mensen ziek van een wespensteek, dit gebeurt in de volgende gevallen:

  • als het gif direct in de ader terecht komt
  • wanneer mensen overgevoelig zijn voor histamine
  • op het moment dat de wesp steekt in de nek of in de mond

Een wespensteek zonder verdere gevolgen dient behandeld te worden met anti-histamine zalf of alcohol. Indien iemand bleek, duizelig of misselijk wordt, schakel dan direct een dokter in. Mogelijk is diegene allergisch voor een wespensteek.

Wespen in je huis bestrijden

Als er geregeld wespen in je huis rondvliegen, is het vrijwel zeker dat er ergens een wespennest zit. Wanneer je de wespen in je huis en dus het wespennest wilt bestrijden, dien je deze eerst te vinden. Wees heel voorzichtig met het vinden van het nest, in een nest leven namelijk wel 1000 wespen. En zodra ze zich bedreigd voelen, kunnen ze met velen tegelijk op je af komen. Wespen zelf bestrijden is gevaarlijk, schakel daarom hier de hulp in van onze professionele ongediertebestrijders om jouw wespennest te bestrijden.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!