Alleen gediplomeerde bestrijders
 Altijd eerlijk & transparant
 400.000+ tevreden klanten
Wij zijn bereikbaar! | Bel voor een afspraak
Bel direct 085-8001123
Home / Vogels / Tips tegen vogels

Tips tegen vogels

Vogels kunnen je tuin of je balkon goed verpesten. De ontlasting van vogels richt vaak schade aan. Daarnaast zorgen vogels ook regelmatig voor geluidsoverlast, zowel in tuinen als op daken.

Tips tegen vogels

Voorkom vogeloverlast

Veel mensen bestrijden vogeloverlast, maar doen er te weinig aan om het te voorkomen. Door middel van diverse attributen is het vrij simpel om te voorkomen dat vogels je tuin of je balkon komen bevlekken. Met een vogelnet wordt het voor vogels bijvoorbeeld onmogelijk om ergens bij te komen. Ook zogenoemde vogelpinnen bieden de nodige afweer tegen overlast veroorzakende vogels. Plaats de pinnen op de rand van je balkon en vogeloverlast is verleden tijd. Het is ook belangrijk om geen vogels te voeren, omdat ze dan in groten getale terug blijven komen en de overlast alleen maar verergert. Volg deze tips tegen vogels op en je zult zien dat de vogeloverlast vermindert.

Vogels verjagen met geluiden en geuren

Vogels hebben ook een hekel aan harde, vreemde geluiden. Muziekinstallaties met harde muziek jagen vogels weg, maar ook geïmiteerde geluiden van roofvogels stellen de andere vogels niet op prijs. Vogels hebben bovendien een hekel aan sterke geuren, zoals:

  • peper
  • kanaal
  • andere pittige specerijen

Strooi dit op je balkon en de vogels blijven weg. Dit is een relatief simpele, maar doeltreffende oplossing.

Vogels verjagen met vogelverschrikkers

Een eeuwenoude oplossing om vogeloverlast tegen te gaan, is het plaatsen van vogelverschrikkers. Simpele vogelverschrikkers bieden echter wel een tijdige oplossing voor vogeloverlast. Vogels hebben namelijk snel door dat het geen echte mensen zijn en keren vrijwel rechtstreeks weer terug. Toch zijn er tegenwoordig vogelverschrikkers te koop met ingebouwde lichten en geluiden die de vogels wel degelijk op afstand houden.

Alternatieve tips tegen vogels

Om vogeloverlast tegen te gaan, kan je op je balkon ook een onzichtbaar draad spannen. De vogels die hier willen landen of een nest willen bouwen, voelen zich niet comfortabel door dit draad. Het draad zorgt er namelijk voor dat vogels hun evenwicht verliezen en niet lekker op een rand kunnen zitten. Een uitbreiding van deze maatregel is de draden aansluiten op elektriciteit. Zodra de vogel in contact komt met dit draad, krijgt hij een schok en vliegt hij direct weg.

Snel geholpen Bel onze bestrijder
  • Snel van je probleem af
  • Eerlijk & transparant
  • Vrijblijvend advies
  • Bestrijding door een vakman
  • Binnen 24 uur geholpen
085-8001123
Team van ongediertebestrijden.com Voordat je ophangt...
Onze bestrijders werken veelal alleen, hierdoor hebben zij meestal geen klantenservice. Soms kan het wat langer duren voordat zij opnemen. Wees geduldig en spreek desnoods een voicemail in of laat je terugbellen.

Géén haast? Wij bellen jou!