Vlooienspray

Wil je proberen vlooien zelf te bestrijden? Een vlooienspray is een bestrijdingsmiddel om vlooien te bestrijden. Toch is gebleken dat een vlooienspray beter preventief te gebruiken is, dan dat het daadwerkelijk helpt om van de vlooien in je huis af te komen.

Gebruik het preventief

Vlooienspray zorgt ervoor dat er zich een dun beschermlaagje vormt op je huisdier, waardoor eitjes zich minder makkelijk in de vacht nestelen. Spray de vlooienspray op alle mogelijke schuilplaatsen van vlooien, het is zelfs geschikt voor vloerbedekking. Spuit daarom in alle kleine kiertjes en gaatjes, zodat je de kans verkleint dat vlooien daar gaan zitten.

Vlooienspray werkt niet altijd

Vlooienspray werkt dus voornamelijk preventief. Dat wil echter niet zeggen dat een vlooienspray werkt als je al last hebt van vlooien. De kans is er dat de vlooien en hun eitjes onder het beschermlaagje zitten in plaats van erboven, waardoor ze rustig hun gang gaan. Op deze manier blijven ze zich vermenigvuldigen en heeft een spray eigenlijk weinig tot geen effect. Wanneer je bijvoorbeeld in een gaatje of kiertje sprayt, kan het zo zijn dat daarachter zich al ruime tijd vlooien schuilhouden. De vlooienspray jaagt ze niet weg en doodt ze ook niet, ze blijven op hun plek wachten tot de werking van de spray afgezwakt is. Vlooien overleven makkelijk een tijd zonder voedsel ergens.

Vlooienplaag? Bel een professional!

Wanneer je enorm veel vlooien in huis hebt, spreek je van een vlooienplaag. De omvang verschilt per huishouden, maar actie ondernemen is van groot belang. Een bus spray verricht niet het juiste werk wat nodig is om de klus te klaren. Om een plaag te bestrijden, moeten de vlooien worden aangepakt met zwaardere middelen. Deze middelen zijn echter niet in een winkel verkrijgbaar, dus niet bedoeld voor de particuliere verkoop. Professionele ongediertebestrijders zijn in het bezit van een certificaat om wel met deze effectieve middelen te mogen werken.

Voorkomen, maar niet genezen

Voordelen vlooienspray:

  • Met vlooienspray creëer je een beschermlaagje, waardoor het voor vlooien lastig wordt om zich in je huis of op jouw huisdieren te gaan nestelen.
  • Vlooienspray is geschikt voor binnenshuis gebruik, je kunt dus al je meubels, vloeren, muren sprayen.

Nadelen vlooienspray:

  • Vlooienspray werkt niet perse als je al last hebt van vlooien in huis, ze kunnen dan al overal zitten.
  • Eitjes en larven overleven makkelijk de periode van de werking van vlooienspray, daarna gaat de cyclus gewoon verder.

Bij een heuse vlooienplaag is een professionele ongediertebestrijder de beste uitkomst. Een ervaren vlooienbestrijder bij jou uit de buurt vind je hier. Voor je het weet, ben je van de vlooien af.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!