Vlooienbeet

Een vlo is een bijtend insect, hij bijt om zich te voeden met bloed. Warmbloedige dieren en de mens zijn de voedingsbron van de vlo. Erg vervelend die jeuk, want hierdoor ga je krabben. Wij mensen krabben nog makkelijk onszelf, maar dieren bereiken hun rug minder goed en hoe vervelend is het als je net niet bij dat jeukende plekje komt. Heb je vlooien in je huis, laat dan zo snel mogelijk een professionele ongediertebestrijder langskomen om een effectieve vlooienbestrijding uit te voeren.

Klachten en symptomen van vlooienbeten

Een vlooienbeet bij mensen herken je aan het volgende:

  • Klein, rood bultje op de plek van de beet.
  • Erge jeuk, waardoor je geneigd bent om te krabben.
  • Bij overgevoeligheid voor vlooienbeten krijgt men niet alleen een jeukend bultje op de plek van de beet, maar uitslag over heet hele lichaam.

Waarom jeukt een vlooienbeet?

Wanneer een vlo je bijt, laat hij een beetje speeksel achter. Als reactie op dit speeksel maakt het lichaam een stofje aan om dit af te stoten. Een rond, rood vlekje met een klein puntje bloed zal je zien rondom de plek van de jeuk. Hoe lastig het ook is, probeer deze niet open te krabben, hierdoor kan een ontsteking ontstaan.

Allergisch voor vlooienbeten

Wanneer je vaker word gebeten door vlooien kan je daar allergisch voor worden. Dit leidt tot extreme jeuk, uitslag over je gehele lichaam of eczeem. Vlooien en gezondheid gaat dus niet altijd goed samen. Wanneer je enorm last hebt van de jeuk is het raadzaam om je huisarts te raadplegen, zij weten wat hiervoor de beste behandeling is. Houd jezelf en je huisdieren goed in de gaten als je last hebt van vlooienbeten.

Hoe behandel je een vlooienbeet?

Voor een enkele beet is er meestal geen behandeling nodig, dan is de jeuk meestal nog wel te verdragen. Heb je echter een vlooienplaag in huis, ben je vaker gebeten en heb je er erg last van, dan zijn er een aantal middeltjes die je op de jeukende bulten smeert om zo de jeuk te verzachten.

  • Niet krabben, dit verergert de jeuk alleen maar.
  • Meng azijn met koud water en dep dit met een watje op de vlooienbeten.
  • Smeer een verzachtende zalf op de jeukende bultjes.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!