Vlooienpoeder

Heb je last van vlooien in je huis? Vaak zitten vlooien op huisdieren om bloed af te tappen. Vlooien bijten mensen ook, maar blijven niet op het lichaam zitten, zoals ze wel doen bij honden en katten. Vlooien verstoppen zich gemakkelijk in de manden van huisdieren, op je meubels en in vloerbedekking. Vlooienpoeder is een bestrijdingsmiddel tegen vlooien. De poeder doodt de vlooien. Het nadeel is echter dat je niet alle vlooien bereikt en daardoor binnen no-time weer een vlooienplaag ontstaat.

Gebruik vlooienpoeder bij hond of kat

Vlooienpoeder is te gebruiken indien het huisdier al last heeft van vlooien. De werkingsduur van de poeder is een week. Als er na een week nog vlooien aanwezig zijn, is het verstandig om de kuur te herhalen. Je gebruikt de poeder als volgt:

  • Voor gebruik dient de vacht schoon en droog te zijn.
  • Strooi vervolgens de poeder over de vacht van het dier.
  • Wrijf de poeder in de vacht.
  • Kam tot slot de vacht goed door om overtollig poeder weg te nemen. Op deze manier voorkom je dat het huisdier de poeder op likt.

Aandachtspunten m.b.t. vlooienpoeder

Houd rekening met onderstaande aandachtspunten voordat je vlooienpoeder gebruikt:

  • Gebruik geen vlooienpoeder bij honden jonger dan 3 jaar en katten jonger dan 6 maanden.
  • Is de hond of kat zwanger? Gebruik geen vlooienpoeder.
  • Neem contact op met de dierenarts als je vlooienpoeder wilt gebruiken in combinatie met andere geneesmiddelen.
  • Vlooienpoeder is ongeschikt voor honden en katten met lange haren.
  • Bij geïrriteerde huid is het onverstandig om de poeder te gebruiken.
  • Voorkom dat het product in de ogen of luchtwegen van het huisdier komt. Voorkom dit ook bij jezelf als je het dier aan het behandelen bent.

Vlooienpoeder voor tapijt en vloerbedekking

Vlooienpoeder is ook te gebruiken bij overlast van vlooien en eitjes in tapijt en vloerbedekking. De kans is namelijk groot dat er ook vlooien zitten in tapijt en vloerbedekking als je huisdier last heeft van deze kriebelende beestjes. De poeder vergiftigt de vlooien en daardoor overlijden ze. Het is verstandig om een poeder te kiezen waar boraat in zit. Dit is namelijk een ingrediënt dat niet giftig is voor je huisdieren en jezelf. Lees voor gebruik de handleiding, zodat je de poeder op de juiste manier gebruikt.

Professionele vlooienbestrijding

Lukt het je niet om met vlooienpoeder van de vlooien af te komen? Laat dan een professionele ongediertebestrijder langskomen om de vlooien te bestrijden. Op deze manier ben je verzekerd van een effectieve vlooienbestrijding en zijn jij en je huisdier binnen no-time van de vlooienbeten af.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!