Vlooienband

Vlooien zoeken graag honden en katten uit om zich te voeden middels een vlooienbeet. Voor huisdieren is dit dus ontzettend vervelend. Een vlooienband is een middel om vlooien zelf te bestrijden. De vlooienband doe je bij je huisdier om als een halsband.

Hoe werkt een vlooienband?

Heeft je hond of kat last van vlooien, dan is het mogelijk om een vlooienband aan te schaffen.

  • Je doet de vlooienband om de hals van de hond of kat.
  • In de vlooienhalsband zit een bestrijdingsmiddel wat langzaam gif afgeeft.
  • Op deze manier komt het gif geleidelijk in de vacht en het huidvet terecht.
  • Zodra een vlo prikt in de huid van de hond of kat, komt de vlo in aanraking met het gif en gaat de vlo dood.
  • Nadat de vlo heeft gestoken, valt het kleine beestje binnen 24 uur van het huisdier af.

Nadeel vlooienband

De vlooienband is een vrij ouderwets bestrijdingsmiddel. Doordat de band om de hals van de hond of kat gaat, komt het bestrijdingsmiddel vaak niet terecht op het achterlijf van het huisdier. Hierdoor werkt de vlooienband niet heel effectief. En de werkingsduur van een halsband is vaak beperkt. Daarnaast bevatten de vlooienbanden stoffen waar de hond of kat geregeld bijwerkingen van krijgt. Tegenwoordig zijn er wel nieuwere vlooienhalsbanden te koop waar andere bestandsdelen in zitten en een langere bescherming geven.

Vlooienbeet

Een hond of kat ervaart veel overlast van vlooien. Als een vlo bijt, voelt het huisdier dit wel degelijk en vaak springt een hond of kat na een vlooienbeet ook op. Tijdens het bijten laat de vlo speeksel achter in de huid. Hierdoor gaan honden en katten krabben en bijten op en rondom de gebeten plek. Vervolgens loopt de hond of kat het risico om tijdens het krabben en bijten de vlo op te eten. Veel vlooien dragen eitjes van lintwormen bij zich. Hierdoor kan het huisdier ook nog lintwormen oplopen.

Vlooien bestrijden

Het is dus wel duidelijk dat je graag van vlooien in je huis af wilt. Een vlooienband is niet de manier om vlooien snel en effectief te bestrijden. Voor een effectieve vlooienbestrijding haal je er een professionele ongediertebestrijder bij. Hier vind je een ervaren vlooienbestrijder die ook nog eens bij jou in de buurt zit.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!