Vlooien zelf bestrijden

Wanneer je last hebt van vlooien in je huis, wil je deze direct uit je huis hebben. Heel begrijpelijk. Is vlooien zelf bestrijden ook mogelijk?

Stofzuig je huis

Wanneer je last hebt van vlooien, is vaak het eerste wat je doet: stofzuigen. Wanneer je hebt gestofzuigd, vergeet dan niet de stofzuigerzak weg te gooien. Vlooien gaan meestal niet dood door het stofzuigen, ze klimmen er weer uit en zijn ergens anders in je huis weer tot last. Stop geen vlooienband in de stofzuigerzak, de reden hiervoor is dat er dan giftige dampen via het zuigsysteem in de kamer belanden. Die vlooienband doodt dan misschien de vlooien, maar ondertussen is dit wel schadelijk voor je eigen gezondheid.

Huisdieren wassen

Doordat vaak vlooien op huisdieren verblijven, is het verstandig om de bron aan te pakken, ook wel de ‘gastheer’ genoemd. Sommige mensen wassen hun huisdier met afwasmiddel en de ander adviseert weer om water met azijn te gebruiken. Het azijngebruik brengt wel enorme stank met zich mee, maar deze manier is vaak wel effectief.

Vlooien in de val lokken

Wil je vlooien zelf bestrijden? Probeer dan eens het volgende. Een diep bord met water, wat afwasmiddel en een drijfkaarsje lokt de vlo ’s nachts naar het licht en het afwasmiddel voorkomt dat ze weg kunnen springen met als gevolg dat ze verdrinken.

Is vlooienspray effectief?

Naast azijn en afwasmiddel zijn er nog meer manieren om je huisdieren en huis vlovrij te maken. Er zijn namelijk in de winkel ook verschillende soorten vlooienspray verkrijgbaar. Deze vlooiensprays gebruik je om op je huisdier te spuiten, maar ook voor je interieur om de achtergebleven eitjes te doden. Daarnaast zijn deze middelen beschikbaar, waarover de meningen enorm verschillen of ze werken:

Effectieve vlooienbestrijding

Ga je je geld uitgeven aan middeltjes die misschien werken? Voor een effectieve vlooienbestrijding schakel je hier direct een professionele ongediertebestrijder in. Professionals geven jou de garantie dat een vlooienplaag snel en effectief bestreden wordt.

Alléén échte
ongediertebestrijders uit jouw buurt!