Vlooienplaag

Dat vlooien lastig te bestrijden zijn, kan menig mens bevestigen. De reden hiervoor is dat de gehele vlooiencyclus zich op de achtergrond afspeelt. Zo’n 95% van de cyclus gebeurd in de omgeving en maar 5% op je huisdier zelf. Alleen je huisdier wassen, werkt dus niet als een effectieve vlooienbestrijding, maar is slechts een klein onderdeel.

Van ei tot volwassen vlo

De cyclus van ei tot vlo gaat erg snel. Wanneer een vrouwtjesvlo een bloedmaaltijd heeft gehad, legt zij eitjes. De aantallen hiervan lopen op tot wel zo’n honderd eitjes per dag. De cyclus waarin een eitje een volwassen vlo wordt, duurt ongeveer 10 weken. Met deze gegevens in het achterhoofd kan je wel nagaan hoe snel een vlooienplaag ontstaat wanneer er geen actie wordt ondernomen.

Stofzuigen

Waneer je last hebt van vlooien in je huis is stofzuigen een optie. De gelegde eitjes die overal in het huis worden aangetroffen, worden opgezogen en hierdoor voorkom je dat de eitjes uitkomen in jouw huis. Gooi de stofzuigerzak wel weg na afloop, de eitjes gaan namelijk niet altijd dood in de zak. Sommige mensen adviseren je om een vlooienband in de stofzuigerzak te stoppen, doe dit niet! Een vlooienband bevat giftige stoffen en deze stoffen worden via het zuigsysteem van de stofzuiger je woonkamer in geblazen. Niet bepaald gezond.

Bestrijdingsmidddelen

Naast stofzuigen kan je ook verschillende bestrijdingsmiddelen aanschaffen om te proberen om vlooien zelf te bestrijden. Het volgende is te verkrijgen tegen vlooien:

Niet altijd heeft dit een effectieve werking. Dit heeft meerdere redenen, vlooien worden namelijk op den duur resistent tegen deze bestrijdingsmiddelen. Ook weten de meesten niet hoe ze deze bestrijdingsmiddelen moeten toepassen om de gehele vlooienplaag te bestrijden.

Hoe kom ik van mijn vlooienplaag af?

Wanneer er sprake is van een vlooienplaag betekent het automatisch dat het bestrijdingsgebied groot is. Hoe groot verschilt per huishouden, maar het is belangrijk dat alles wordt aangepakt voor een effectieve vlooienbestrijding. Geef dus naast je huisdieren genoeg aandacht aan je interieur. Professionele ongediertebestrijders weten de plekjes vaak beter te vinden, zodat de bestrijding hoe dan ook effectief is. Voor een ervaren vlooienbestrijder bij jou uit de buurt moet je hier zijn.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!