Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Vogels / Wistjedatjes – Vogels

Wistjedatjes – Vogels

Dat vogels vliegen en veren hebben, dat weet iedereen. Maar er zijn een hoop dingen die mensen niet weten van vogels. Waarom trekken vogels altijd weg? Waarom zie je soms vogels die hevig met hun snavel tegen een raam aantikken? Waar dienen de veren eigenlijk voor? Alle dingen die je niet wist over vogels, lees je hier.

Wistjedatjes – Vogels

Waarom trekken vogels weg in de herfst?

Veel mensen vragen zich af waarom vogels in de herfst wegtrekken van hun broedplaats, terwijl die tocht nou juist zo gevaarlijk is. De reden hiervoor is dat er op de huidige broedplaats steeds minder eten voorhanden is. Door de kou hebben vogels in de herfst en de winter meer voedsel nodig dan normaal, omdat het veel meer energie kost om hun lichaam warm te houden. Maar dit voedsel zit diep verstopt. Insecten en wormen graven zichzelf namelijk in de grond. Het voedsel dat wel voorhanden is, wordt in de winter begraven onder een dikke laag sneeuw. Dit maakt het moeilijk voor de vogels.

Raar vogelgedrag

Grote kans dat je een vogel weleens tekeer hebt zien gaan tegen een spiegel of een raam. Het lijkt dan alsof de vogel in kwestie boos is. Het blijkt dat vogels niet snappen dat ze hun eigen spiegelbeeld zien. Vogels denken dat ze een andere vogel zien en gaan enorm tekeer. Vooral in het broedseizoen voelen vogels zich eerder bedreigd, omdat hun jongen eventueel in gevaar komen. Meestal blijft het bij uiterlijk vertoon, maar soms ontstaan er heuse gevechten tussen een vogel en zijn weerspiegeling.

Welke functies hebben veren?

Iedereen weet dat vogels hun veren gebruiken om te vliegen. Maar daarnaast hebben de veren nog allerlei andere functies.

  • In koude tijden zorgen de veren er ook voor dat de vogel zijn warmte vasthoudt.
  • In paringstijden gebruikt de vogel zijn veren voor uiterlijk vertoon. De veren worden gebruikt om indruk te maken op de vrouwtjes.
  • Daarnaast gebruikt de vogel zijn veren zo nu en dan voor camouflage en voor het afstoten van water. Wist je dat vogels zichzelf invetten met vet dat uit een klier komt? Als het dan regent, wordt de vogel niet nat en koud omdat de ingevette veren het water afstoten.
Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!