Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Wespen / Oma weet raad – Wespen

Oma weet raad – Wespen

Last van wespen? Oma weet raad met haar huismiddeltjes tegen wespen. Als jij deze huismiddeltjes toepast, heb je binnen no-time geen wespen meer in huis.

Huismiddeltjes tegen wespen

In de zomermaanden zijn wespen het meest zichtbaar en actief. Erg vervelend als je lekker op het terras zit en naar binnen gejaagd wordt door deze beestjes. Er zijn verschillende huismiddeltjes om wespen uit de buurt te houden. Deze huismiddeltjes maken de wespen niet dood, maar zorgen ervoor dat ze wegblijven van een bepaalde plek. Oma weet raad, dus pak de volgende benodigdheden maar alvast uit je keukenkastje en je kunt de wespen bestrijden:

  • Kruidnagel
  • Wierrook
  • Tomatentak
  • Gemalen koffie
  • Azijn

Wespen en kruidnagel

Wespen houden niet van de geur van kruidnagel. Het meest gemakkelijke is om een bakje gevuld met koud water op tafel te zetten. Voeg aan het water een aantal kruidnagels toe. Ververs af en toe het koude water. Verzwakt de geur? Vervang dan de oude kruidnagels voor nieuwe kruidnagels.

Wespen en wierrook

Evenals de geur van kruidnagel houden wespen ook niet van wierrook. Steek een aantal wierrookstokjes aan en zet ze neer op de plek waar je last hebt van de wespen. Heb je geen wierrookstokjes thuis? Een geurkaars geeft hetzelfde effect. Naast de rook van wierrook en een geurkaars werken lavendel en citronellaolie ook. Doe de olie in een kopje met water en laat de olie verdampen.

Wespen en takjes

Een truc van onze oma’s: breek een takje af van een tomatenplant en leg deze op tafel. De geur van het tomatentakje houdt de wespen op afstand. Heb je geen tomatenplant, maar wel een muntplant? Een takje van een muntplant geeft hetzelfde effect als een tomatenplant.

Wespen en koffie

Gemalen, niet gebruikte koffie is ook een middel om wespen te verjagen. Doe wat gemalen koffie in een kopje. Vervolgens steek je de koffie aan en de wespen blijven absoluut op afstand. Dit is wel een truc waarbij geen kinderen in de buurt moeten zijn.

Wespen en azijn

Wespen zijn ook te verjagen met een huismiddeltje als azijn. Zet een bakje met azijn op tafel neer en de wespen blijven weg. Als je wat kruidnagels, citroen- of sinaasappelpartjes toevoegt aan de azijn werkt het nog beter.

Wespen bestrijden

Het nadeel van deze huismiddeltjes is dat je de wespen in je huis en hun nest hiermee niet bestrijdt. Je houdt ze hooguit een tijdje op afstand. Je kunt proberen zelf wespen te bestrijden, maar het best laat je een wespennest bestrijden. Voor een effectieve wespenbestrijding laat je dit doen door een professionele wespenbestrijder, zodat het veilig en goed gebeurt.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!