Vlooien zelf bestrijden

Wanneer je last hebt van vlooien in je huis, wil je deze direct uit je huis hebben. Heel begrijpelijk. Is vlooien zelf bestrijden ook mogelijk?

Stofzuigen

Omdat vlooien zo klein zijn, zijn ze lastig met de hand te vangen waardoor al snel de stofzuiger er bij wordt gehaald. Wanneer je voor de stofzuiger kiest, vergeet dan niet de stofzuigerzak na de vlooienjacht weg te gooien. Vlooien gaan meestal niet dood door het stofzuigen, ze klimmen er weer uit en zijn ergens anders in je huis weer tot last. Stop geen vlooienband in de stofzuigerzak, de reden hiervoor is dat er dan giftige dampen via het zuigsysteem in de kamer belanden. Die vlooienband doodt dan misschien de vlooien, maar ondertussen ben je ook bezig je eigen gezondheid te verslechteren, wat natuurlijk niet de bedoeling is.

Vlooien ‘s nachts lokken

Wil je vlooien zelf bestrijden? Probeer dan eens het volgende. Een diep bord met water, wat afwasmiddel en een drijfkaarsje lokt de vlo ’s nachts naar het licht en het afwasmiddel voorkomt dat ze weg kunnen springen met als gevolg dat ze verdrinken.

Huisdieren wassen

Doordat vaak vlooien op huisdieren verblijven, is het verstandig om de bron aan te pakken, ook wel de ‘gastheer’ genoemd. Sommige mensen wassen hun huisdier met afwasmiddel en de ander adviseert weer om water met azijn te gebruiken. Het azijngebruik brengt wel enorme stank met zich mee, maar deze manier is vaak wel effectief.

Werkt een spray goed tegen vlooien?

Naast azijn en afwasmiddel zijn er nog meer manieren om je huisdieren en huis vlovrij te maken. Er zijn namelijk in de winkel ook verschillende soorten vlooienspray verkrijgbaar. Deze vlooiensprays gebruik je om op je huisdier te spuiten, maar ook voor je interieur om de achtergebleven eitjes te doden. Daarnaast zijn er injecties, pipetten, tabletten, vlooienbanden en vlooienpoeders te verkrijgen. De meningen van mensen variëren enorm wat betreft resultaten.

Effectieve vlooienbestrijding

Ga je je geld uitgeven aan middeltjes die misschien werken? Voor een effectieve vlooienbestrijding schakel je hier direct een professionele ongediertebestrijder in. Professionals geven jou de garantie dat een vlooienplaag snel en effectief bestreden wordt.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!